Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2018

Φιλική νίκη με την Γεντίσβο Βελιγραδίου (1928)

Σαν σήμερα στις 7/6/1928, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στη Θεσσαλονίκη την Γεντίσβο, την οποία αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι...

Η ομάδα του Βελιγραδίου, είχε έρθει (σιδηροδρομικώς στις 4/6/1928) για να δώσει σειρά αγώνων με τις ομάδες της πόλης.
Ο Δικέφαλος με τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη (Κωτσαρά) στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 5-3, σε ένα χορταστικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου του Ηρακλή.

Πριν ο διαιτητής Δασύλλας (Κατράντζος και Κολωνιάρης οι βοηθοί του), σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης, οι πρόεδροι των δύο ομάδων (Μελετίου – Λέβη) αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, με τον πρόεδρο της Γεντίσβο να προσφέρει στον ομόλογό του μια χρυσοκέντητη πράσινη σημαία...

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 18:20, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή πως η αριστερή τους πτέρυγα με τους Γιοβάνοβιτς – Κέσιτς ήταν πολύ επικίνδυνη και στο 10' ο Κέσιτς με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 17' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Μαλαξόπουλος, ο Ουνιόπτιτς απέκρουσε, αλλά ο Μαλαξόπουλος με νέο σουτ πέτυχε την ισοφάριση.
Στο 27' ο δραστήριος Παντερμαλής με βολέ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τους παίκτες της Γεντίσβο να ισοφαρίζουν σε 2-2 με τον Γιοβάνοβιτς στο 35'.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47', ο Μαλαξόπουλος με δυνατό σουτ μετά από συνδυασμό Παντερμαλή – Μακαρονόπουλου, έγραψε το 3-2.

Στο 57' ο Μακαρονόπουλος σκόραρε από κοντά ανεβάζοντας τον δείχτη του σκορ στο 4-2. 

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για ένα δεκάλεπτο χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν και στο 85' ο Μακαρονόπουλος και πάλι βρήκε δίχτυα σημειώνοντας το 5-2.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της Γεντίσβο, ήταν να μειώσουν στο 88' με τον Κέσιτς σε 5-3. 

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του εκείνη τη σεζόν και πήρε δίκαια το θερμό χειροκρότημα των οπαδών του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Σαρρής, Βλάχου, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Μαλακόπουλος, Παντερμαλής, Σιδηρόπουλος, Λιανόπουλος (Πάγκαλος).

Γεντίσβο Βελιγραδίου: Ουνιόπτιτς, Μπάρλιτς, Τόμιτς, Καπρίς (Πόποβιτς), Ζίφκοβιτς, Μιχαήλοβιτς, Τότοβιτς, Μίτσιτς, Στογιάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Κέσιτς.

* Στην αρχική φωτογραφία, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1927-1928.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κ. Ανδρεάδης (Κωτσαράς), Γιώργος Μακαρονόπουλος, Ρωμύλος Βλάχου, Χριστόφορος Παντερμαλής, Κώστας Πάγκαλος, Α. Τσολακίδης, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Γεωργιάδης. Καθιστοί: Κ. Χρηστίδης (Σάρρης), Χ. Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4