Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιανουαρίου 2018

"Χ" στον βούρκο του Καυτανζογλείου! (1970)

Σαν σήμερα στις 11/1/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος την περιόδου 1969-1970 … 

Ο Δικέφαλος με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο του είχε μια μέτρια χρονιά, καθώς βρισκόταν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά παρόλα αυτά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είχε τη συμπαράσταση του κόσμου του, σε ένα ματς στο οποίο έδωσαν το παρόν περίπου 25.000 θεατές (21.131 τα εισιτήρια). 

Ο αγώνας έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής των προηγούμενων ημερών, που μετέβαλε το γήπεδο σε έναν πραγματικό … βούρκο! 

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν πολύ δυνατά, κυριολεκτικά τα έδωσαν όλα για τη νίκη, η οποία στο τέλος δε χαμογέλασε σε κανέναν καθώς η αναμέτρηση τελείωσε 1-1. Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Γιακουμή (αρχική εικόνα), για να ισοφαρίσει στο επίσης με κεφαλιά ο Κασάπης (εικόνα που ακολουθεί). 
Οι παίκτες μας είδαν δύο φορές την μπάλα να έχει πάρει πορεία για τα δίχτυα των γηπεδούχων, αλλά να σταματάει στον βούρκο που υπήρχε μπροστά στην εστία και να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Ηρακλή, πριν περάσει τη γραμμή! 

Ο Ηρακλής είχε ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που με τους Μουρατίδη – Σαράφη – Γιακουμή, πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο γήπεδο! 

Στο 13’ ο Κούδας, μετά από μπαλιά του Σαράφη, σούταρε από τα δύο μέτρα πάνω στον Φανάρα, η μπάλα στρώθηκε στον Κούδα, το νέο σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Φανάρας! 
Στο 21’ ο Κούδας και πάλι απέφυγε τους αντιπάλους του, πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, όμως λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας κόλλησε στη λάσπη και απομακρύνθηκε από την άμυνα! Ίδια τύχη είχε στο 36΄ένα ανάποδο του Κούδα. 

Το σκορ άνοιξε στο 50’, όταν μετά από κόρνερ του Παρίδη, ο Γιακουμής βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των γηπεδούχων και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1. 
 
Δέκα λεπτά αργότερα ο Κασάπης πέτυχε το 1-1 με κεφαλιά ψαράκι, μετά από σέντρα του Καλλιοτζή, για να γίνει στο τελευταίο μισάωρο μεγάλη μάχη, καθώς οι ομάδες προσπάθησαν για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να το πετύχουν… 
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης, Σαράφης, Γιακουμής, Θεοφανίδης, Χριστοδούλου.

Οι συνθέσεις: 

Ηρακλής: Φανάρας (55’ Δινόπουλος), Χαλιαμπάλιας, Θεοδοσιάδης, Σεντελίδης, Μπατάκης, Καφετζής (66’ Ζαφειρίδης), Νικολούδης, Κασάπης, Αϊδινίου, Φυτίλης, Καλλιοτζής.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης, Μακρής, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Γιακουμής Ασλανίδης.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. 

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ! 

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. 

Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4