Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Μαΐου 2018

Νίκησε Αθηναϊκό, μεταξύ συγγενών και φίλων (1993)

Σαν σήμερα στις 30/5/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αθηναϊκό, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1992-1993 ...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 500 θεατές (μόλις 381 τα εισιτήρια!), πήρε τη νίκη με το φτωχό 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 26', ο Θανάσης Δημόπουλος.

Αυτό ήταν το ένα από τα τέσσερα συνολικά γκολ που πέτυχε για το πρωτάθλημα ο αδερφός του «φονιά», τη σεζόν 1992-1993, κατά την οποία αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ένα από τα 381 εισιτήρια της αναμέτρησης!!!

Ο ορισμός της αδιαφορίας ήταν η συγκεκριμένη αναμέτρηση (ειδικά στην επανάληψη), καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάποιον εναπομείναντα στόχο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη με το γκολ του Θανάση Δημόπουλου στο 26', μετά από έξυπνη μπαλιά του Οικονομίδη, που βγήκε από τα δεξιά.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης και από τον Αθηναϊκό οι Αναστασίου, Ρουσομάνης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Κωνσταντινίδης, Μαλιούφας (86' Παπουλίδης), Πλίτσης, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Δερμιτζάκης (64' Παναγιωτίδης), Δημόπουλος Θαν., Αναστασιάδης.

Αθηναϊκός: Κεφαλάς, Δελέζας, Τζαλακώστας, Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης, Θανόπουλος, Ζόταλης (78' Πούλιος), Αναστασίου, Δημόπουλος Χρ., Σπίτσα, Ρουσομάνης (86' Καρδιανός).
* Ήταν οι μέρες που όλος ο ΠΑΟΚ ασχολούνταν αποκλειστικά με τη μεταγραφή του Νάσου Γαλακτερού στην ομάδα μπάσκετ, μια μεταγραφή που μέχρι να ολοκληρωθεί πέρασε από χίλια κύματα, όπως θα θυμάστε οι παλιότεροι!

* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4