Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Οκτωβρίου 2017

Στον δρόμο για το Βέιλε (1977)

Σαν σήμερα στις 17/10/1977, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Δανία όπου επρόκειτο σε δύο μέρες να αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Βέιλε, για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης...

Η αποστολή του Δικεφάλου μετά από ένα τετράωρο ταξίδι έφτασε εκείνο το απόγευμα στο Βέιλε, βρήκε θερμοκρασία 15 βαθμών και λιακάδα, με τον τεχνικό μας Μπίλι Μπίγκαμ να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα που σκόπευε να παρατάξει. 

Μιλώντας για την αντίπαλο, τόνισε στους παίκτες του, πως πρόκειται για μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση, της οποίας οι ποδοσφαιριστές τρέχουν ακατάπαυστα και έχουν εξαιρετικό σύνολο, κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη στις 19/10!

Την ημέρα της άφιξης στο Βέιλε οι παίκτες μας δεν προπονήθηκαν, αλλά το πρόγραμμα περιελάμβανε σάουνα, μασάζ και φαγητό. Η προπόνηση επί δανέζικου εδάφους ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα (18/10), στις 19:30, ώρα έναρξης της αναμέτρησης, στο στάδιο που θα διεξαγόταν το ματς. 

Το μόνο πρόβλημα που απασχολούσε τον Μπίγκαμ ήταν ο τραυματισμός του Ορφανού στο ματς με τα Γιάννινα, καθώς ο νεαρός -τότε- επιθετικός μας είχε γίνει αλλαγή στο 23', προλαβαίνοντας πάντως να σημειώσει το γκολ που έδωσε στον Δικέφαλο τη νίκη με 1-0, στο 8ο λεπτό!

Το γήπεδο ήταν χωρητικότητας 12.000 θεατών, ενώ όπως ανακοίνωσε ο παράγοντας της Βέιλε που υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο, στο γήπεδο θα βρισκόταν περίπου 5.000 (!) οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα ταξίδευαν εκεί, προερχόμενοι κυρίως από τη Γερμανία και τη Σουηδία!

Για λόγους ασφαλείας η τοπική αστυνομία θα έφερνε στο γήπεδο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή, καθώς ήταν πρόσφατα τα επεισόδια στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Κοπεγχάγης με την Τράμπζονσπορ, στα οποία πρωταγωνίστησαν οπαδοί της τουρκικής ομάδας! 

Στη αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1977-1978 στην οποία διακρίνονται οι: Όρθιοι από αριστερά: Αναστασιάδης, Ορφανός, Κωστίκος, Κούδας, Πέλλιος, Ιωσηφίδης. 

Καθιστοί: Φούρτουλα, Παθιακάκης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Δαμανάκης, η οποία είναι κατά τα 10/11 ίδια με αυτήν που παρατάχτηκε στο ματς με την Βέιλε! Μοναδική διαφοροποίηση η παρουσία του Γούναρη αντί του Πέλλιου...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4