Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Οκτωβρίου 2018

Νίκη με Λέανδρο, επεισόδια με ... Βόμβα! (1962)

Σαν σήμερα στις 14/10/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιγιάλειο, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.445 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Λέανδρος!

Το 2-1 δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος των φιλοξενούμενων, είχε την απόλυτη υπεροχή και πολλές ευκαιρίες στο ματς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίστηκε υπέρμετρα σκληρά, με σποραδικές αντεπιθέσεις.

Το σκορ άνοιξε ο Λέανδρος στο 19ο λεπτό και ο ίδιο παίκτης στο 78' σημείωσε το 2-0. Ήταν ένα γκολ ποίημα, με το «μαύρο βέλος» να περνάει σα σταματημένους τους Μουστάκα – Νικολαΐδη και στη συνέχεια πλάσαρε υποδειγματικά τον Βόμβα.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Παζαρόπουλο, ισχυριζόμενοι άλλοι ότι ο Λέανδρος ήταν οφ σάιντ και άλλοι ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ στην προσπάθεια του παίκτη μας!

Ο Παναιγιάλειος μείωσε στο 83' με τον Δεμίρη σε 2-1, όμως τα ωραία ήρθαν μετά το τέλος του ματς! Ο εριστικός τερματοφύλακας της ομάδας του Αιγίου, που άκουγε στο όνομα ... Βόμβας, μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών, επιτέθηκε σε παίκτες μας και άρχισε να μοιράζει γροθιές, προαναγγέλοντας το επάγγελμα που άσκησε τα επόμενα χρόνια!

Το γήπεδο μετατράπηκε για ένα δεκάλεπτο σε ρινγκ, η αστυνομία όπως και ο Παπαζαρόπουλος παρακολουθούσαν χωρίς να επεμβαίνουν, με τους παράγοντες των δύο ομάδων να καταφέρνουν τελικά να ηρεμήσουν τα πνεύματα!
Αποχωρώντας ο Βόμβας από το γήπεδο δέχτηκε ένα πλαστικό μπουκάλι πορτοκαλάδας, το οποίον επέστρεψε με δύναμη στην εξέδρα, τραυματίζοντας μάλιστα έναν φίλαθλο!

Ο κόσμος που είδε αυτήν την κίνηση εξαγριώθηκε με τον νταή τερματοφύλακα και πολιόρκησε τα αποδυτήρια, απειλώντας να τον λυντσάρουν! 

Τελικά ο Παναιγιάλειος φυγαδεύτηκε από άλλη θύρα της Τούμπας, την ώρα που ο κόσμος αναρωτιόταν τι θα πρέπει να γίνεται στο Αίγιο στα παιχνίδια που αυτή η ομάδα είναι γηπεδούχος!

Για τον Ηρακλή Βόμβα λέγεται πως έχασε τη ζωή του σε έναν καυγά, καθώς έτσι θηριώδης όπως ήταν, μετά το ποδόσφαιρο δούλεψε σαν μπράβος σε μαγαζιά! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Λέανδρος.

Παναιγιάλειος: Βόμβας, Μουστάκας, Νικολαΐδης, Ζουμπούλης, Νταϊσπάγγος, Καρακατσάνης, Αργυρόπουλος, Δεμίρης, Αγανιάν, Σανίογλου, Κόλλιας.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4