Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Απριλίου 2018

Χιτσκοκικό φινάλε στην ήττα, στην Ξάνθη (1992)

Σαν σήμερα στις 19/4/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές (3.131 τα εισιτήρια), έχασε με 2-1, σε μια αναμέτρηση με χιτσκοκικό φινάλε!
Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση και αρκετό κρύο, με την ομάδα της Ξάνθης να καίγεται για τη νίκη καθώς απειλούνταν σοβαρά με υποβιβασμό!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν επιθετικά στο ματς και έχασαν καλές ευκαιρίες με τρεις γνωστούς μας παίκτες, τον Αλαβάντα στο 5', τον Βρύζα στο 8' και τον Καρυπίδη στο 16'.

Στο 33' η Ξάνθη άνοιξε το σκόρ με τον Τζάτζο. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Καρυπίδη στον Μαρτσέλο, αυτός βρήκε τον Τζάτζο σε καλή θέση μέσα στην περιοχή μας και με πλασέ ακινητοποίησε τον Γκάμπριτς κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και στην επανάληψη, όμως στο 89' ο Σκαρτάδος εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία των Γιουργούση – Ουζουνίδη και πέτυχε την ισοφάριση, σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές προσπάθειές μας στο ματς, παγώνοντας του φίλους των γηπεδούχων στις εξέδρες!

Η χαρά των παικτών μας κράτησε τρία λεπτά, καθώς στις καθυστερήσεις (92'), λίγο πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Κατσικογιάννη, ο Μαλαδένης πάσαρε στον Μαλούση και αυτός με δυνατό μακρινό σουτ σημείωσε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην Ξάνθη, που έδινε αγώνα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Κάτι που κατόρθωσε στο τέλος της περιόδου τερματίζοντας στην 14η θέση, σε τετραπλή ισοβαθμία με Πανιώνιο, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας στους 29 βαθμούς.

Για την ιστορία υποβιβάστηκαν οι Εθνικός (25 βαθμοί), Πανσερραϊκός (26 βαθμοί) και Πανιώνιος (29 βαθμοί με χειρότερο συντελεστή τερμάτων από τις ομάδες με τις οποίες ισοβάθμησε!).

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Πλίτσης και Οικονομίδης, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Χατζημωυσιάδης, Ουζουνίδης, Κωστένογλου και Τζάτζος.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Γιουργούσης, Αλαβάντας, Μαχαιρίδης, Κωστένογλου, Χατζημωυσιάδης, Ουζουνίδης, Μαλαδένης, Καρυπίδης, Βρύζας, Τζάτζος (71' Μαλούσης), Μαρτσέλο (46' Καρλάου).

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Μήτογλου, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Χιονάς, Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς (46' Αναστασιάδης), Μαγκντί (48' Πλίτσης), Οικονομίδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4