Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιανουαρίου 2018

"Κομβικό το παιχνίδι στο Αλκαζάρ" (1988)

Σαν σήμερα στις 4/1/1988, ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Μπέλλης, μετά το διπλό στη Ρόδο (0-3 με τον Διαγόρα), σε δηλώσεις του είχε μιλήσει για τίτλο!

Ο Μπέλλης είχε πρωτοκαθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ σαν πρώτος προπονητής τη σεζόν 1985-1986, για 8 παιχνίδια, όταν διαδέχτηκε τον Βάλτερ Σκότσικ, αλλά και τη σεζόν 1987-1988 για άλλα 20 παιχνίδια, διαδεχόμενος τον Τάις Λίμπρεχτς. 

Υπήρξε βοηθός του Λες Σάνον στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και του Λόραντ στη συνέχεια, ενώ η τελευταία φορά που βρέθηκε στον πάγκο του Δικεφάλου, ήταν τη σεζόν 1995-1996 για 9 αγώνες.

Το διπλό στη Ρόδο επί του Διαγόρα, έφερε κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις της ομάδας, καθώς πολλοί πιστέψαμε ότι η ώρα για να πάρει η ομάδα το 3ο της πρωτάθλημα είχε φτάσει.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ίσως ήταν από τους πιο προσγειωμένους εκείνες τις μέρες, είχε πει χαρακτηριστικά:

"Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα για το 1988, η συνέχεια όμως είναι πολύ δύσκολη, καθώς ακολουθούν τρία συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Με ΟΦΗ στην Τούμπα (4-0), με Λάρισα εκτός (1-1) και με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (ήττα με 1-0). Αν κερδίσουμε στη Λάρισα τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα".

(Για την ιστορία εκείνο το ματς στο Αλκαζάρ είχε γίνει στις 17/1/1988 για την 15η αγωνιστική. Προηγηθήκαμε με τον Στέφανο Μπορμπόκη στο 17’ αλλά δεχτήκαμε την ισοφάριση στο 91’ με φάουλ του Μητσιμπόνα! )

Όσο για τη συνέχεια: "Η νίκη επί του Διαγόρα επισφράγισε την ηρεμία στην ομάδα και ξανάφερε πίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πείσει με τη φετινή του απόδοση τον κόσμο του! Θα ξαναθυμίσει τις παλιές καλές εποχές".

Για τα πολλά νέα παιδιά που υπήρχαν στην ομάδα είχε πει: "Τα νέα παιδιά όταν συνηθίζουν να δείχνουν σοβαρότητα και αγωνιστική διάθεση για διάκριση, δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό. Σαν ταλέντα έχουν όλα τα προσόντα να προχωρήσουν. Πιστεύω ότι θέλουν και μπορούν να διατηρήσουν τη σοβαρότητά τους και έξω από το γήπεδο".

Για τους κινδύνους που διατρέχουν οι νεαροί παίκτες, τόνισε: "Φυσικά και υπάρχουν κίνδυνοι. Αλλά είμαστε κοντά τους να τους βοηθήσουμε και να τους προστατέψουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε προσγειωμένα αυτά τα παιδιά και να είμαστε δίπλα τους".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4