Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2017

Τα καψόνια του Σάνον και η ατάκα του Αρίστου (1973)

Σαν σήμερα στις 24/8/1973, η αποστολή του ΠΑΟΚ επέστρεψε από την Κοζάνη όπου έκανε την προετοιμασία της, καθώς δύο μέρες αργότερα, ακολουθούσε στην Τούμπα το μεγάλο φιλικό με την Νασιονάλ του Μοντεβιδέο...

Το καλοκαίρι του 1973, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην Κοζάνη για να προετοιμαστεί ενόψει της σεζόν που ακολουθούσε...

Με τον Λες Σάνον στο τιμόνι της, η ομάδα ακολούθησε πιστά ένα σύστημα αποκλιμάκωσης στην προετοιμασία της και βήμα βήμα οι παίκτες αποκτούσαν υψηλή φυσική κατάσταση, ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα υπήρχε στο πρόγραμμα ταξίδι στη Δυτική Γερμανία, ώστε η ομάδα να ολοκληρώσει τον κύκλο της προετοιμασίας.

Η αποστολή κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην περιοχή της Κοζάνης, διέμενε στο "Ξενία" και ο Σάνον σε καθημερινή σχεδόν βάση, υπέβαλε τους παίκτες του σε κάποιες ασκήσεις εξουθενωτικές.

Όπως μπορεί να σας ξεγελάσει η αρχική εικόνα, οι παίκτες δεν την έχουν πέσει σε κάποιο λιβάδι και ξεκουράζονται, αλλά εκτελούν μια ιδιαίτερα επίπονη άσκηση, την οποία ο Άγγλος τεχνικός χρονομετρεί!

Αυτός που διαμαρτυρήθηκε ήταν ο Αρίστος Φουντουκίδης, ο οποίος είπε στον Σάνον το ανεπανάληπτο: "Είπατε ένα λεπτό μίστερ, αλλά θα είναι φαίνεται τούρκικο". Αποτέλεσμα, η επανάληψη της άσκησης, καθώς ο Σάνον δεν καταλάβαινε τίποτε!

Αυτό ήταν κάτι που οι παίκτες το γνώριζαν πολύ καλά, καθώς το πρόγραμμα προετοιμασίας, ήταν αυστηρά προκαθορισμένο και δε σήκωνε αλλαγές ούτε για δείγμα. 
 
Και δεν ήταν οι μόνοι, καθώς όσοι φίλαθλοι παρακολούθησαν από κοντά την προετοιμασία, είδαν ιδίοις όμμασι, πως ο μεγάλος Άγγλος τεχνικός δεν αστειευόταν!
Μετά τις εξαντλητικές προπονήσεις ακολουθούσε γεύμα όλης της ομάδας και ξεκούραση, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, που επιβεβαιώνει πως η ομάδα ήταν μια οικογένεια...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4