Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιανουαρίου 2018

"Χ"ωρίς λύσεις στην επίθεση (2012)

Σαν σήμερα 8/1/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012 ...

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και με σύνθεση ανάγκης από αποχωρήσεις και τραυματισμούς, ο Δικέφαλος έμεινε ισόπαλος, χωρίς τέρματα, με την ακριτική ομάδα. Ο Λάσλο Μπόλονι έχοντας αναγκαστικά απών τον Γεωργιάδη, χρησιμοποίησε τον Σαλπιγγίδη ως αριστερό εξτρέμ, τον Φωτάκη δεξιά και τον Ιβιτς να πλαισιώνει τον Αθανασιάδη πίσω από την κορυφή.

Παρά τις αναγκαστικές αλχημείες του Ρουμάνου, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά και είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Στην άμυνα, η επανεμφάνιση του Σνάουτσνερ στην ενδεκάδα, έκανε πιο συμπαγής τη γραμμή, η οποία λειτούργησε άψογα στα πρώτα 45'. Κύρια πηγή επιθέσεων για τον ΠΑΟΚ ήταν η αριστερή πτέρυγα, με το Λίνο να έχει συχνά ανεβάσματα. 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η πιο σημαντική ευκαιρία στο α' μέρος όταν στο 37' από σέντρα του Βραζιλιάνου, ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και ο αμυντικός που κατάφερε να προηγηθεί στη φάση παραχώρησε κόρνερ (η φάση θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί και σε αυτογκόλ).

Στην επανάληψη οι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά και πήραν την πρωτοβουλία, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να οπισθοχωρήσει. Μέχρι το 70' το παιχνίδι ήταν ανούσιο και χωρίς συγκινήσεις, μιας και οι 2 ομάδες δε μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό στην επίθεση.
Η είσοδος του Βλαχοδήμου έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα στο δεξί άκρο της Ξάνθης, με το νεαρό ακραίο να δημιουργεί την φάση του 72' όταν μετά από κούρσα του από τα δεξιά έσπασε άψογα τη μπάλα στον Μαρσελίνιο ο οποίος πλάσαρε από πολύ καλή θέση, άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση από πλευράς των γηπεδούχων.
Ο Σαλπιγγίδης πριν αποχωρήσει ως αλλαγή, έδειξε πιο κεφάτος και προσπάθησε σε 2 περιπτώσεις να δημιουργήσει κάτι καλό, χωρίς όμως αποτέλεσμα στην τελική εκτέλεση.

Στη συνέχεια, η είσοδος του Γιάννου αντί του κουρασμένου Ίβιτς, και αργότερα του Ρομπέρ αντί του Σάλπιγγίδη, έκαναν τον Δικέφαλο πολύ πιο επιθετικό με αποκορύφωμα τη φάση του 91', όταν ο Γάλλος με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Κλάους, με τον επιθετικό του Δικεφάλου να πιάνει πολυ καλή κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (75' Νταρμπιόν), Μαρκόφσκι (89' Καζάκης), Πόι, Ντάνι, Μάνταλος (65' Bλαχοδήμος).

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ίβιτς (63' Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς μετά το τέλος του παιχνίδιού στα Πηγάδια έκρινε πως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.
«Προσπαθήσαμε αρκετά αλλά δεν ήρθε το γκολ που τόσο πολύ θέλαμε αλλά και η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα» είπε ο Στέλιος Μαλεζάς.
O Λάζλο Μπόλονι στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το 0-0 στα Πηγάδια δήλωσε πως η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα ενώ ανέλαβε την ευθύνη για το ότι δεν πέρασε νωρίτερα στο παιχνίδι τον Ρομπέρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου προπονητή μας:
"Για μας ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ήρθαμε να μη χάσουμε και αν είναι δυνατόν να νικήσουμε. Κατ εμέ η ισοπαλία μπορεί να αποδειχθεί καλό αποτέλεσμα αν έρθουν νίκες. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πιο δυνατοί στα χαφ. 
 
Είχαμε ενδιαφέρουσα, επιθετική κατοχή μπάλας. Δυστυχώς παρά την κατοχή και ίσως εξ αιτίας της κατοχής δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Σίγουρα περίμενα να βρούμε διόδους για γκολ παρά τη μαζική άμυνα της Ξάνθης. 
 
Στο β μέρος ήμασταν απόντες για 15 λεπτά και μας πίεσαν. Τελικά θα πρέπει να αποδεχθούμε την ισοπαλία. Ίσως έκανα λάθος που δεν έβαλα το Ρομπέρ νωρίτερα. Για μένα αυτό ήταν πολύ σοβαρό ματς και χαίρομαι που είδα τους παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι".

