Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2018

Έχασε πολλές ευκαιρίες και έμεινε στο "Χ" (1983)


Σαν σήμερα στις 30/10/1983, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή... 
Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 23.000 θεατές (20.785 τα εισιτήρια), σε μια πολύ "ζωντανή" Τούμπα, έμεινε στη λευκή ισοπαλία.

Ήταν ένα πολύ δυνατό (έως σκληρό σε πολλές περιπτώσεις) παιχνίδι στο οποίο ο διαιτητής Κολοκυθάς (γνωστός πεναλτάκιας), έδειξε 7 κίτρινες και μια κόκκινη στον Καραΐσκο στο 76' (2η κίτρινη). 
 
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε παθητικά για 90 ολόκληρα λεπτά!

Ο Ηρακλής έπαιξε με man to man στους επιθετικούς μας (Περγαμηνός στον Κωστίκο, Ζήφκας στον Κούδα, Μαυρίδης στον Δημόπουλο), με προφανή στόχο τη λευκή ισοπαλία. 

Ο ΠΑΟΚ έχασε καλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο 45λεπτο με τους Δημόπουλο στο 11' και στο 21', Κωστίκο στο 23' και Σκαρτάδο στο 33'.

Στο 72' ακυρώθηκε γκολ του Δημόπουλου, καθώς θεωρήθηκε από τον διαιτητή πως στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα χρησιμοποίησε το χέρι του, απόφαση σωστή.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μπανιώτης, Αλαβάντας, Σκαρτάδος και από τον Ηρακλή ο τερματοφύλακάς της (Γκεοργκίεφ) και οι Φοιρός, Κωφίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Μαυρίδης, Περγαμηνός, Ζήφκας, Φοιρός, Ξανθόπουλος, Κωφίδης, Παπαϊωάννου (65' Ζάρκος), Παπαδόπουλος (88' Καλαμπάκας), Χατζηπαναγής, Καραίσκος.

Δηλώσεις Παλ Τσερνάι:

"Ήταν ένα καλό παιχνίδι και σε αυτό τα πήγαμε καλύτερα από ότι με τη Δόξα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στο α΄ημίχρονο, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Είναι κρίμα που στο τέλος δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. 

Μέχρι το σημείο που ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα το παιχνίδι ήταν σκληρό, ενώ μέχρι το τέλος ήμασταν πολύ καλύτεροι και πιέσαμε τους αντιπάλους. 

Τώρα για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Μπάγερν έχω να πω ότι θα παίξουμε σε ένα πολύ καλό γήπεδο, όπως είναι το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου και πιστεύω ότι θα γίνει ένα αξιόλογο παιχνίδι".

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, παραιτήθηκε ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Πέτρος Καλαφάτης, ο οποίος δήλωσε: "Λόγοι υγείας με αναγκάζουν να παραιτηθώ, θα παραμείνω όμως στο Συμβούλιο της ΠΑΕ. 

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του Τύπου και δεν έχω κανένα παράπονο από το ΔΣ της ΠΑΕ και ιδιαίτερα από τον κ. Παντελάκη. Η παραίτησή μου είναι οριστική και αμετάκλητη. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις".
 
* Η σεζόν 1983-84 σημαδεύτηκε εκτός συνόρων από τα ιστορικά παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου (άδικος αποκλεισμός στα πέναλτι), αλλά εντός των συνόρων λίγα πράγματα! 5η θέση με απολογισμό 11 νίκες, 13 ισοπαλίες και 6 ήττες, παρά το γεγονός ότι στον ασπρόμαυρο πάγκο βρισκόταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν από την Τούμπα, ο Ούγγρος Παλ Τσερνάι!

* Στην παρακάτω εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4