Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιουνίου 2018

Εκτός έδρας διπλό με ανατροπή επί του Άρη (1959)

Σαν σήμερα στις 21/6/1959, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι της 18ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1958-1959...

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, μπροστά σε λίγους σχετικά θεατές και κάτω από αφόρητη ζέστη, πήρε το διπλό επικρατώντας με 1-2, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20' με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Καλλιοντζής.

Το πέναλτι υπέδειξε ο διαιτητής Γραμματικόπουλος, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κερμενίδη, με τους παίκτες να διαμαρτύρονται ισχυριζόμενοι ότι ο Κερμενίδης βρισκόταν εκτός της μεγάλης περιοχής.
Ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα στο 30' με βολέ του Κιουρτζή μετά από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ στο 44' το σουτ του Κουιρουκίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Πετράκη.

Στην επανάληψη και στο 72' ο Κουιρουκίδης έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ενώ στο 84' ο Κιουρτζής βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά πλάσαρε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πετκάκη.
Αντώνης Κεμανίδης, ένας παίκτης με μεγάλη ψυχή!

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ, καθώς στο 89' Κιουρτζής και Λέανδρος ολιγώρησαν χαρακτηριστικά και άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη η ωραία σέντρα του Κουιρουκίδη!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Πετράκης, Νανάκος, Παναγούλιας, Τσολακούδης, Καλλιοντζής, Χατζηκώστας, Σπανόπουλος, Πέρρος, Γρηγοριάδης, Πασχαλίδης, Παπουτσόπουλος.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Γιαννέλος, Καλογιάννης, Ραπτόπουλος, Κιουρτζής, Κουιρουκίδης, Λέανδρος, Νικολαΐδης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου).

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.
* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός.

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.
* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4