Πώς εξηγεί την αλλαγή σε σχέση με άλλα ματς; "Για μένα είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Το πρώτο είναι να επιλέξεις το πότε θα πιέσεις και το δεύτερο για τους επιθετικούς να δείξουμε πως και που να παίρνουν μπάλα. Για μας σήμερα οι επιθετικοί δεν πήραν μπάλα στο χώρο, αλλά δεν είχαν και πολύ χώρο. Θα ήθελα να δω το ίδιο παιχνίδι αν το σκορ ήταν 1-0 για μας. Αλλά είναι αλήθεια ότι μας έλειψαν τα δύο στοιχεία που προανέφερα".

Σχετικά με τις μεταγραφικές απαιτήσεις του ίδιου: "Δεν ζητάω παίκτες από τη διοίκηση, δουλεύουμε για να βρούμε λύσεις. Προσπαθώ να δώσω ευκαιρίες σε παίκτες που σε εμάς δεν παίζουν, να πάνε κάπου που θα μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να τους αντικαταστήσω με έναν παίκτη που θα μπορεί να δώσει λύσεις. Και παράλληλα να δοκιμάσουμε νέους παίκτες που θα βγουν στο μέλλον".

Για το Νιμανί που ακούγεται πως έρχεται για να δοκιμαστεί: "Ο Νιμανί είναι γνώριμος γιατί δουλέψαμε μαζί στη Μονακό όπου είχα κάποια προβλήματα οπότε τον είχα δοκιμάσει, για μένα ήταν ένας νέος παίκτης με πολλή ποιότητα, δεν ξέρω γιατί δεν ανέβηκε στην πορεία. Έχει καλά στοιχεία. Ελπίζω αν συμφωνεί να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του και θα δούμε τι θα γίνει".

Για τη δήλωση ότι δεν ήθελε δανεικούς: "Δεν έρχεται ο Νιμανί εδώ μόνο για λίγους μήνες. Αν συμφωνηθεί να έρθει ο παίκτης θα προσπαθήσουμε να είναι για περισσότερο καιρό ώστε να έχουμε κέρδος".

Σχετικά με το γεγονός πως έρχονται μέσα λίγες μέρες τρία ματς στην Τούμπα (είχε δηλώσει ότι είναι δύσκολο να κάνει συνεχώς επιτυχίες εντός) ανέφερε: "Είναι ακόμα πιο δύσκολο να έχουμε τρεις νίκες σε τρία ματς εντός έδρας. Θα ήθελα να αποφύγω να κάνω παραπάνω δηλώσεις σχετικά με το πρόγραμμα αγώνων!"

-------->

Μετά από αρκετό διάστημα ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, επανήλθε στην ενδεκάδα και έδωσε την δική άποψη για το πως είδε το ισόπαλο παιχνίδι με την Ξάνθη.

«Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες για γκολ αλλά κοντρολάραμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, στο πρώτο 25λεπτο είχαμε πρόβλημα. Μείναμε πίσω και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκαμε μπροστά για να κάνουμε το γκολ. Νομίζω ότι η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα για εμάς και για την Ξάνθη».
O Γιώργος Φωτάκης μετά το τέλος του αγώνα στην Ξάνθη, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο παιχνίδι και φάνηκε αισιόδοξος για τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν για τον Δικέφαλο στην Τούμπα.

Μιλώντας για το ματς είπε: "Προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά δεν είχαμε καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια ενώ δεν είχαμε και τύχη. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε μπροστά. Έχουμε δυο παιχνίδι στην έδρα μας αν τα πάρουμε θα βρεθούμε γρήγορα ακόμα πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα".

Για το ότι αγωνίστηκε δεξιά σήμερα ενώ συνήθως αγωνίζεται στον άξονα ανέφερε: "Έχω ξαναπαίζει δεξιά αν και είναι γεγονός ότι η θέση μου είναι στον άξονα. Η ομάδα έχει κάποια προβλήματα αυτή την εποχή και αναγκαστικά έπαιξα όπου μου ζήτησε ο προπονητής. Δεν έχω πρόβλημα με τη θέση που θα παίξω. Θέλω να παίζω και να βοηθάω την ομάδα σε κάθε ομάδα".

Για τα τρία παιχνίδια στην Τούμπα που ακολουθούν συμπλήρωσε: "Είναι δύσκολο το πρόγραμμα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα ξεκουραστούμε τις επόμενες ημέρες και με καθαρό μυαλό και θα δείτε ότι θα τα καταφέρουμε. Μην τον φοβάστε τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα. Έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4