Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Σεπτεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία με τον Εθνικό στην Τούμπα (1961)

Σαν σήμερα στις 17/9/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, μένοντας στη λευκή ισοπαλία...

Παρά το 0-0, ο αγώνας είχε ενδιαφέροντα διαστήματα και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο απειλητικός από τους φιλοξενούμενους.

Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος πίεσε για το γκολ και είχε τις φάσεις για να το πετύχει σε ένα διάστημα στο οποίο ο Εθνικός ταμπουρώθηκε στην άμυνά του!
Η πρώτη επικίνδυνη φάση της αναμέτρησης, καταγράφηκε στο 29', όταν ο Βασιλειάδης αν και βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία του Βαλλιάνου, σούταρε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (34'), ο Νικολαΐδης έπιασε πολύ δυνατό σουτ, όμως ο Βαλλιάνος απέκρουσε, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να χειροκροτεί τον τερματοφύλακα του Εθνικού για την προσπάθειά του! 

Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κατηκαρίδη στο 57', ενώ στο 65' το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Λέανδρου να νικήσει τον Βαλλιάνο!

Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κεμανίδης, Πετρίδης, Απαλάκης, Νικολαΐδης και από τον Εθνικό οι Βαλλιάνος, Κοζομπόλης, Γιαννίτσας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Απαλάκης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Λέανδρος.

Εθνικός: Βαλλιάνος, Παπάζογλου Μαν., Κλικόπουλος, Κοζομπόλης, Γιαννίτσας, Σιδέρης, Χατζηιωάννογλου, Φερλέμης, Αντωνάτος, Τραχίδης, Γράφας.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη την επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4