Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιανουαρίου 2018

Ισόπαλος στα Τρίκαλα σε πολύ σκληρό ματς! (1967)

Σαν σήμερα στις 8/1/1967, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967 ...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 5.000 θεατές, δεν κατάφερε να φύγει από τη θεσσαλική πόλη με τη νίκη καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1, φέρνοντας την 4η κατά σειρά ισοπαλία του, αν και προηγήθηκε στο πρώτο 45λέπτο με 0-1.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για τους γηπεδούχους, καθώς βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δίνοντας από σχετικά νωρίς τη μάχη της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας σαν βασικούς αντιπάλους εκείνο το διάστημα, τη Βέροια, τον Απόλλωνα και τον Βύζαντα.

Στο 20’ ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, ο Τούλης Μουρατίδης, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «Γ», αλλά ο Μιχαηλίδης εντυπωσιακά απέκρουσε. 

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 26' με ατομική ενέργεια του Λέανδρου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στον βοηθό θεωρώντας ότι ο παίκτης μας ήταν οφ σάιτ και μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να την γλιτώσει ο βοηθός από τη μανία παικτών, παραγόντων και φιλάθλων! Τα Τρίκαλα ισοφάρισαν στο 63' με κεφαλιά του Ζαφειρόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ραχαβέλια.

Ο Ρουμάνος διαιτητής Νιτσέσκου, επηρεασμένος από τις συνθήκες που επικρατούσαν στις κερκίδες, ανέχτηκε το υπέρμετρα σκληρό (έξω από τα όρια) παιχνίδι των γηπεδούχων, αφήνοντας ατιμώρητα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ στο 66’ απέβαλε τον Γιακουμή, επειδή χτύπησε τον Πανταζή, σύμφωνα με τον ρέφερι!

Νωρίτερα, στο 60', το σουτ του Γιακουμή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν εκτός του Μουρατίδη και οι Φουντουκίδης, Νικολαΐδης και Λέανδρος.

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Μιχαηλίδης, Πανταζής, Τόσκας, Κόκκαλης, Ζάχος, Μαυρίκος, Χαριτίδης, Ραχαβέλιας, Καλατζής, Ζαφειρόπουλος, Σινάτκας.

ΠΑΟΚ: Καρανταγλίδης, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κοντογιώργος, Γιακουμής Αφεντουλίδης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά 4ος με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη.

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1966-1967.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4