Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Οκτωβρίου 2017

Ισοπαλία με αντεπίθεση διαρκείας (1929)

Σαν σήμερα στις 13/10/1929, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης 1929-1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή, τον Μέγα Αλέξανδρο...

Μπορεί η τελική έναρξης του πρωταθλήματος να μην ολοκληρώθηκε λόγω της βροχής, το πρώτο παιχνίδι του όμως (άρχισε στις 15:45), ανάμεσα στις ομάδες που προαναφέρθηκαν, ήταν συγκλονιστικό και καθήλωσε τους 2.000 θεατές που το παρακολούθησαν! 

Ο Μέγας Αλέξανδρος προηγήθηκε στο 30ό λεπτό με 3-0 (!) και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε τη νίκη απέναντι στον Δικέφαλο. Οι παίκτες του Κώστα Ανδρεάδη όμως είχαν άλλη άποψη...

Με αντεπίθεση διαρκείας, πέτυχαν να ισοφαρίσουν και είναι βέβαιο πως αν το 3ο γκολ έμπαινε λίγο νωρίτερα, θα είχαν φτάσει σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή!

Στο 30' λοιπόν μετά από σουτ του Βλάχου και απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Ραϊμόν Ετιέν μπήκε στη φάση και σημείωσε το 1-3. Στο 38' μετά από σέντρα του Μακαρονόπουλου, ο Ετιέν και πάλι, με καρφωτή κεφαλιά μείωσε ακόμη περισσότερο (2-3).

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση και στο 77' ο Μακαρονόπουλος, μετά από μπαλιά του Ετιέν ισοφάρισε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς του κόσμου και των συμπαικτών του.

Μετά το τέλος του αγώνα ο τότε αντιπρόεδρος (πλέον) της ομάδας Π. Καλπακτσόγλου τα "έψαλε" στον διαιτητή Δασύλλα, θεωρώντας πως διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, την ώρα που οι φανατικοί (από τότε!) οπαδοί του Δικεφάλου προσπάθησαν να επιτεθούν στον εν λόγω ρέφερι και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Ανδρεάδης, Μάντικας, Παζάρογλου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχου, Μπιμπλής, Ετιέν, Καβουρματζής Γ.

Μέγας Αλέξανδρος: Μαυρίδης, Ανδρειώτης, Καβουρματζής Θ., Φαρράς, Παππάς, Χανζαλέξης, Φρένελλης, Σαρλής, Δινόπουλος, Κερασιώτης, Μαργαρόπουλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4