Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Οκτωβρίου 2017

Νίκη επί των "Σιδηροδρομικών" το 1960

Σαν σήμερα στις 23/10/1960 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την ομάδα των "Σιδηροδρομικων" τον Θερμαϊκό, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1960-61 ήταν μόλις το δεύτερο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και σε αυτό πήραν μέρος 16 συνολικά ομάδες.

Η Θεσσαλονίκη είχε πέντε (!) εκπροσώπους, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Άρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον ... Θερμαϊκό στη μοναδική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία! 

Ήταν η ομάδα των Σιδηροδρομικών, μια από τις παλιότερες ομάδες της πόλης, με έτος ίδρυσης το 1925! Μια ομάδα που έχει τα ίδια χρώματα με τον Δικέφαλο.

Τον Θερμαϊκό λοιπόν αντιμετώπισε σαν σήμερα στις 23/10/1960 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχοντας στον πάγκο του (για 2η συνεχόμενη χρονιά) τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαΐλοβιτς.

Ο Δικέφαλος είχε ξεκινήσει εξαιρετικά εκείνη τη σεζόν, πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη και στην αναμέτρηση με τον Θερμαϊκό επιβεβαίωσε την πολύ καλή της αγωνιστική κατάσταση.

Μπορεί το τελικό σκορ να έμεινε στο φτωχό 1-0, οι παίκτες μας όμως κυριολεκτικά σφυροκόπησαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, χάνοντας τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Ο χρόνος περνούσε, το γκολ δεν ερχόταν, η αγωνία μεγάλωνε στις κερκίδες, μέχρι που ήρθε στο 80' ο Λέανδρος να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό, πετυχαίνοντας το γκολ που τελικά έκρινε το παιχνίδι.

Πάντως στις πολλές κλασικές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ο Θερμαϊκός είχε να αντιπαραθέσει μια πολύ καλή δική του στο 43', όταν ο Αλμπάνης σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι Λέανδρος, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Γιαννέλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Γιαννέλος, Λέανδρος, Μουρατίδης, Χαβανίδης, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης.

Θερμαϊκός: Δήμου, Τσίγκουρης, Σαρδέλης, Ζλατάνος, Γριμπιλάκος, Βενετόπουλος, Αλμπάνης, Τοκμακίδης, Ξυλάς, Σαράντης, Χατζηθεοδώρου.

* Και μια μικρή αναφορά στην συμπαθή ομάδα των Σιδηροδρομικών. Εκείνη τη χρονιά (1960-1961), κατέλαβε την 15η θέση (προτελευταία) και υποβιβάστηκε.

Σημείωσε 3 νίκες (επί του Εθνικού Πειραιά και του Φωστήρα εντός και επί του Παναιγιάλειου στο Αίγιο), 8 ισοπαλίες (ξεχωρίζουν αυτές με τον ΠΑΟ και τον Άρη εντός) και 19 ήττες. Τα τέρματά του ήταν 33-75. Σήμερα ο Θερμαϊκός αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης ...
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1960-1961 είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής του Δικεφάλου και την προηγούμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει πολλά πράγματα. Ο Δικέφαλος τη μια χρονιά τερμάτισε 7ος και την επόμενη 10ος...

* Στο 2ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 10ος, έχοντας σε 30 ματς, 7 νίκες - 15 ισοπαλίες - 8 ήττες και τέρματα 31-33. Οι 15 ισοπαλίες δεν αποτελούν "ρεκόρ" στην ιστορία της ομάδας, καθώς τη σεζόν 1969-1970, φτάσαμε τις ... 17, με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο μας.

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4