Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Νοεμβρίου 2017

Μια ... κεφαλιά περιόρισε την γκρίνια! (1964)

Σαν σήμερα στις 15/11/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι είχε ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν, όπως συνέβη και εκείνη τη μέρα στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, σε μια Τούμπα που είχε περίπου 10.000 θεατές (8.281 τα εισιτήρια)!

Η συμμετοχή στην ομάδα μας των Βασιλειάδη - Γιαννέλου - Νικολαΐδη, έκανε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πιστέψει πως η εικόνα του θα βελτιωθεί και θα έρθουν καλύτερες μέρες. 

Αντί να συμβεί όμως αυτό, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού υποχρέωσαν τους παίκτες σε ... άμυνα (!), για να έρθει ο Βασιλειάδης να λυτρώσει τους πάντες στην Τούμπα εκείνο το απόγευμα, πετυχαίνοντας στο 40', το γκολ που τελικά μάς έδωσε τη νίκη!
Ειδικά στο 2ο ημίχρονο που οι προαναφερόμενοι παίκτες ξέμειναν από δυνάμεις, η γκρίνια και η απογοήτευση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στην Τούμπα! 

Ο κόσμος έβλεπε παίκτες να αδιαφορούν στη διεκδίκηση της μπάλας και γενικά μια εμφάνιση που μόνο προβληματισμό έφερε στις εξέδρες.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ καλά το παιχνίδι και στο 14' η κεφαλιά του Αποστολίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Λύμπου, μια φάση που ήρθε σαν απόρροια της καλής επιθετικής συμπεριφοράς του Δικεφάλου, η οποία όμως όσο κυλούσε ο χρόνος εκφυλιζόταν!
Το γκολ που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη σημειώθηκε στο 40', με εξαιρετική κεφαλιά του Βασιλειάδη, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα. 

Μουσελεμίδης, Λιτόπουλος, Λέανδρος και οι Γιαννέλος - Βασιλειάδης όσο είχαν δυνάμεις, οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ …
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Λιτόπουλος, Τασόπουλος, Γιαννέλος, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Αποστολίδης, Γιακουμής, Λέανδρος.

Τρίκαλα: Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κόκκαλης, Μπρουζούκης, Κλαπανάρας, Τζελαλίδης, Χαριτίδης, Ζυγουλίκας, Καλαϊτζής, Αθανασούλας.

Η βαθμολογία μετά την 8η αγωνιστική (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας): 
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4