Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2017

Φτωχή νίκη στις Σέρρες αντί για τρίμπαλο (1983)

Σαν σήμερα στις 11/9/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στις Σέρρες (λόγω τιμωρίας) την ΑΕΚ, την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1983-1984...

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, μπροστά σε 14.000 θεατές (11.886 τα εισιτήρια και αρκετοί τσαμπατζήδες), ο Δικέφαλος του Βορρά, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 30' ο Γιώργος Κωστίκος.

Η φάση ξεκίνησε από εξαιρετική μπαλιά του Γιάννη Ψαρρά, που βρήκε τον σκόρερ στην πλάτη της άμυνας και αυτός με πλασέ νίκησε τον Αρβανίτη χαρίζοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ!

Η ομάδα μας είχε και άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι και θα μπορούσε να διευρύνει τη νίκη της αν μετουσιωνόταν σε γκολ οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν (δεν ήταν πολλές αλλά ήταν σημαντικές).

Στο 3' ο Αλεξανδρίδης βρήκε τον αμαρκάριστο Κωστίκο που από καλή θέση σούταρε βεβιασμένα άουτ.

Στο 9' Κωστίκος - Ψαρράς συνδυάστηκαν, το διαγώνιο πλασέ του τελευταίου το σταμάτησε ο Αρβανίτης.

Στο 35' Κωστίκος - Κούδας έπαιξαν το 1-2, ο Κούδας πάσαρε στον Δημόπουλο που σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει και πάλι ο Αρβανίτης, κορυφαίος της ΑΕΚ στο ματς.

Στο 57' ο Δημόπουλος μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Αρβανίτη να βρίσκει την μπάλα και να της αλλάζει πορεία, καθώς πήγαινε για το πλεκτό.
Ο Αρβανίτης στο 72' σταμάτησε το σουτ του Βασιλάκου, ενώ στο 81' ο Κωστίκος πέρασε τον Αρβανίτη, αλλά αντί να σουτάρει έδωσε την μπάλα στον Δημόπουλο που από κοντά αστόχησε!

Σε όλα αυτά η ΑΕΚ έχει να αντιπαραθέσει τις διαμαρτυρίες της για μια φάση που έγινε στο 51' και στην οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Νίκου Αλαβάντα μετά από ανάποδο ψαλίδι του Κώττη.

Η αθηναϊκή ομάδα μέσω των φερεφώνων της έβγαλε πολύ κλάψα τις επόμενες μέρες, αλλά κανείς δεν ανέφερε ότι ουσιαστικά δεν μπήκε να παίξει μπάλα στο ματς των Σερρών!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Σίγγας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Αποστολίδης, Σίγγας, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (69' Βασιλάκος), Κωστίκος.

ΑΕΚ: Αρβανίτης, Παπαϊωάννου, Παραπραστανίτης (62' Ακριβόπουλος), Καραγκιοζόπουλος, Μανωλάς, Γεωργαμλής, Δίντσικος (70' Στυλανόπουλος), Μπαλλής, Κώττης, Μαύρος, Βλάχος.
* Στην παρακάτω φωτογραφία, διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4