Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Απριλίου 2018

Η χάρτινη άμυνα έφερε την ήττα (2012)

Σαν σήμερα στις 22/4/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, για την 30η (τελευταία) αγωνιστική, της κανονικής διάρκειας της Super League, της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος με τον Λάσλο Μπόλονι στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 1.000 θεατές (696 τα εισιτήρια), έχασε με 4-3 αν και προηγήθηκε με 2-3 στο 83' δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα από τον αδιάφορο βαθμολογικά Λεβαδειακό!!!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και έχασε ένα δικό του ματς και παράλληλα έσπασε το εκτός έδρας αήττητο σερί του, σε μια αναμέτρηση στην οποία ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο και έλεγχε το ρυθμό της. 

Το σκορ άνοιξε στο 21', όταν ο Λάζαρ πέρασε έξυπνη πάσα στον Αθανασιάδη που κοντρόλαρε άψογα και με σουτ άνοιξε το σκορ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με τον Μελισσά. Προηγήθηκε λάθος απόκρουση του Χαλκιά ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζησόπουλο, ενώ θα μπορούσε να απομακρύνει καλύτερα και να τελειώσει τη φάση...
Ο ΠΑΟΚ είχε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, αλλά στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου δεν απείλησε τον πολύ καλό σήμερα Στρατηλάτη. Μικρή η βοήθεια που έδωσε -όσο έπαιξε- ο νεαρός Παναγιωτούδης. Απαρατήρητος πέρασε στο ημίχρονο και ο Φωτάκης που δεν έκανε απολύτως τίποτε... 

Στην επανάληψη και παρά τόσο την αναγκαστική αλλαγή του Κοστίν Λάζαρ στο 46' όσο και το ότι ο Λεβαδειακός σκόραρε στο 47' με τον Βασιλείου (έκανε πάρτι με Μαλεζά - Λίνο), η ομάδα βρήκε στη συνέχεια τη συγκέντρωσή της, πάτησε μπάλα και έβγαλε εξαιρετικές φάσεις.

Στο 77' ο Βλάνταν Ίβιτς  έκανε το 2-2. Ο Σέρβος δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, την κοντρόλαρε όμορφα και με σουτ έφερε το ματς στα ίσα. 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται και στο 83' με κοντινό σουτ του Αθανασιάδη, έκανε το 2-3. Προηγήθηκε κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία, κεφαλιά του Παπάζογλου, απόκρουση του Στρατηλάτη εξ επαφής, η μπάλα στρώθηκε στο σκόρερ που έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Κάπου εκεί όμως οι παίκτες μας πίστεψαν πως το ματς τελείωσε... Ο Λεβαδειακός είχε αντίθεση άποψη και αφού ισοφάρισε αρχικά με πλασέ του Ναπολεόνι στο 85' (μεγάλη ολιγωρία της άμυνας που κοιμήθηκε για μια φορά ακόμα), πέτυχε να πάρει το τρίποντο της νίκης στις καθυστερήσεις με τον Μαχαίρα που εξέθεσε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ...

Ο Μπόλονι στις σύντομες δηλώσεις του έκανε λόγο για τρελό ματς, εμείς θα μιλήσουμε για κοιμισμένη άμυνα. Αυτό το ματς δε χανόταν. Απέναντι σε έναν αδιάφορο Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ έδειξε δείγματα χαλάρωσης ενόψει play offs.
Αρκετοί συνοπαδοί μας βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας παρά την αστυνομική απαγόρευση που ίσχυε μέχρι και την ίδια μέρα το πρωί και δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να φωνάζουν υπέρ της ομάδας μας.
Oι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μεντί, Λισγάρας, Μελισσάς (74' Αλεξίου), Ζησόπουλος (59' Μαχαίρας), Κόρμπος, Πόποβιτς, Βασιλείου, Κόρμπος και Κουτσόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (74' Παπάζογλου), Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Παναγιωτούδης (62' Ίβιτς), Λάζαρ (46' Γεωργιάδης), Νιμανί, Φωτάκης και Αθανασιάδης.
Τα ατομικά λάθη και οι περιττές ενέργειες ήταν για τον Λάσλο Μπόλονι η αιτία της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Λεβαδειακό σύμφωνα με όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα είπε ο Ρουμάνος προπονητής μας:
«Ο τελευταίος αγώνας ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, ακόμη και ο καιρός ήταν ιδανικός για τη φιέστα των γηπεδούχων. Για τους θεατές ήταν ωραίο τα επτά γκολ, αλλά για εμάς δεν ήταν καθόλου καλό το τέλος. 

