Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2018

Φιλική νίκη παρά τις σημαντικές απουσίες (1957)

Σαν σήμερα στις 29/8/1957, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε νυκτερινό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας …

Το παιχνίδι συγκέντρωσε πολύ κόσμο, καθώς είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις των δύο ομάδων, ότι θα κατέβαιναν με βασικούς παίκτες, κάτι που όμως δε συνέβη, μιας και πολλοί από όσους αγωνίστηκαν ήταν … αναπληρωματικοί!

Ο κόσμος απογοητεύτηκε κυρίως, επειδή δεν είδε να παίζουν οι Κιουρτζής – Κουιρουκίδης από πλευράς ΠΑΟΚ. Παρά τις απουσίες πάντως, το παιχνίδι είχε ρυθμό και παρουσίασε ενδιαφέρον, αν και οι παίκτες αγωνίστηκαν κάτω από υψηλή θερμοκρασία!

Ο Δικέφαλος ήταν μια κλάση καλύτερος του αντιπάλου του στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες μας κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 7’ τραυματίστηκε ο Κατηκαρίδης, στη φάση στην οποία ο ίδιος έκανε το 1-0.

Δημιουργός του γκολ ήταν ο Χαβανίδης, που γύρισε την μπάλα κοφτά προς την περιοχή του Άρη, ο Αχπαρίδης δίστασε να επέμβει, ο Κατηκαρίδης μπήκε δυναμικά στη φάση και με ευθύβολο σουτ σκόραρε. Έπεσε όμως πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Κωστή.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 81' με τον Παπαϊωάννου να εκμεταλλεύεται ασθενή απόκρουση του Παυλόγλου, σε βολίδα του Χαβανίδη και από κοντά έστειλε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Λύμπος, Τσακιρίδης (Πετρίδης), Κεμανίδης, Κοντογουλίδης (Χασιώτης), Καλογιάννης, Τσίντογλου, Παπαευστρατίου, Χαβανίδης, Κατηκαρίδης (Κωστής), Λέανδρος, Παπαϊωάννου.

Άρης: Αχπαρίδης (Παυλόγλου), Νάκος (Απαλάκης), Απαλάκης (Καρράς), Νανάκος, Δαμιανός, Στεργιώτης, Παπουτσόπουλος, Σισμανίδης (Καρακασίδης), Καρασαββίδης, Χορμόβας (Πέρρος), Ορφανόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4