Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Δεκεμβρίου 2017

Ένας ακόμη κρίκος στην κακή παράδοση! (1981)


Σαν σήμερα στις 6/12/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών τότε) για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές …

Σε ένα γήπεδο όπου η … παράδοση δεν ήταν σύμμαχός μας, για μια ακόμη φορά ήρθε η ήττα με 1-0, με γκολ που σημείωσε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 18ο λεπτό ο -συγχωρεμένος από τις 8/2/2002- Γιάννης Παθιακάκης, παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 18 αγώνες πρωταθλήματος την περίοδο 1977-1978, σημειώνοντας 2 γκολ...


18ο λεπτό: Ο Γιάννης Παθιακάκης με δυνατό σουτ, σημειώνει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση

Ο ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια του με τον Απόλλωνα, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής (2017-2018) σεζόν, σε 39 αναμετρήσεις μετράει 20 ήττες, 11 ισοπαλίες, 8 νίκες, με τα τέρματα να είναι τέρματα 52-34 υπέρ της Ελαφράς Ταξιαρχίας!

Αυτό είναι το προσωνύμιο που δόθηκε σε παλιότερες εποχές στην ιστορική αθηναϊκή ομάδα, με την οποία από τα 39 εκτός έδρας παιχνίδια μας, τα 36 έγιναν στη Ριζούπολη, ένα στη Λεωφόρο (ήττα με 2-1), ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-3 στις 23/9/1984 για την 1η αγωνιστική) και ένα στη Νέα Σμύρνη (1-4 στις 22/11/1998 για την 10η αγωνιστική)

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, ήταν ιδιαίτερα άτολμος στο παιχνίδι του, δείχνοντας το μέτριο πρόσωπο που συνήθως δείχνει στα γήπεδα της Αθήνας! Κενά στην άμυνα, η μεσαία γραμμή αποκομμένη από την επίθεση, με μοναδικό παίκτη που πάλευε μεσοεπιθετικά τον Δημόπουλο και πολλούς βασικούς παίκτες ψιλοαδιάφορους, ήρθε η ήττα σε ένα στοιχειωμένο γήπεδο!
 
Ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται απειλητικός για τους γηπεδούχους μετά το 25’, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Πολωνό Κούκλα, ο οποίος σταμάτησε τις προσπάθειες των Κούδα – Δημόπουλου κρατώντας την εστία του ανέπαφη!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη, η εστίας μας κινδύνεψε σε 2-3 περιπτώσεις, ενώ οι παίκτες μας άρχισαν να ζωντανεύουν μετά το 75’ μπροστά στο φάσμα της ήττας!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων:
Κούκλα, Μπέριος (87’ Θεοδωρίδης), Χατζής, Προκόβας, Δοντάς, Βρεττός, Αντωνίου, Ζούμας, Μπόνιτς, Παθιακάκης, Καστανός (70’ Λουκάς).

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σϊγγας, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Τριανταφυλλίδης, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Από πλευράς ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Δημόπουλος, Δαμανάκης, Σίγγας.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής ...


Δηλώσεις:

Χάινς Χέερ: «Αυτή η ήττα μας στοίχισε περισσότερο από εκείνη της Ρόδου. Είμαστε αδικαιολόγητοι. Παίξαμε σωστά μόνο στο τελευταίο τέταρτο κάθε ημιχρόνου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να μας δώσει τη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό Απόλλωνα με καλούς κυνηγούς, και άριστο γκολκίπερ! Είμαι απογοητευμένος κυρίως από τους αμυντικούς που δεν ήταν αποφασιστικοί στις μονομαχίες. Καλύτερος επιθετικός μας ο Δημόπουλος».

Γιάτσεκ Γκμοχ (τεχνικός του Απόλλωνα): «Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και δύσκολος αντίπαλος, αλλά παίξαμε με καρδιά και οργάνωση και κερδίσαμε δίκαια… Μου άρεσαν πολύ ο Κούδας και ο Δημόπουλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, γι’ αυτό η νίκη μας είναι πολύ μεγάλη! Χρειαζόμασταν μια τέτοια νίκη για να τονωθεί το ηθικό μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, μου άρεσε η σημερινή διαιτησία».

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κούκλα με μπλονζόν αυτοθυσίας να πέφτει στα πόδια του Σίγγα και να μπλοκάρει την μπάλα στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης! 

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό.

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4