Είδαμε πολλές εναλλαγές στο σκορ. Εμείς είμαστε λυπημένοι γιατί χάσαμε το ματς και το χάσαμε επειδή κάναμε πολλά ατομικά λάθη και σε μερικές αποφασιστικές ενέργειες θα έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί και ενεργητικοί. 

Στο δεύτερο πήγαμε μπροστά στην επίθεση με τρεις, βοήθησαν, πήγαμε καλά, δυστυχώς ήμασταν αφελείς και νευρικοί και αυτό το ματς μου θύμισε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Δεν λειτουργήσαμε σωστά μετά το 2-3 και δεν είχαμε καθαρό μυαλό»

Για τη γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα μπορούσα να μιλήσω ώρες, μια γενική εντύπωση είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εγχώριο επίπεδο είναι πιο κάτω από την Εθνική. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν επιτυχίες της Εθνικής, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Ευρώπη που ήταν διαφήμιση. Έχει αρνητικά πράγματα, η οικονομική κατάσταση επηρεάζει...»

Για το ότι μπαίνει στα play offs με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον πρώτο Παναθηναϊκό: «Σαφώς και οι τέσσερις από τους τρεις είναι πιο δύσκολα. Για μένα είναι αχρείαστα, έπρεπε να γίνουν και πλέι άουτ για παράδειγμα. Σαφώς αυτό που χρειάζεται είναι αυτοσυγκέντρωση, καθαρό μυαλό, μπορούμε να τους κερδίσουμε και να χάσουμε απ' όλους. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και καλό επίπεδο...»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δυο φορές αν και προηγήθηκε έχασε το προβάδισμα και σχετικά γρήγορα: «Δεν είναι μόνο θέμα συγκέντρωσης. Ξέρετε ότι όταν η ομάδα παίρνει ρίσκα επιθετικά, αποδυναμώνεται στην άμυνα και στο κέντρο. Εμείς δεν παίξαμε κοντρολαρισμένα σε άμυνα και επίθεση και το πληρώσαμε».

Ο Κοστίν Λάζαρ, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεβαδειά σε δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή και πιο συγκεντρωμένη στα play offs, σε σχέση με τη σημερινή της εμφάνιση...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ο Ρουμάνος μέσος αρχικά δήλωσε: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Προηγηθήκαμε 2 φορές, 0-1 και 2-3, αλλά τελικά καταφέραμε να χάσουμε».

Για τον τραυματισμό του που προκάλεσε και την αντικατάστασή του ανέφερε: «Είναι ένα μικρό πρόβλημα δε νομίζω ότι θα με απασχολήσει περισσότερο, θα είμαι έτοιμος στην έναρξη των play offs».

Όσο για τη γεύση που του άφησε η κανονική περίοδος, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, πρόσθεσε: «Όχι και τόσο καλή με δεδομένο ότι δεν ήμασταν συνεπείς στην απόδοσή μας. Θα προσπαθήσουμε ότι δεν καταφέραμε ως τώρα να το πετύχουμε στα παιχνίδι των play offs»

Tέλος σε ερώτηση τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πετύχει αυτό που θέλει στα play offs απάντησε: «Να είμαστε πιο σοβαροί και πιο συγκεντρωμένοι, γιατί στόχος μας είναι η κατάκτηση της υψηλότερης το δυνατόν θέσης σε αυτά»

Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος μίλησε για το παιχνίδι της Λιβαδειάς και τη συνέχεια των play offs.

Συγκεκριμένα είπε:
«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι μέχρι το τέλος, καταφέραμε να κρατάμε την νίκη μέχρι το 85' στα χέρια μας από εκεί και πέρα αδρανήσαμε λίγο τα τελευταία λεπτά στην άμυνα και χάσαμε το παιχνίδι.»

Για το τι πιστεύει και δεν πήγε καλά το παιχνίδι: «Tα τελευταία λεπτά δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, οι αντίπαλοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι και μας έβαλαν τα 2 γκολ και χάσαμε το παιχνίδι.»

Για τον επίλογο του πρωταθλήματος και την αίσθηση που αφήνει στον ίδιο: «Ήταν μια δύσκολη σεζόν σε όλα τα επίπεδα για την Σούπερ Λιγκ, εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο, πιστεύω κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, βέβαια στην Τούμπα χάσαμε πολλούς βαθμούς, και την νέα χρονιά θα δουλέψουμε περισσότερο για να καταφέρουμε πιο πολλά πράγματα.»

Για τα play offs που αρχίζουν στις 2 Μαΐου: «Πρέπει να δουλέψουμε αυτή την εβδομάδα σκληρά για να είμαστε προετοιμασμένοι για τα play offs και να βγούμε πρώτοι.»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4