Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Σεπτεμβρίου 2017

Περίπατος με τεσσάρα επί του Πανιωνίου (2013)

Σαν σήμερα στις 1/9/2013, o ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα στην Τούμπα με 4-1 τον Πανιώνιο, για την 3η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2013-2014...

Μπροστά σε 17.000 περίπου φίλους του ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον φιλόδοξο εκείνη την εποχή Πανιώνιο. 

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Σκόνδρα στην άμυνα, Λούκας, Κάτσε, Τζιόλης, Στοχ στη μεσαία γραμμή και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος δεν μπήκε δυνατά στο ματς, οι παίκτες του έδειχναν βραχυκυκλωμένοι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας της Νέας Σμύρνης και έφταναν πολύ δύσκολα στην εστία του Γιαννακόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι επιθετικά βέβαια δεν απειλούσαν, αλλά ήταν φανερό πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Στέφενς ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους και στο 31' ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σάλπι. 


Προηγήθηκε σέντρα του Λούκας στον Κλάους, που με κεφαλιά πάσαρε στον Σάλπι, ο οποίος από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ.
Κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν η δεξιά πτέρυγα με τον ορεξάτο Λούκας και τον πολύ δραστήριο Κίτσιου. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δελφάκης προσπάθησε να γίνει πρωταγωνιστής του ματς με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του, αλλά στο 54' ο Στοχ του έκοψε τον βήχα πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο του Δικεφάλου.
Με το 2-0 εις βάρος του ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγει στην επίθεση καθώς δεν είχε να χάσει και τίποτε. Και πάλι οι φιλοξενούμενοι παρά το σπρώξιμο του απαράδεκτου ρέφερι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και στο 76' ο Κίτσιου, με εξαιρετικό τελείωμα μετά από πάσα του Στοχ έκανε το 3-0.
Στο 81' ο Δελφάκης ανακαλύπτει πέναλτι καθώς είδε χέρι του Σαλπιγγίδη που φυσικά δεν υπήρχε! Το εκτέλεσε ο Lasnik και μείωσε σε 3-1. 

Ο σκόρερ έτρεξε να πάρει την μπάλα για να προλάβει η ομάδα του να τσιμπήσει και το 4ο προφανώς! Κάτι που έγινε μόλις τρία λεπτά αργότερα (84') με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Στοχ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Jacobo, Σκόνδρας, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Vitor, Τζιόλης, Kace, Lucas, Stoch, Αθανασιάδης (79' Necid), Σαλπιγγίδης (87' Βούκιτς).

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μενδρινός, Μητρόπουλος (85' Rivero), Καλτσάς (71' Lasnik), Κολοβός, Ντούνης (58' Καμπάνταης), Αραβίδης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, μίλησε για τα όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο... Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για τους τρεις βαθμούς. Το πρώτο μέρος δεν ήταν τόσο καλό για εμάς. Νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο που παίξαμε στο 2ο μέρος, αλλά πρέπει να πάμε μακρύτερα".

Για το αν θεωρεί πως τα νεκρά διαστήματα του ΠΑΟΚ στην αρχή του αγώνα οφείλονται στον καθυστερημένο εγκλιματισμό των Στοχ και Λούκας στο παιχνίδι: "Δεν θεωρώ πως είχαμε νεκρό διάστημα, δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μας στο πρώτο μέρος".

Για το που θεωρεί πως οφείλεται η αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο μέρος: "Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί παίκτες έπαιζαν με ένα λανθασμένο τρόπο. Φέτος προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικά".

Για τις πολλές κίτρινες κάρτες που δέχεται η ομάδα: "Όλα είναι προβλήματα και οι κίτρινες κάρτες και τα φάουλ".

Για το αν θεωρεί πως το ρόστερ είναι πλήρες: "Είμαστε ικανοποιημένοι από τον ομάδα, αλλά θα δώσουμε 23 αγώνες μέχρι το Δεκέμβρη. Υπάρχουν παίκτες που είναι μεγάλοι σε ηλικία και πιθανώς κάποιοι άλλοι που να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Θα πρέπει να το δούμε αυτό".
Ο Μίροσλαβ Στοχ με την εμφάνισή του και τα 2 τέρματα που πέτυχε, αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης... Οι δηλώσεις του...

