Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Δεκεμβρίου 2017

Δύσκολη νίκη επί της Βέροιας με Ορφανό! (1977)

Σαν σήμερα στις 4/12/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, την Βέροια, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε λίγους θεατές (μόλις 3.709 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ παρά τη νίκη του με 2-0, επιβεβαίωσε την περίοδο αγωνιστικής κρίσης που περνούσε εκείνο το διάστημα!

Η ομάδα με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο της προερχόταν από λευκή ισοπαλία στο Χαριλάου και αν και βρισκόταν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, ο κόσμος έλαμψε δια της απουσίας του εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι από την Τούμπα.

Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσε να σταθεί, ήταν η … ώρα, καθώς το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Λέκκα, ακούστηκε στις 14:30, μέσα στο καταμεσήμερο δηλαδή!

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό με κεφαλιά του Ορφανού μετά σέντρα του Φουντουκίδη, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-0 στο 83’ και πάλι με τον Ορφανό, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Τραπεζανλίδη λίγο μετά τη σέντρα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μπλατσιώτη, σε ένα χρονικό σημείο της αναμέτρησης στο οποίο η Βέροια πίεζε για την ισοφάριση! 

Ο τερματοφύλακας της Βέροιας Μπλατσιώτης, σε μια έξοδό του, υπό το βλέμμα συμπαικτών, αντιπάλων και του Λέκκα 

Νωρίτερα, στο 55’ η κεφαλιά του Σαράφη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων (αρχική εικόνα), ενώ στο 65’ τραυματίστηκε ο Φούρτουλα σε προσπάθειά του να σταματήσει τον Υφαντίδη και αντικαταστάθηκε στο 70’ από τον Φεστέρη! 

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Σαράφης, Κωστίκος, Ορφανός.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (70’ Φεστέρης), Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Καπουσούζης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός. 

Βέροια: Μπλατσιώτης, Τερζής, Παπατζίκος, Τραπεζανλίδης, Κουσουλάκης, Σπασόφσκι, Υφαντίδης, Χατζάρας, Σίμπος (68’ Τοπαλίδης), Μελετίδης, Ελευθεριάδης.
  




Η ομάδα
της Βέροιας όπως παρατάχτηκε στην Τούμπα στις 4/12/1977 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι αρχηγοί των ομάδων (Αποστολίδης, Παπατζίκος) μαζί με το διαιτητικό τρίο, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες). 

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. 

* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...  

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον άλλον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων. 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4