Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιουλίου 2017

"Λιοντάρια στην Amsterdam ArenA" (2010)


Σαν σήμερα στις 28/7/2010,  ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αγιαξ στην Amsterdam ArenA, στο 1ο παιχνίδι του 
3ου προκριματικού γύρου του Champions League, της περιόδου 2010-2011...
 
Ένας ΠΑΟΚ που μασούσε σίδερα στο β' ημίχρονο, πέτυχε το γκολ που ήθελε και με το 1-1 δικαιούνταν να ονειρεύεται τα play-offs του Champions League! 

Ο κακός κι ανέτοιμος ΠΑΟΚ του 1ου ημιχρόνου, πίστεψε στο κάτι παραπάνω και με το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο 72' πήρε το θετικό 1-1 και τώρα περίμενε την "Ολλανδέζα" στο καμίνι της Τούμπας.
 
Με την έναρξη του πρώτου μέρους, οι Ολλανδοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Στο 13' μετά από λάθος εκτίμηση του Χαλκιά, o Τσιρίλο δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα και ο Σουάρες με ανάποδο ψαλίδι από κοντινή απόσταση, άνοιξε το σκορ για τον Άγιαξ. 

Στη φάση του γκολ ο Χαλκιάς τραυματίστηκε στο μεσαίο δάκτυλο (κάταγμα) και αποχώρησε από τον αγώνα με τον Κρέσιτς να τον αντικαθιστά.

Η πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ στα ολλανδικά καρέ, έγινε στην εκπνοή, όταν το σουτ του Γκαρσία, λίγο έξω από την περιοχή, μετά από προσωπική ενέργεια του Βιεϊρίνια και γύρισμα του Ίβιτς προς τα έξω, κατέληξε άουτ. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πίστεψε σε κάτι καλύτερο και μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. 

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες μας άρχισαν να στέκονται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να περιορίζουν την επιθετικότητα του Άγιαξ. Κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς την εστία του Στεκέλεμπουργκ.

Στο 72' ο Σαλπιγγίδης είδε την τρύπα που δημιουργήθηκε στην άμυνα του "Αίαντα" από την αντεπίθεση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ και με πανέξυπνη πάσα τροφοδότησε τον Ίβιτς που ακολουθούσε, με τον Σέρβο να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι τον Στεκέλεμπουργκ γράφοντας το 1-1!!!!!

Το γκολ αυτό έστειλε στον 7ο ουρανό τους 3.000 και πλέον οπαδούς της ομάδας μας, που βρέθηκαν στο "Άμστερνταμ Αρένα". 

Η αυτοπεποίθηση των παικτών μας ανυψώθηκε μετά το γκολ και η ομάδα με πάθος και τσαμπουκά κράτησε το 1-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ίβιτς: «Είναι το πρώτο παιχνίδι και το καλό είναι ότι δεν χάσαμε. Ζήτησα αλλαγή γιατί έμεινα χωρίς δυνάμεις. Δεν έκανα προετοιμασία, ήμουν μόνο με τρεις προπονήσεις, αλλά νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα καταφέρω να ανέβω και πάλι στα επιθυμητά επίπεδα. 

Αφιερώνω το γκολ μου στην ανιψιά μου. Στο τέταρτο παιδί του Ίλια. Είναι αλήθεια ότι μπήκαμε λίγο φοβισμένοι, αλλά καταλάβαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε τον Άγιαξ. 

Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να φέρουμε τον αγώνα στα ίσια. Ευτυχώς σκοράραμε, είχε κι άλλες ευκαιρίες να κάνουμε κάτι καλό, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με ό,τι πετύχαμε. 

Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Άλλωστε, το αποδείξαμε ότι δεν φοβόμαστε. Πιστεύω στην γεμάτη Τούμπα θα πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα».

Βιεϊρίνια: «Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στο πρώτο δεν παίξαμε καλά. Στο δεύτερο καλύτερα. Πολύ καλό αποτέλεσμα. Θετικό ότι σκοράρεις σε έναν εκτός έδρας αγώνα. 

