Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Δεκεμβρίου 2017

Διπλό με ντόρτι στην Πάτρα! (1997)

Σαν σήμερα στις 13/12/1997, ο ΠΑΟΚ πέρασε θριαμβευτικά από την Πάτρα επικρατώντας της Παναχαϊκής με 1-4, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...
Ο Δικέφαλος στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, έχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 1.500 οπαδών του, με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 3-1.

Τα γκολ τα σημείωσαν ο Νάγκμπε (15'), ο Ζαγοράκης με πέναλτι (28'), ο Καλά (αυτογκόλ στο 68') και ο Κατσούρης (81'). Οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει προσωρινά στο 32' με τον Σαμαρά...


Ο Δικέφαλος πήρε πανάξια το διπλό στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, παίζοντας πολύ έξυπνα, ελέγχοντας το παιχνίδι από την αρχή του!
 
Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησαν να παίξουν το τεχνητό οφ σάιντ ανεβάζοντας την άμυνά τους ψηλά, όμως το πλήρωσαν στο 15ο λεπτό.
 
Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ζουμπούλης έφυγε από τα δεξιά, σέντραρε, ο Βρύζας δε βρήκε την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Νάγκμπε που πλάσαρε ψύχραιμα τον Αμπαδιωτάκη ανοίγοντας το σκορ.
Στο 28' ο Μελιδόνης ανέτρεψε τον Βρύζα, ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ζαγοράκης ευστόχησε κάνοντας το 0-2.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαμαράς με δυνατό σουτ μείωσε σε 1-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το 45λεπτο...
Στο 63' χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Νίκου Μιχόπουλου σε σουτ των Κυριακόπουλου και Κλάιχ, για να έρθει στο 68' ο Καλά σε γύρισμα του Βρύζα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε από προσπάθεια του Παναγιώτη Κατσούρη, που μετά από συνδυασμό Βρύζα - Ζαφειρίου, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Κυριακόπουλο!
Βρύζας, Ζαφειρίου, Καπετανόπουλος οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ...

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Διαμαντόπουλος): Αμπαδιωτάκης, Χατζί, Σαμαράς, Μελιδόνης (70' Καρίμποφ), Καλά, Ρούσσος, Κυριακόπουλος, Μίμπο, Νοβοχάτσκι (60' Κομιανός), Κλάιχ, Ανδρεάδης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Ζαγοράκης, Καπετανόπουλος, Νάγμπε, Μαραγκός, Καφές, Ζουμπούλης (46' Βελής - 67' Κατσούρης), Βρύζας (78' Σιδηρόπουλος).

Δηλώσεις:

Ζήσης Βρύζας: "Κάθε παιχνίδι κοιτάμε να το κερδίζουμε είτε εντός έδρας είτε εκτός. Είναι ένα βήμα για την πορεία που προσπαθούμε να κάνουμε για να φτάσουμε στην κορυφή".

Θοδωρής Ζαγοράκης: "Το πόσο εύκολο ήταν να φτάσουμε στη νίκη, νομίζω το λέει το σκορ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί το λέγαμε στα αποδυτήρια το πόσο πολύ χρειαζόμαστε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια ως το τέλος του α' γύρου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχει τελειώσει κάτι ακόμη".

Άγγελος Αναστασιάδης: "Σε ένα δύσκολο γήπεδο έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και σε αυτό συνετέλεσαν και οι δύο ομάδες με τον τρόπο που αγωνίστηκαν! Ήμασταν καλύτεροι από την Παναχαϊκή και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. 

Οι παίκτες μου έχουν καταλάβει πλέον ότι είναι οι καλύτεροι. Από ένα σημείο και μετά το δείχνουν με την απόδοσή τους στο γήπεδο και σε αυτούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν. 

Προς το παρόν δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, παρά να υπάρχει συνέχεια σε αυτήν την προσπάθεια. Η αλλαγή του Βελή (αλλαγή στην αλλαγή!), έγινε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους".

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4