Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαΐου 2018

Ήττα με πολλά... "Αν" (2009)

Σαν σήμερα στις 17/5/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε μια κατάμεστη Τούμπα την ΑΕΚ, για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές (28.703 τα εισιτήρια), έχασε με 0-1, με γκολ που σημείωσε ο Μπλάνκο στο 40'.
Ατυχία και αμυντικά λάθη στοίχισαν ακριβά στον ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα! Από την άλλη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ο οποίος γέμισε γι' ακόμη μία φορά το γήπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα και δημιούργησε μοναδική ατμόσφαιρα, κέρδισε τον θαυμασμό όλων.

Τα "αν" του συγκεκριμένου παιχνιδιού πάρα πολλά ... Αν το έβαζε ο Μουσλίμοβιτς στο πρώτο ημίχρονο, αν το έβαζε στο δεύτερο, αν έμπαινε το δοκάρι, αν δεν έκανε τσαφ ο Αναστασάκος, αν ... αν ... αν! 

Όπως και για όλα τα ντέρμπι εκείνης της σεζόν, έτσι και για αυτό, υπάρχουν μπόλικα αν ..
Η ομάδα μπήκε για τη νίκη, έπαιξε με 4-4-2 όπως όλοι ήθελαν αλλά φάνηκαν τα αμυντικά κενά που δημιουργεί αυτό το σύστημα το οποίο μπορεί να δημιούργησε πολλές φάσεις, όμως ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σε εξίσου πολλές περιπτώσεις

Το κενό του Γκαρσία φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο .. Οι Ίβιτς - Βερόν μόνοι τους δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα και σε συνδυασμό με τα λάθη της αμυντικής τετράδας, έκαναν την ΑΕΚ ιδιαιτέρως επικίνδυνη.
Η ΑΕΚ πήγε με το 0-1 στα αποδυτήρια και όπως αναμενόταν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ρισκάρει για την ισοφάριση. Οι παίκτες μας έφθαναν πολύ εύκολα έξω από την περιοχή της αθηναϊκής ομάδας, η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και αντεπιθέσεις, όμως εκεί υπήρχε έλλειψη φαντασίας και τελειώματος.

Στο 65' ο Μουσλίμοβιτς χάνει ακόμη μία ευκαιρία απέναντι στον Σάχα και στο 67' ο Μαλεζάς σημαδεύει το δοκάρι μετά από φάουλ του Σορλέν.

Ο Σάντος είχε περάσει στο παιχνίδι ήδη τον Βιεϊρίνια από το 62' και εν συνεχεία τους Αναστασάκο - Λάκη ... 

Η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίχτες στο 71’ και ο Βιεϊρίνια έκανε ότι ήθελε από τα αριστερά χωρίς ωστόσο η μπάλα να μπει στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία και για τον Αναστασάκο ο οποίος δέχτηκε την συρτή πάσα από τον Βιεϊρίνια και φάτσα με την εστία έκανε τσαφ σπαταλώντας κι αυτή τη φάση για τον ΠΑΟΚ.

Εν συνεχεία η ΑΕΚ έμεινε και με 9 παίχτες στο 84’, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σκοράρει όμως οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά το άγχος μας για γκολ και σε συνδυασμό με την απίστευτη δυστοκία μας, πήραν μία πολύ σημαντική νίκη.
Πλέον με αυτή την ήττα η κατάσταση είχε δυσκολέψει πάρα πολύ, μιας και ακολουθούσαν δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (ήττες με 3-1 και 4-1 αντίστοιχα).

Έτσι ο ΠΑΟΚ που τερμάτισε 2ος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ξεκίνησε τα play offs από τη θέση του οδηγού με τρεις βαθμούς, αλλά με 2 νίκες και 4 ήττες, τερμάτισε στην 3η θέση της μίνι διοργάνωσης, περνώντας μόνο την ΑΕΛ! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (70` Αναστασάκος), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Ιβιτς (62` Βιερίνια), Βερόν, Σορλέν, Σνάουτσνερ (74` Λάκης). 

ΑΕΚ: Σαχα, Καφές (54` Πελετιέρι), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Ενσαλίβα, Τζεμπούρ (88` Εντίνιο), Μαντούκα, Κουτρουμάνος, Μπλάνκο (76` Γκέντζογλου), Γεωργέας, Χετεμάι.

Διαιτητής: Δαλούκας

Κόκκινες: Γεωργέας (71΄, δεύτερη κίτρινη), Χετεμάι (84΄, δεύτερη κίτρινη).

Κίτρινες: Ενσαλίβα, Γεωργέας, Μπακαγιόκο, Μαντούκα, Χετεμάι, Κοντρέρας, Κονσεϊσάο.

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος: «Νομίζω ότι παρακολουθήσαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ποδοσφαίρου. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για μας. Η ομάδα αγωνίστηκε αρκετά καλά και το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ. 

Σε ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι από το πρώτο ημίχρονο και μετά είχαμε τον έλεγχό του και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να πετύχουμε κάποιο τέρμα. 

Η ΑΕΚ κοίταξε να είναι καλά οργανωμένη και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις της που είναι και το δυνατό της σημείο.

Το γκολ θα ήταν αυτό που θα έκρινε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε την τύχη να το πετύχει. Σε μια στιγμή που δεν φαινόταν ότι θα γινόταν αφού ήμασταν σαφώς πιο δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να σκοράρουμε. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε με την ΑΕΚ να προσπάθησε πολύ να κρατήσει αυτό της υπέρ της σκορ. 

Με βάση την απόδοση και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου αξίζαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Πλέον κοιτάμε το παιχνίδι της Τετάρτης όπου θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα είναι ένα εξίσου δυνατό παιχνίδι και ότι τη φορά αυτή η τύχη θα είναι με το μέρος μας. 

Σίγουρα μας έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Μία τελική πάσα, η μπάλα πήγε στο δοκάρι με τους ποδοσφαιριστές μου να προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό.

Όταν είσαι πίσω στο σκορ φαίνονται κάποιες δυσκολίες. Η ΑΕΚ όμως έχει δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση, πολύ κινητικούς με μας να έπρεπε να τα παίξουμε όλα για όλα για να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τις δύο ήττες της ομάδας του μέσα στην Τούμπα μέσα σε μία εβδομάδα στην διαδικασία των play offs κι ενώ είχε μείνει αήττητη σε όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League απάντησε: «Τα επίπεδα της ομάδας στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κυμάνθηκαν σε πιο υψηλά από όλα της κανονικής περιόδου που τα κερδίσαμε». 

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν θα τα παρατήσουν και θα συνεχίσουν και στα υπόλοιπα παιχνίδια των play offs με τον ίδιο ζήλο απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να πω κάτι. Θα πάμε και στο επόμενο παιχνίδι (σ.σ. με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) με την ίδια νοοτροπία με το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό όπως και σήμερα όπου και οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στην νίκη. Θεωρώ ότι το ίδιο θα γίνει και την Τετάρτη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4