Όχι μόνο σε αγώνες Champions League, αλλά σε όλους τους αγώνες η ατμόσφαιρα της Τούμπας, παίζει τον δικό της ρόλο. Μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη απόδοση. 

Θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε την μπάλα και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας χαρίσει την πρόκριση. Η ομάδα χρειάζεται καλά αποτελέσματα. 

Μετά τις ήττες στην προετοιμασία και την αλλαγή του προπονητή, χρειαζόμαστε θετικά αποτελέσματα για να αλλάξουμε την ψυχολογία μας. 

Όλοι οι παίκτες θέλουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Σε τέτοια παιχνίδια όταν έχει χώρο είναι πάντα καλό. Εμένα μου αρέσει αυτό και νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».
 
Δερμιτζάκης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί παρά τα προβλήματα που είχαν, προσπάθησαν να έρθουν, να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να πιστέψουν στους εαυτούς τους. 

Να πάρουν το αποτέλεσμα που θα μας έδινε ελπίδες στον επαναληπτικό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Ο Άγιαξ πέτυχε γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες. 

Είχαμε ατομικά λάθη και άλλα προβλήματα, λόγω και της ποιότητας των παικτών του Άγιαξ. Στο ημίχρονο αναλύσαμε το παιχνίδι, είδαμε τα λάθη μας και συζητήσαμε με τα παιδιά το τι έπρεπε να κάνουμε για να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν διαφορετική. Όσο περνούσε ο χρόνος πιστεύαμε και περισσότερο. Ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Αυτό το γκολ ίσως παίξει σημαντικό ρόλο».

Αυτή τη βδομάδα πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς. Δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς πως έχουμε κάνει κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να σκεφτόμαστε όλα τα αποτελέσματα. 

Πιστεύω ότι τα παιδιά ξέρουν τι θα ζητήσουν. Πιστεύω πως με την βοήθεια του κόσμου και με πολύ προσπάθεια, θα καταφέρουμε ένα όνειρο ζωής.

Η ομάδα παίζει για δύο αποτελέσματα, όμως δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο», τόνισε για τον στόχο του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς ο έμπειρος τεχνικός, για να συμπληρώσει: 

«Έγιναν πολλά ατομικά λάθη. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και για αυτό βλέπουμε τα προβλήματα. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς».

Όσο για την αντικατάσταση του Ίβιτς: «Ο Ίβιτς έκανε νόημα πως είχε κουραστεί. Ήταν λογικό αυτό, γιατί ήταν από τους παίκτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Διαπιστώσαμε πως ενώ είχαμε ετοιμάσει παίκτη, είχε δυνάμεις και είπαμε να τον κρατήσουμε λίγο περισσότερο στο γήπεδο. 

Εκεί μας βοήθησε ο Θεός, γιατί ο Ίβιτς έπαιξε περισσότερο και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Θα ήμουν παράλογος αν έλεγα πως δεν αισθάνομαι όμορφα, όμως ακολουθεί συνέχεια. Όλοι δίνουμε εξετάσεις σε κάθε αγώνα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και ταπεινοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιστέψαμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Άγιαξ και να πάρουμε αποτέλεσμα. Με ευχαριστεί αυτό που έγινε, γιατί αποδείξαμε πως έχουμε δυνατότητες. Βασικό είναι να γυρίσουν όλα τα παιδιά και να δουλέψουμε. 

Προβλήματα υπάρχουν. Πρέπει να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο και θα παίζει για το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το αποτέλεσμα, γιατί αυτό είναι παγίδα. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε το ότι παίζουμε για δύο αποτελέσματα, γιατί θα κινδυνέψουμε».

Ένταση πριν το ματς

Μία μικρή ένταση υπήρξε μιάμιση περίπου ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Άγιαξ και τον ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του δικεφάλου βρισκόταν έξω από την κερκίδα που θα τους φιλοξενούσε, όταν μερικές δεκάδες φίλοι του Άγιαξ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.
 
Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων αντάλλαξαν κάποιες... «βαριές» κουβέντες και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια, όμως τελικά επικράτησε η ψυχραιμία, με τους οπαδούς του Άγιαξ να υποχωρούν και τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στο γήπεδο.

Δείτε φάσεις του αγώνα στο video που ακολουθεί...

Το φίλμ του αγώνα

4' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άγιαξ με τον Σουάρες να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

10' Διπλή ευκαιρία για τον Άγιαξ με τον Ντε Γιονγκ αρχικά να σουτάρει έξω από την περιοχή τον Χαλκιά να αποκρούει ασταθώς και τον Σουλεϊμάνι να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ.

13' Λάθος του Χαλκιά και σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Σουάρες να πετυχαίνει με ανάποδο ψαλίδι ένα όμορφο τέρμα.

30' Ο Εμάνουελσον σεντράρει από αριστερά με τον ντε Γιονγκ να πιάνει την κεφαλιά από κοντινή απόσταση και τον Κρέσιτς να μπλοκάρει.

35' Τεράστια ευκαιρία για τον Άγιαξ με τον Σουλεϊμανί να πλασάρει από ευνοϊκή θέση άουτ.,

44' Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Κρέσιτς να βγαίνει νικητής σε τετ α τετ με τον Σουάρες.

45'+2' Πρώτη φάση με καλές προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή να περνάει πάνω από την εστία του Στεκέλενμπουργκ.

63' Ο Κρέσιτς χάνει την μπάλα στην προσπάθεια του να την κατεβάσει με τα χέρια, με τον Σουλεϊμανί να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος του γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας.

68' Χαμένη ευκαιρία από τον Σουάρες με το σουτ του Ουρουγουανού από πλάγια θέση να περνάει μόλις άουτ.

72' Γκολ για τον ΠΑΟΚ!!! Ο Σαλπιγγίδης τροφοδοτεί όμορφα τον Ίβιτς και αυτός απέναντι από τον Στεκέλμπουργκ με σουτ, ισοφαρίζει για τον ΠΑΟΚ σε 1-1.
 
80' Κεφαλιά από τον Αλντερβεϊρελτ μετά από εκτέλεση κόρνερ με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
 

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, φαν ντε Βιλ, Ανίτα, Βερντόνγκεν, Αλντερβεϊρελτ, Ενό, Σουλεϊμανί (67' Έρικσεν), ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (79' Σαπόνγκ), Λίντγκρεν (62' ντε Ζέου), Σουάρες.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς (75' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (92' Παπάζογλου).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο εξαιρετικός Τόνι Σαπρόν από τη Γαλλία.

Παραλειπόμενα από το παιχνίδι...

Ένα μόνο πανό κρεμάστηκε στην Άμστερνταμ Αρένα, θυμίζοντας σε όλους την μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου μας. Το στενόμακρο ασπρόμαυρο πανό έγραφε: "ΠΑΟΚ Fans 1926", θυμίζοντας σε όλους, τη μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου μας.

Κάλυψε όλο το μήκος του χαμηλού κάγκελου που υπάρχει στο πέταλο του γηπέδου όπου θα φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί της ομάδας. Την απόφαση για το συγκεκριμένο πανό την πήραν από κοινού οι σύνδεσμοι.
 
Σε ρυθμούς ΠΑΟΚ ζούσε εκείνες τις μέρες το Άμστερνταμ και για αυτό φρόντισαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ Από νωρίς το πρωί της μέρας του αγώνα το κέντρο της ολλανδικής πόλης είχε γεμίσει με ασπρόμαυρα κασκόλ, σημαίες, τύμπανα, συνθήματα και τραγούδια για τον ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί του Δικεφάλου έκαναν κατάληψη στο Άμστερνταμ ενώ έκλεψαν την παράσταση και στις εξέδρες του Άμστερνταμ Αρένα.

Δείτε photos από την αναμέτρηση...







Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4