Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκριση στους "4" με διπλό στα Τρίκαλα (1996)

Σαν σήμερα στις 14/2/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1995-1996... 

Στην 54η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1995-96 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 7ο όμιλο μαζί με Χανιά, Κόρινθο, Πιερικό, Κοζάνη και ήταν αυτός που πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση στον επόμενο γύρο μαζί με την ομάδα της Κρήτης. 

Εκεί απέκλεισε σε διπλά ματς τον Φωκικό με δύο νίκες (0-1 εκτός και 5-0 στην Τούμπα), στη συνέχεια τον Ιωνικό, νίκη 4-1 στην Τούμπα, ήττα 1-0 εκτός, για να βρεθεί στον δρόμο μας η ομάδα των Τρικάλων, που εκείνη τη σεζόν διέθετε στο ρόστερ της αξιόλογα ονόματα, ανάμεσά τους και ο Κώστας Μαλιούφας, στην πρώτη του χρονιά μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 3-0, ένα γεγονός που ουσιαστικά καθιστούσε τον αγώνα ρεβάνς τυπική διαδικασία, κάτι που άλλωστε αποδείχτηκε και στην πράξη, καθώς ο Δικέφαλος ντουμπλάρισε τις νίκες επικρατώντας με 1-2, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.232 τα εισιτήρια)

Μετά από ένα μετριότατο πρώτο 45λεπτο στο οποίο οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Τσιούκα στο 20’ και Γκιλέκα στο 25’.

Ο ΠΑΟΚ στη επανάληψη βελτιώθηκε αρκετά και βρήκε δίχτυα στο 53ο λεπτό, όταν ο Τουρσουνίδης βρήκε τον Γιόβιτς και αυτός με ωραία ενέργεια έκανε το 0-1. 

Τρία λεπτά αργότερα (56') ο Ζουμπούλης από κοντά σημείωσε το 0-2, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 1-2 στο 79’ με τον Καραΐσκο.

Νωρίτερα, ο Γιόβιτς στο 65’ και ο Παναγιωτίδης στο 75’, έχασαν ευκαιρίες για να κάνουν το 0-3, στέλνοντας την μπάλα άουτ σε πολύ καλές φάσεις για τον Δικέφαλο! 

Διακρίθηκαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Γιόβιτς, Γιόχανσεν και Χάβος

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα (Μπάμποβιτς): Βουλόγκας (75’ Ζαφείρης), Κυζιρίδης (56’ Μούτσιος), Ζάρρας (59’ Γκανάς), Πράπας, Θεοδοσιάδης, Τερζής, Τσόπτσης, Γκιλέκας, Τσιούκας, Κνέζεβιτς, Καραΐσκος. 

ΠΑΟΚ (Μπέλλης): Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Ζαφειρίου, Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Χάβος, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης (59’ Γιόχανσεν), Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης (51’ Άλεξιτς), Αντώνας (46’ Γιόβιτς).

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: «Μου άρεσε πάρα πολύ η ομάδα των Τρικάλων που αποτελείται από νέα παιδιά. Ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ, αντίθετα στην επανάληψη σοβαρευτήκαμε και πήραμε τη νίκη.

Έγινε ένα καλό παιχνίδι που σίγουρα ικανοποίησε τους φιλάθλους. Η βαθμολογική θέση των Τρικάλων δεν ταιριάζει με την αξία των παικτών που είδα να αγωνίζονται εναντίον μας. 

Όσον αφορά την ομάδα μου, πήγαμε σχετικά καλά και ελπίζω στη συνέχεια να πάμε ακόμη καλύτερα».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4