Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2018

Πήρε το "Χ" με γκολάρα του Γιώργου Κούδα! (1969)

Σαν σήμερα στις 5/1/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969 …

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές, ανάμεσά τους και αρκετοί οπαδοί του Δικεφάλου και είχε δύο όψεις. 

Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή τους ως τότε στη σεζόν, είχαν την υπεροχή και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο σκορ στο 30ό λεπτό με γυριστό σουτ του Μπεβενίου.

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης και πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Παρίδης σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού σαν οφ σάιντ!

Εντύπωση προκάλεσε το πάθος των γηπεδούχων για τη νίκη, καθώς έπεφταν στην μπάλα δυο και τρεις σε κάθε φάση, επιθετικά όμως ήταν ακίνδυνοι με εξαίρεση το γκολ που πέτυχαν στο 30’…

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές, και αφού ο Παρίδης και ο Σαράφης έχασαν καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, ήρθε στο 60’ ο Γιώργος Κούδας με ένα ασύλληπτο σουτ στο «Γ» του Ψωμιάδη να πετύχει το 1-1.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στο παιχνίδι, καθώς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κρεούζη (Τσούκαλης – Πρέντα οι βοηθοί του), δεν άλλαξε κάτι…

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Ψωμιάδης, Πανταζής, Κόκκαλης, Τόσκας, Νίκας, Μπεβενίου, Γρηγορίου (Κοιλούδης), Ραχαβέλιας (Μπρουζούκης), Σινάτκας, Καλατζής, Κοκοτούλης.

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μακρής, Θεοφανίδης, Παπαχρηστούδης, Κατσικάρης, Σιάντσης, Σαράφης, Γιακουμής (Ασλανίδης), Τερζανίδης (Κωνσταντινίδης), Κούδας, Παρίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής ...
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1968-1969.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4