Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Οκτωβρίου 2018

"Καθάρισε" στο τέλος του ημιχρόνου (2009)

Σαν σήμερα στις 17/10/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.239 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, σκοράροντας και τα δύο γκολ, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου!
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1, που συχνά "γύριζε" σε 4-3-3, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Λίνο - Τσιρίλο - Μαλεζά - Αραμπατζή στην άμυνα, Γκαρσία - Σορλέν στα χαφ, τον Βλάνταν Ίβιτς στον άξονα του κέντρου, Βιεϊρίνια - Κονσεϊσάο στα άκρα και τον Παπάζογλου στην επίθεση.
Το σκορ άνοιξε στο 41ο λεπτό ο Λίνο (Μασιέλ Άλβες Λίνο), με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να έρθει ο Αραμπατζής με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής Τσινιάρης, να διαμορφώσει το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση...
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να επιτεθεί από τα πλάγια και κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον πολύ δραστήριο Βιεϊρίνια. 
Ο ΠΑΣ καθ' όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου περιορίστηκε σε ανασταλτική λειτουργία, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τη ταχύτητα του Σαϊτιώτη στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα ο βραχύσωμος - οπαδός του ΠΑΟΚ - επιθετικός μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να κάνει τη ζημιά στην αγαπημένη του ομάδα. 

Στα θετικά η πολύ κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, με τον Πάμπλο Γκαρσία να κάνει τη διαφορά με την ηγετική παρουσία του, όντας απροσπέλαστος και αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του.
Στα αρνητικά, η αστάθεια του Αραμπατζή, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, γυρίζοντας αδύναμα στον Χαλκιά βγάζοντας έτσι τετ-α-τετ τον Σαϊτιώτη, ο οποίος νικήθηκε από τον Χαλκιά. Τα δυο γκολ που σημείωσε ο Δικέφαλος στο 41' και στο 45', επιβεβαίωσαν την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα παρέμεινε ίδια, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πλήρη έλεγχο του κέντρου, με τον Γκαρσία να είναι, με διαφορά 4-5 επιπέδων, ο καλύτερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας δε μετουσιώνεται σε κάτι θετικό, κυρίως από το μη ομαδικό παιχνίδι των παικτών μας, οι οποίοι αναλώθηκαν σε ατομικές ενέργειες σπαταλώντας αρκετές αντεπιθέσεις.
Από το 75' και μετά ο ρυθμός του Δικεφάλου έπεσε κάτι το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Γιαννιώτες, δημιουργώντας σε δυο τουλάχιστον φάσεις προϋποθέσεις για το 2-1. 
Αυτό δε συνέβη, κυρίως χάρη στις σωστές αντιδράσεις του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος ήταν σταθερός για μια ακόμη φορά.

* Πριν την έναρξη του αγώνα , οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ αλλά και οι παίκτες της ηπειρώτικης ομάδας κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των αδικοχαμένων αετόπουλων στα Τέμπη και καταχειροκροτήθηκαν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου (73' Φωτάκης), Λίνο, Βιεϊρίνια (82' Κουτσιανικούλης), Ιβιτς (86' Κοντρέρας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Παράσχος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Στάθης (65' Τζανής), Κούσας, Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Μπακαγιόκο (74' Σιαλμάς), Βάντερσον (57' Ντιμπαλά).
Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: «Τη νίκη αυτήν θέλουμε να την αφιερώσουμε στον Μπιζέρα, ο οποίος όπως ξέρετε χτύπησε. Ευτυχώς βέβαια η κατάσταση του δεν είναι τόσο άσχημη όπως θα μπορούσε να ήταν», είπε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

«Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αν και η ομάδα του ΠΑΣ μας δυσκόλεψε αρκετά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί όπως στο πρώτο. Δεν κρατάγαμε την μπάλα σωστά μπροστά κάτι που είναι κρίμα γιατί μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. 

Επίσης αυτή τη νίκη θέλω να την αφιερώσω στον πρώην πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη που ήταν και αυτός που με το δικό του πλάνο έφτιαξε αυτήν την ομάδα, αλλά και στον νέο πρόεδρο Ζήση Βρύζα που του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες».

Άλβες Λίνο: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που την πήραμε. Στην αρχή του ματς είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά στη συνέχεια προσπαθήσαμε να πιέσουμε, πετύχαμε το πρώτο γκολ με το φάουλ που εκτέλεσε, ήρθε και το δεύτερο πολύ γρήγορα από τον Αραμπατζή και εκεί ηρεμήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ψάξαμε και ένα τρίτο γκολ, αλλά δεν το καταφέραμε. Το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε και συνεχίζουμε».

Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο: «Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα. Είμαι χαρούμενος για το χειροκρότημα και την αποδοχή του κόσμου. Αλλά συνεχίζω την καριέρα μου αλλού... Προσπάθησα για το καλύτερο για την ομάδα που αγωνίζομαι τώρα, τα Γιάννινα. 

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και αυτό του έδωσε καλή ψυχολογία για το δεύτερο ημίχρονο. Μετά ήταν δύσκολο για μας να ξαναμπούμε στο παιχνίδι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4