Για το αν στόχευε στο τέρμα στο πρώτο του γκολ στο παιχνίδι και για το αν θεωρεί πως είναι το καλύτερο στην καριέρα του:
"Δεν θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερο γκολ που έχω πετύχει, νομίζω ότι το πιο όμορφο ήταν το περσινό με τη Φενέρμπαχτσε. Πιστεύω ότι ήμουν λίγο τυχερός, καθώς η πρόθεσή μου ήταν να γεμίσω τη μπάλα στην περιοχή και πήγε λίγο πιο μέσα".

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Σάλκε: "Νομίζω ότι σήμερα είχαμε μία καλή αντίδραση. Η Σάλκε ήταν ένας δυνατός αντίπαλος και μας πείραξε ο αποκλεισμός".

* Η βράβευση του Μίροσλαβ Στοχ έγινε από το Δημήτρη Παρίδη.

...........................................

Ο Σανθ Χακόμπο, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, στάθηκε στην καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ...

"Ήταν μια σημαντική νίκη, την οποία θέλαμε πολύ και για τη οποία είχαμε μιλήσει ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Έπρεπε να επιστρέψουμε στις νίκες γιατί προερχόμασταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα. 

Τόσο σε επίπεδο Τσάμπιονς Λίγκ όπου χάσαμε την πρόκριση στους ομίλους από μια τη Σάλκε, όσο και στο πρωτάθλημα από τον Παναιτωλικό από τον οποίον δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να χάσουμε από τον Παναιτωλικό".

Και συνέχισε: "Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα με τον Πανιώνιο ήμασταν νευρικοί, δεν αποδώσαμε καλά και κάναμε αρκετά λάθη. Το γκολ που πετύχαμε μας βοήθησε, όμως ο αντίπαλός μας δεν ανοίχτηκε πολύ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποιήσαμε πολύ καλύτερη εμφάνιση, πετύχαμε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Στόχ και στην συνέχεια ανοίχτηκε η ομάδα του Πανιωνίου και μας έδωσε τους χώρους. Νικήσαμε αν και δυσκολευτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο".
Ο Στέλιος Κίτσιου, σκόρερ του 3ου τέρματος στη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (1/9), παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού μετά τη λήξη του αγώνα... Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:
 
Για το παιχνίδι: "Ήρθαμε μετά από δύο κακά αποτελέσματα με τη Σάλκε και με τον Παναιτωλικό, έπρεπε να τα ξεχάσουμε, έπρεπε να κάνουμε σήμερα τη νίκη πάση θυσία για να μη μείνουμε πίσω από τόσο νωρίς, τα καταφέραμε και είναι σημαντικό".

Για τα διαφορετικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ στα δύο ημίχρονα: "Δεν μπορούμε να αναλύσουμε τώρα εδώ πέρα τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε στο πρώτο ημίχρονο, το σημαντικό είναι ότι βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερα απ' ότι στο πρώτο, πιο συγκεντρωμένα, καταφέραμε βάλαμε τα γκολ και πήραμε αυτή τη νίκη".

Για την πρόοδο της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι: "Σίγουρα θα υπάρχει η πρόοδος αυτή που θέλουμε και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και στη συνέχεια".

Για το ότι έκανε "σεφτέ" στα γκολ με τη μεγάλη ομάδα: "Εντάξει, είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι το πρώτο μου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά σιγά-σιγά πιστεύω θα έχω κι άλλη πρόοδο και θα τα πάω ακόμη καλύτερα απ' ότι πήγαινα μέχρι τώρα".

Για το αν θα βοηθήσει την ομάδα η διακοπή του πρωταθλήματος: "Εντάξει, σίγουρα θα μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε. Είχαμε πολλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό, αλλά θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην επαναπαυτούμε".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4