Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Δεκεμβρίου 2017

Ήττα στην Έδεσσα με ... ανατροπή! (1992)

Σαν σήμερα στις 12/12/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εδεσσαϊκό, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993…

Ο Δικέφαλος με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9/12/1992, είχε καταφέρει να έρθει ισόπαλος στην Τούμπα με τη Δόξα Δράμας με 3-3 αν και προηγηθήκαμε με 3-0!

Και στο παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό του Μάκη Κατσαβάκη, ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 4.000 θεατές (3.116 τα εισιτήρια) ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό με τον Μαγκντί Τολμπά. Προηγήθηκε ωραία κάθετη του Μπορμπόκη, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μαγκντί που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Νικολαΐδη, ανοίγοντας το σκορ!

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αρνάκη, ο οποίος στο 32ο λεπτό απέβαλε από τον πάγκο μας τον βοηθό του Πέτροβιτς, Μλάντεν Φούρτουλα, όταν ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε έντονα σε μια του απόφαση!
 
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε ολότελα! Οι γηπεδούχοι αρχικά ισοφάρισαν με γκολ του Τσολερίδη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ένα πέναλτι που παραχώρησε ο Παναγιωτίδης ανατρέποντας τον μετέπειτα παίκτη μας, Πάρη Ζουμπούλη! 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χαραλάμπους έκανε το 2-1, ενώ στο 70’ ο Εδεσσαϊκός έμεινε με «10», λόγω αποβολής του Άμπρικ με δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού και μπροστά στο ορατό φάσμα της ήττας, ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, έχασε μοναδική ευκαιρία στο 78΄όταν η κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς βρήκε το δοκάρι του Νικολαΐδη, για να έρθει στο 85’ ο Ζουμπούλης στην αντεπίθεση να κλειδώσει τη νίκη των γηπεδούχων με πλασέ…

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν –όσο μπορεί να σταθεί η λέξη- οι Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Μαγκντί.
 
Οι συνθέσεις:

Εδεσσαϊκός: Νικολαΐδης, Σταφυλίδης, Χαραλάμπους, Λαδιάς, Κότσυφας, Πασαλής, Ζουμπούλης (90’ Πολατίδης), Αμπριχ, Τσολερίδης, (80’ Μπέντας), Παπαδόπουλος, Κουρουκερέζης.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Χάβος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης (70’ Δημόπουλος), Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς, Μαγκντί, Δερμιτζάκης.




* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993. Όρθιοι από αριστερά: Αλεξίου, Γκάμπριτς, Δερμιτζάκης, Χάβος, Παναγιωτίδης, Πλίτσης. Καθιστοί: Αναστασιάδης, Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4