Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Αυγούστου 2017

Τραγική εμφάνιση και ήττα στη Βιέννη (2012)

Σαν σήμερα στις 30/8/2012, ένας απογοητευτικός ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, γνώρισε ήττα ντροπής με 3-0 στο Χάναπι από την Ραπίντ Βιένης (SK Rapid Wien), στον επαναληπτικό αγώνα των Play-off του Europa League, της περιόδου 2012-2013...

Αυτή η ήττα έσπειρε "έντονο προβληματισμό" στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τεράστια τα αμυντικά κενά με τους παίκτες της άμυνας να εκθέτουν τον Γλύκο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις... Δεν ήταν ΠΑΟΚ αυτό που είδαμε εκείνο το βράδυ στη Βιέννη.

Σε ένα τόσο σπουδαίο ματς οι παίκτες μας αποδείχτηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και με την απόδοσή τους έγιναν η αφορμή να διακοπεί τόσο σύντομα το ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικεφάλου. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο τεχνικός της ομάδας που εκτέθηκε με τη χρησιμοποίηση του Βιβιάν αντί του Κατσικά...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ μουδιασμένα στο ματς, έδωσε γήπεδο στη Ραπίντ που είχε 1-2 καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα έδειξε διάθεση να παίξει μπάλα μετά το 25', όταν και ισορρόπησε το παιχνίδι, που ως τότε έγερνε καθαρά υπέρ της Ραπίντ.

Ήταν προφανές πως στο μυαλό του Γ. Δ. υπήρχε πρώτα να μείνει το μηδέν στην άμυνα και αν κάτσει καμιά αντεπίθεση έχει καλώς. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως με τέτοια τακτική πολύ σπάνια παίρνεις αυτό που θες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και σήμερα...

Μετά από κάποιες μικροευκαιρίες του ΠΑΟΚ η Ραπίντ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 31' όταν ο Μπουργκστάλερ από αριστερά έκανε την σέντρα (κοιμόταν ο Έττο) και ο Αλαρ με κεφαλιά έκανε το 1-0, με τον Λίνο να χάνει τον σκόρερ.

Η παρουσία της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο ήταν κυριολεκτικά "απογοητευτική". Η δικαιολογία των απουσιών πέρασε σε 2η μοίρα καθώς δεν παίζαμε με την Μπαρτσελόνα αλλά με τη Ραπίντ Βιέννης.

Και σαν να μην έφτανε η κάκιστη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε και το 2-0 στην επανάληψη στο 48' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλάρ, ο Μπόιντ στο κέντρο της άμυνας πήρε την κεφαλιά από τον Βιβιάν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 56' όταν ο Αθανασιάδης έκανε το σουτ μετά από λάθος απομάκρυνση του Ζονλάιτνερ και η μπάλα έφυγε άουτ...

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Δικέφαλος αναλώθηκε σε μακρινά σουτ κάποια από τα οποία ήταν αξιώσεων αλλά δεν βρήκαν στόχο!

Τέλος στο 93' και ενώ ο Γλύκος βγήκε στην επίθεση για να διεκδικήσει κεφαλιά, οι Αυστριακοί κέρδισαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου και με μακρινό πλασέ ο Χόφμαν την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για να γραφτεί το τελικό 3-0.

Τι να πει κανείς και τι να γράψει για μια τέτοια άθλια εμφάνιση, μια εμφάνιση ντροπής! Κακή κυκλοφορία, αβίαστα λάθη, υποτονική αντίδραση, μηδενική ανάπτυξη, τελείως παθητικό και συντηρητικό παιχνίδι, όλα αυτά μαζί συνέθεσαν το σκηνικό της ήττας.

Πολλά μπράβο στον περήφανο λαό που έκανε τόσα χιλιόμετρα για να συμπαρασταθεί στην ομάδα, αλλά πικράθηκε όσο λίγες φορές στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ενδεικτικό του κλίματος που υπήρξε μετά το τέλος του αγώνα στη Βιέννη είναι το γεγονός ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, πλήρως απογοητευμένος από όσα είδε από την ομάδα μας στο Χάναπι, δεν είδε με καλό μάτι την κίνηση των παικτών να πάνε προς το πέταλο για να τους χειροκροτήσουν.

Από κάποιους ακούστηκαν αποδοκιμασίες (απόλυτα δικαιολογημένες), ενώ κάποιοι άλλοι γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους... Δηλώσεις δεν είχε το θάρρος να κάνει κανένας (και τι να πει άλλωστε)!

Οι συνθέσεις:

Ραπίντ Βιέννης: Κόνινγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χάικινεν (68' Πράγκερ), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (85' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Βιβιάν, Λίνο, Γκαρσία, Κάτσε (71' Πέλκας), Γεωργιάδης, Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

..................................................

Ο Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα της Βιέννης, στάθηκε στα λάθη που έγιναν στις φάσεις των δύο  γκολ της Ραπίντ Βιέννης και την κακή απόδοση του Δικεφάλου... Τα όσα είπε:

"Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Δεχθήκαμε δυο εύκολα γκολ και ειδικά το δεύτερο όπου λειτουργήσαμε ανεύθυνα στα μαρκαρίσματα. Σε γενικές γραμμές πρέπει να πούμε ότι στο ποδόσφαιρο όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα, πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά, να λειτουργήσουμε ως μεγάλη ομάδα και να σηκωθούμε. Χάσαμε έναν στόχο που τον θέλαμε πολύ αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξε η εικόνα μας είχαμε φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ. Το τι έφταιξε για το ότι δεν σκοράραμε, δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Απλά ίσως να μην ήμασταν σε καλή μέρα. Μας προβλημάτισε η εμφάνιση του πρώτου μέρους,. Στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε πίεση από τον αντίπαλο αλλά ήμασταν παθητικοί όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας.

Πήγαμε σε ένα συντηρητικό ματς λόγω του 2-1 στην Τούμπα, αλλά τα γκολ δεν ήρθαν από πίεση, ήρθαν από λάθη... Δεν μπορείς να εξηγήσεις πάντα το τι έφταιξε όταν παίζεις άσχημα, απλά κάνεις διαπιστώσεις. Έχω παράπονα από την απόδοση μας αλλά και από την άλλη έχουμε το ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορείς να εξηγείς τα πάντα".

Σε ερώτηση αυστριακών για την Ραπίντ και το τι μπορεί να πετύχει στους ομίλους, σχολίασε: "Είναι μια καλή ομάδα και πήρε δίκαια την πρόκριση. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω τι μπορεί να κάνει στους ομίλους".

Για το αν φοβάται ότι ο αποκλεισμός θα επηρεάσει την ομάδα ενόψει των εγχώριων διοργανώσεων, τόνισε: "'Ενας αποκλεισμός επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία. Πρέπει να το διαχειριστούμε καλά. Πολλές φορές μια αρνητική εμπειρία σε κάνει καλύτερο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κοιτάξουμε τον επόμενο στόχο που είναι το παιχνίδι της Δευτέρας. Δε θα έχουμε τον Λάζαρ, ο Γκαρσία υποτροπίασε και από το 70' παίζαμε με δέκα παίκτες".

Για την επιλογή του να αφήσει τον Κατσικά εκτός ενδεκάδας, υποστήριξε: "Σκέφτομαι την ενδεκάδα για το πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν θέλω να σταθώ στα άτομα αλλά στο πώς απέδωσε η ομάδα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4