Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαΐου 2018

Ο Τζουβάρας τα έβλεπε όλα κίτρινα (1962)

Σαν σήμερα στις 13/5/1962, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1961-1962...

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές, γνώρισε βαριά ήττα με 6-2, πέφτοντας πάνω σε έναν τραγικό Βολιώτη διαιτητή, ονόματι Πέτρος Τζουβάρας και ενώ το σκορ ήταν 2-2 ως το 57'!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1', όταν ο Βασιλειάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιακουμής με εκπληκτική καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-1. 

Στο 16' ο Τζουβάρας έδειξε τις διαθέσεις του! Έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Κεμανίδη, δύο μέτρα έξω από την περιοχή μας, παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών μας, το εκτέλεσε ο Νεστορίδης, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ζάγκυλος με δυνατό σουτ ισοφάρισε.
Στο 21΄το σουτ του Νεστορίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι μας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζουβάρας έβαλε και πάλι το χεράκι του. 

Στο 25' ο Νεστορίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ, όμως ο ρέφερι έδειξε σέντρα, θεωρώντας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Ακολούθησε ο κακός χαμός, οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα και μάλλον δικαιολογημένα αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα της εποχής, οι παράγοντες των ομάδων μπήκαν στο γήπεδο, με τον Χασιώτη να έχει βγάλει τη φανέλα του και να κλαίει, καθώς η αδικία τον έπνιγε! 

Ένα γκολ από ανύπαρκτο φάουλ και ένα που η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή της εστίας μας έφεραν την ΑΕΚ να προηγείται με 2-1, χωρίς να παίζει σπουδαία μπάλα...

Στο 35' νέο σουτ του Νεστορίδη στο κάθετο δοκάρι μας, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 2-1 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με πείσμα για την ισοφάριση και αφού έχασε ευκαιρίες με τους Χασιώτη, Λέανδρο, Βασιλειάδη, έφτασε στο 50' στο 2-2 και πάλι με τον Γιακουμή, με τους παίκτες μας να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ!

Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η ΑΕΚ σημείωσε άλλα τέσσερα γκολ, με τους Τσαχουρίδη στο 57' (κεφαλιά), Γκούβα στο 59', Σκευοφύλακα στο 75' και Νεστορίδη στο 89', με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να φτάσει στα επίπεδα του 6-2!

Στο 78΄ο Τζουβάρας έδωσε φάουλ λίγο έξω από την περιoχή της ΑΕΚ, σε ανατροπή του Γιακουμή από τον Μαρδίτση, μια ανατροπή που έγινε μέσα στην περιοχή, αλλά δε δόθηκε το πέναλτι...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Λέανδρος, Μουρατίδης, Γιακουμής και από την ΑΕΚ οι Νεστορίδης, Τσαχουρίδης, Γκούβας, Κρυστάλλης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Βερνέζης, Σταματελόπουλος, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλακας, Παπαποστόλου, Γκούβας, Ζάγκυλος, Νεστορίδης, Κρυστάλλης, Τσαχουρίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Πετρίδης, Κεμανίδης, Αποστολάκης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Χασιώτης, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Μουρατίδης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη την επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4