Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2018

Τρίποντο επί της Ξάνθης με Σπάσιτς! (2002)

Σαν σήμερα στις 17/3/2002, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2001-2002...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 4.000 θεατές (3.604 τα εισιτήρια), πήρε δύσκολη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Σπάσιτς στο 44ο λεπτό.

Ο σκόρερ πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, απέφυγε ταχύτατα τον Δημητριάδη, βρέθηκε απέναντι στον Μπούτσεκ και με ιδανικό τελείωμα σημείωσε το πολύ όμορφο γκολ (αρχική εικόνα) που έμελλε να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη! 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε καλές ευκαιρίες με τους Γιασεμάκη στο 67’, Γεωργιάδη στο 73’ και 83’ (κεφαλιά).

Οι φιλοξενούμενοι σε μια από τος ελάχιστες επιθέσεις τους, παραλίγο να φέρουν το ματς στα ίσα στο 90’, όταν μετά από σέντρα του Γελαδάρη, ο Λαμπριάκος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι μας και να σκάει λίγα εκατοστά μπροστά από τη γραμμή της εστίας! 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κατσιαμπής, Κούτσης και Σπάσιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης, Ουντέζε, Κατσιαμπής, Αμπονσά, Κούτσης (72’ Νάστος), Σπάσιτς (66’ Οκκάς), Γεωργιάδης, Γιασεμάκης (90’ Φρούσος), Καφές, Κωνσταντινίδης.

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Δημητριάδης (62’ Μπα), Βάλλας, Ζαπρόπουλος, Κορδονούρης, Σφακιανάκης, Ζωγραφάκης (57’ Λέιτνερ), Πέτρου, Γελαδάρης, Λαμπριάκος, Καούνος (79’ Κεχαγιάς).

H βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και η ψυχολογίας μας δεν ήταν καλή. Αυτό φάνηκε και στις προπονήσεις όπου θελήσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Και στο παιχνίδι όμως είχαμε άγχος ενώ παίζαμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που δικαιολογημένα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. 
 
Έγινε ένα παιχνίδι κέντρου δυνατό με πολλές μονομαχίες. Ήμασταν πειθαρχημένοι και πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν, ενώ είχαμε και δυο τρεις ευκαιρίες για να αυξήσουμε το σκορ».

Γιαννάκης Οκκάς: «Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς από αυτόν τον αγώνα. Πήραμε μια αγχωτική νίκη απέναντι στην Ξάνθη, που είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη ομάδα».

* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4