Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2018

Κακή εμφάνιση και ήττα στο Καυτανζόγλειο (1968)

Σαν σήμερα στις 17/3/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Άιβορ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε 16.000 περίπου θεατές (14.418 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος και τα δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει στη συνέχεια…

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι δύο ομάδες έπαιξαν χαλαρά, έλειψαν οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες και γενικά όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τα παιχνίδια μας με τον Ηρακλή να είναι ντέρμπι!

Ο ΠΑΟΚ είχε μια ελαφρά υπεροχή, όμως οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και τυχεροί, καθώς για να προηγηθούν στο σκορ στο 16ο λεπτό με τον Κασάπη, χρειάστηκε και η βοήθεια του … Κατσικάρη, με την μπάλα να βρίσκει στο πλευρό του και να καταλήγει στα δίχτυα μας!

Ο Αφεντουλίδης στο 24’ και στο 33’ δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα, για να έρθει στο 43΄ο Κώστας Αϊδινίου με απευθείας εκτέλεση φάουλ (όλοι περίμεναν σέντρα), να αιφνιδιάσει τον Σαββουλίδη με ένα συρτό γωνιακό σουτ και να γράψει το 2-0.

Το σκορ δεν άλλαξε στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως Λάζος και Αφεντουλίδης δεν το κατάφεραν στις ευκαιρίες που είχαν και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννόπουλου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη! 

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Σαράφης, Λάζος, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, ενώ οι Σαββουλίδης, Αφεντουλίδης, Γιακουμής ήταν σκιές του καλού εαυτού τους.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Φανάρας, Θεοδοσιάδης, Χαλιαμπάλιας, Σεντελίδης, Μπατάκης, Καφετζής, Κασάπης, Φυτίλης, Ακριτίδης, Αϊδινίου, Καλλιοτζής.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Νικολαΐδης, Λάζος, Κοντογιώργος, Γιακουμής, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία της Α' Εθνικής μετά την 24η αγωνιστική...
* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων, με δύο ήττες από την "Ροαγιάλ" Λιέγης (0-2 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 εκτός).

* Στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, αλλά σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό, είχαμε διακοπή του στο 109', με τον διαιτητή Λάτσιο, να τα βλέπει όλα πράσινα...

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4