Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2018

Αγχωτική ανατροπή με Τζούρτζεβιτς – Αλεξίου! (1992)

Σαν σήμερα στις 5/1/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Κόρινθο, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992 … 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές (6.933 τα εισιτήρια) και μετά από ένα ανούσιο, άχρωμο και άγευστο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είμαστε βέβαιοι πως κανείς δε θυμάται πλέον, στην επανάληψη το παιχνίδι είχε φοβερό σασπένς και … τρία γκολ! 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 51ο λεπτό, όταν ο Αδάμου βρήκε τον Καρασταμάτη στην πλάτη της άμυνάς μας, ο Γκάμπριτς έκανε για μια φορά ακόμη έξοδο που θα τη ζήλευαν και οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου και ο παίκτης της Κορίνθου σε κενή πλέον εστία έγραψε το 0-1. 

Επτά λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Τζούρτζεβις που παρενεβλήθη σε σουτ του Λαγωνίδη, όμως ο βοηθός Παπουτσέλης είδε οφ σάιντ στη φάση και σήκωσε το σημαιάκι ακυρώνοντάς το… 
Στο 76' ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από μπαλιά του Μητσιμπόνα, ο Τζούρτζεβιτς βρέθηκα μέσα στην περιοχή και με αριστερό πολύ δυνατό σουτ, ξετίναξε τα δίχτυα του Βουκελάτου.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 83ο λεπτό, όταν ο Αλεξίου με κεφαλιά (αρχική εικόνα) νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Κορίνθου, χαρίζοντας στον Δικέφαλο τους δύο βαθμούς της νίκης!
Η φάση ξεκίνησε και πάλι από σέντρα του Μητσιμπόνα και μετά από σύγχυση στην περιοχή της Κορίνθου ο Αλεξίου με κεφαλιά ψαράκι από τα δύο μέτρα, ολοκλήρωσε την ανατροπή! 

Στο 88΄χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, όταν ο Λεοντιάδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει στον Σκαρτάδο, με τον τελευταίο να μη βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε και να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ που είχε στον πάγκο του τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, οι Αλεξίου, Τουρσουνίδης, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Πλίτσης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Χιονάς (46’ Τουρσουνίδης), Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (15’ Αναστασιάδης), Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Κόρινθος: Βουκελάτος, Μόνος, Χατζηαθανασίου, Τζαναβάρας, Χορμής, Περαχωρίτης, Αδάμου (78’ Καρασαββίδης), Παπαπαναγής, Καρασταμάτης, Πολύζος (86’ Οκόνσκι), Κουλούρης.

Δηλώσεις Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς ...
"Το παιχνίδι το φοβόμουν πολύ γιατί είχαμε αποκτήσει περισσότερη του επιτρεπτού εμπιστοσύνη για τον εαυτό μας, μετά το τελευταίο σερί των καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Και επιπλέον γιατί πέσαμε πάνω σε μια καλή ομάδα η οποία ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. 

Όσο παίζαμε χαλαρά δε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά το γκολ της Κορίνθου ήταν η αιτία να ξυπνήσουμε και να βάλουμε δύο γκολ χάρη στο δυνατό παίξιμό μας και όχι χάρη στην ανάπτυξή μας όπως θα ήθελα. 

Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και γιατί ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πρώτος στη βαθμολογία. Συγχαίρω τους παίκτες μας για την αντίδρασή τους. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι πρέπει να έμειναν ευχαριστημένοι μόνο από την αγωνία του σκορ και την προσπάθεια να φτάσουμε στη νίκη.

Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Πριν από τον αγώνα είπα στους παίκτες μου ότι φοβόμουν περισσότερο την Κόρινθο παρ'α τον Ολυμπιακό. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Πάκερτ για την ομάδα που παρουσίασε και βέβαια σήμερα έπρεπε να χάσει κάποιος και η Κόρινθος ίσως δεν έπρεπε να ήταν αυτή. Για τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε δεν ήμουν σε κατάλληλη θέση για να το κρίνω". 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4