Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Νοεμβρίου 2017

Λύτρωση με Πάολο Κομίνχες στο φινάλε! (1997)

Σαν σήμερα στις 16/11/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 87' ο Πάολο Κομίνχες, μετά από ωραίο συνδυασμό του με τον Μαραγκό.
Ο αγώνας έγινε παρουσία 18.000 θεατών (16.877 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και περίπου 1.000 οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας που φιλοξενήθηκαν στη θύρα "8" και ήπιαν το πικρό ποτήρι της ήττας, που τους κέρασε ο Περουβιανός επιθετικός μας , λίγο πριν ο διαιτητής Καλύβας σφυρίξει για τελευταία φορά!

Να σημειωθεί πως ο Κομίνχες καλείτο σχεδόν μόνιμα εκείνη την εποχή στην Εθνική ομάδα της χώρας του μαζί με τον Πέρσι Ολιβάρες, εκείνη τη φορά όμως ο εκλέκτορας του Περού, κάλεσε μόνο τον Ολιβάρες, αφήνοντας ευτυχώς τον Kομίνχες στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη!
Ο Τζο Νάγκμπε σε έναν όμιλο αντιπάλων...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, παρά της απουσίες των Ζαγοράκη (τραυματίας) - Ολιβάρες (Εθνική Περού), και μόλις στο 8' το πρώτο "αχ" ακούστηκε από την κερκίδα, όταν ο Τουρσουνίδης σέντραρε, ο Βάντσικ έχασε την έξοδο, αλλά ο επερχόμενος Βρύζας έπιασε αέρα!
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι, καθώς ο Τζο Νάγκμπε άνοιξε το σκορ! Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Φραντζέσκου από τα δεξιά, ο Βάντσικ πιεζόμενος όσο έπρεπε από τον Βρύζα απέκρουσε στα τυφλά, η μπάλα στρώθηκε στον Νάγκμπε και αυτός με ευθύβολο σουτ την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-0 παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων...
12ο λεπτό: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Λιβεριανού μέσου ...

Πέντε λεπτά αργότερα ο Λαγωνικάκης έπιασε ένα σουτ από τα 30 μέτρα, από αυτό που πιάνουν οι παίκτες μια φορά κάθε 100 χρόνια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του απόλυτα αιφνιδιασμένου Νίκου Μιχόπουλου, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας!

Στο 20' η κεφαλιά του Βρύζα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Βάντσικ, που είδε στο 29' την τύχη να του χαμογελάει, όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο ... μετρ του είδους, σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Παναθηναϊκού! 
Στο 45' ο Βαζέχα, βγήκε τετ α τετ με τον Μιχόπουλο, το πλασέ του Πολωνού πέρασε άουτ, ενώ σε παρόμοια φάση στο 72' ο Μιχόπουλος απέκρουσε το τελείωμα του επιθετικού των φιλοξενούμενων, τον οποίον πάντως πίεζαν καθαρά δύο αμυντικοί μας...
Και φτάσαμε στο 87', όταν Μαραγκός - Κομίνχες συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να εκτελεί τον Βάντσικ και να χαρίζει τη νίκη στον Δικέφαλο του Βορρά, μέσα σε αποθέωση!
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τασιόπουλος, Καπετανόπουλος (75' Κομίνχες), Κολομπούρδας, Νάγκμπε, Μαραγκός, Βελής, Φραντζέσκος, Βρύζας. Τουρσουνίδης (60' Σιδηρόπουλος), Ζουμπούλης (46' Ζαφειρίου).

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης (88' Στραντλ), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Μιλόγεβιτς, Κωνσταντινίδης, Μίκλαντ (88' Λυμπερόπουλος), Γεωργιάδης (του Σάββα), Γεωργιάδης (του Χρήστου), Βαζέχα, Λαγωνικάκης.

Και η βαθμολογία μετά τα παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Ζήσης Βρύζας: "Αυτό το αποτέλεσμα μάς επιτρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή! Μπορούμε να κερδίσουμε όλο το χαμένο έδαφος και να βρούμε πάλι τους στόχους που εξ αρχής είχαμε θέσει".

Νίκος Κολομπούρδας: "Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη που θα μάς βοηθήσει για τη συνέχεια".

Άγγελος Αναστασιάδης: "Τόσο καιρό παίζαμε καλά αλλά δεν μπορούσαμε να χαρούμε μια νίκη. Ε καιρός ήταν να χαρούμε κι εμείς μια νίκη χωρίς να κάνουμε ανάλογη εμφάνιση. Οι παίκτες μου είναι κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά εξαιτίας των πολλών αγώνων που δώσαμε τελευταία. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουραστούμε. 

Ήταν και το άγχος της βαθμολογικής θέσης που μάς πίεζε αφού δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε κι άλλους βαθμούς στην έδρα μας. Παρόλα αυτά οι παίκτες μου είχαν το ψυχικό σθένος να να καταβάλλουν μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία στο τέλος δικαιώθηκε. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, ένταση και πάθος. Προηγηθήκαμε γρήγορα στο σκορ, χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 2-0 και τελικά δεχθήκαμε την ισοφάριση σε μια κρύα φάση! 

Στα τελευταία 15-20 λεπτά, ρισκάραμε παίζοντας επιθετικά. Καταφέραμε να κλείσουμε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του και περιμέναμε να κάνει το λάθος, όπως και τελικά έγινε! Πήραμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο".

Πάολο Κομίνχες: "Είναι αλήθεια πως χάρηκα ιδιαίτερα αυτό το γκολ. Κάθε τέρμα που πετυχαίνω με ενθουσιάζει αλλά αυτό κατά του Παναθηναϊκού το πανηγύρισα έξαλλα, το ένιωσα περισσότερο! Ξέραμε ότι ο αντίπαλος είναι μια δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες που δύσκολα χάνει. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε πολύ σε όλο το ενενηντάλεπτο και στο τέλος τα καταφέραμε! 

Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι κόποι δεν πήγαν χαμένοι. Οι οπαδοί μας μάς ζητούσαν μέρες τώρα τη νίκη! Τους δικαιώσαμε και για αυτό αισθάνομαι διπλά δικαιωμένος. Είναι φοβερό το συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε τέτοιον κόσμο. Τέτοια ζεστή ατμόσφαιρα, τόσο εκδηλωτικούς ανθρώπους συναντάς μόνο στη Λατινική Αμερική. Απίστευτη εμπειρία, μοναδική! 

Πάντα ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Δε συνηθίζω να σχολιάζω τις επιλογές μου όποιες και αν είναι αυτές. Άλλη η δουλειά μου και άλλη η δική του... Κοιτάω να δουλεύω ακούγοντας τις παρατηρήσεις που μου γίνονται. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει πόσο χρόνο συμμετοχής θα δώσει σε κάθε παίκτη".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4