Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιανουαρίου 2018

Μια ισοπαλία μέσα σε ... λευκό τοπίο! (1981)

Σαν σήμερα στις 11/1/1981, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό, για την 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981...

Το παιχνίδι το παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 θεατές (7.327 τα εισιτήρια) και έγινε σε έναν χιονισμένο αγωνιστικό χώρο! Σε ένα τέτοιο τερέν ο αγώνας δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, είχε όμως φάσεις και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου ως το τελευταίο σφύριγμα του μετριότατου διαιτητή Μαρινέλη. 
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2’ με τον Αϊβαζίδη, το σουτ του οποίου βρήκε το δοκάρι μας, όμως στο 8’ ο Κερμανίδης ανατράπηκε από τους Βάβαλη και Ταράση, ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι και ο Γκουερίνο από τα 11 μέτρα σημείωσε το 0-1. 
8ο λεπτό: Ο Γκουερίνο νικάει τον Σέχιτς από τα 11 μέτρα και ανοίγει το σκορ 

Έξι λεπτά αργότερα (14') ο Ταράσης ανατράπηκε από τον Αλαβάντα σύμφωνα με τον Μαρινέλη, δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους, το εκτέλεσε ο Αναστασιάδης, στέλνοντας την μπάλα άουτ! 

Στο 40’ ο Κούδας σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς καθυστέρησε να σουτάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί, ενώ στο 44’ ο Φούρτουλα έπεσε στα πόδια του Παπαδημητρίου σταματώντας την επέλαση του! 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ του σκορ, έχοντας όμως το νου του στις αντεπιθέσεις και μάλιστα στο 58’ παραλίγο να γίνει το 0-2 με τον Γεωργόπουλο, το σουτ του οποίου αποκρούσθηκε από αμυντικό, σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας των γηπεδούχων.

Το τελικό 1-1 σημειώθηκε στο 83ο λεπτό, όταν μετά από λάθος απόκρουση του Μλάντεν σε κεφαλιά του Πολυζόπουλου, ο Παπαδημητρίου από πλάγια θέση ισοφάρισε!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Σάλαμον, Σίγγας, Κούδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανσερραϊκός: Σέχιτς, Αριτζής (67’ Κεραμιδάς), Ταράσης, Τραϊανόπουλος, Βάβαλης, Αϊβαζίδης, Παπαδημητρίου, Μπάτης, Δημητρίου, Αναστασιάδης (39’ Πολυζόπουλος), Γεωργιάδης. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Σάλαμον Ιωσηφίδης, Σίγγας, Αποστολίδης Θ., Κερμανίδης, Δαμανάκης (40’ Κωστίκος), Γκουερίνο, Κούδας (79’ Τριανταφυλλίδης), Γεωργόπουλος. 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον γάβρο στις 31/5/1981...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Παναγιώτης Κερμανίδης σε μια μονομαχία του με τον Βάβαλη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4