Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιουλίου 2017

Σαν σήμερα "έφυγε" ο Βασίλης Σεργιαννίδης (2016)

Σαν σήμερα στις 4/7/2016, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο μεγάλος παράγοντας του ΠΑΟΚ, Βασίλης Σεργιαννίδης. Οι "Ασπρόμαυρες Ιστορίες" θυμούνται γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου παράγοντα του Δικεφάλου...

Γεννημένος στις 1/12/1937 στην Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Σεργιαννίδης, έχοντας βιώσει ως παιδί τα γεγονότα και τις καταστάσεις της φοβερής δεκαετίας του 1940, ολοκλήρωσε εκεί το Σχολείο. Κατόπιν σπούδασε στο πολυτεχνείο του Ανόβερου στην Γερμανία. 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά σύντομα το ανήσυχο πνεύμα του, τον έστρεψε στην επιχειρηματική ενασχόληση με τον κατασκευαστικό τομέα όπου και διέπρεψε

Ίδρυσε την εταιρεία προκατασκευών «Πρεκονστρούκτα» ΑΕΒΤΕ, με την οποία και γνώρισε την πανελλήνια καταξίωση στον τομέα.

Από το καλοκαίρι του 1971 η παρουσία του σημάδεψε τα διοικητικά πράγματα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια... Το όνομά του ήταν ήδη γνωστό στους ανθρώπους της ομάδας πριν το 1970, καθώς σαν πολιτικός μηχανικός είχε βοηθήσει πολύ στον σχεδιασμό της μεγάλης επέκτασης των κερκίδων της Τούμπας.

Το δέσιμο με την ομάδα ήταν μεγάλο από την πρώτη στιγμή και έτσι το 1971 βρέθηκε να κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα στην τότε διοίκηση του Δικεφάλου, που είχε πρόεδρο τον Γιάννη Αρβανιτάκη, επίσης πολιτικό μηχανικό. 

Ήταν πανθομολογούμενο όμως πως το κουμάντο το έκανε ο Σεργιαννίδης, καθώς αυτός ήταν που έπαιρνε τις σημαντικές τελικές αποφάσεις, σε σοβαρά ζητήματα που προέκυπταν.

Μια από τις πολύ σημαντικές κινήσεις του ήταν να πετύχει να διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου σε ουδέτερο γήπεδο, καθώς ως τότε ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να παίζει τελικούς με τον Ολυμπιακό στο ουδέτερο Καραϊσκάκη και με τον Παναθηναϊκό στην ουδέτερη Λεωφόρο!!!

Η θητεία του εκείνη την εποχή στη διοίκηση ήταν ένας διαρκής καθημερινός αγώνας, κόντρα στα κέντρα των αποφάσεων που δεν ήθελαν τον ΠΑΟΚ μεγάλο, αλλά υποχείριό τους! Ευτύχησε να δει από κοντά τον Δικέφαλο να σηκώνει τα κύπελλα του 1972 και του 1974. 

Είδε τη στυγνή κλοπή του πρωταθλήματος το 1973 και τη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία της ίδιας χρονιάς. Ο Σεργιαννίδης ταυτίστηκε με αυτές τις επιτυχίες, καθώς ο ρόλος του για να έρθουν, ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικός!

Λόγω των πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε (επταετία), ο Σεργιαννίδης κατάλαβε το 1974 πως πλησιάζει το τέλος της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ! 

Και αυτό έγινε πράγματι το 1974, όταν με απόφαση του τότε γενικού γραμματέα αθλητισμού, Πρίντζη, διορίστηκε (!) νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ, με πρόεδρο τον Ζωγράφο και γενικό γραμματέα τον Γουλιά!

Ο Σεργιαννίδης στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του, το Κιλκίς, όπου ασχολήθηκε με την εταιρεία που διατηρούσε. Επέστρεψε στα ποδοσφαιρικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, σαν γενικός αρχηγός του Μακεδονικού, που τη σεζόν 1982 -1983 αγωνίστηκε στην Α' Εθνική, με πρόεδρο τον αείμνηστο Θωμά Βουλινό...

Στα διοικητικά του ΠΑΟΚ επανεμφανίζεται το 1988, στο πλευρό του Γιάννη Δεδέογλου, βοηθώντας στην ανατροπή του Χάρη Σαββίδη. Η διοίκηση Δεδέογλου είχε ζωή ενός μόνο έτους και ο Σεργιαννίδης ήταν σε αυτήν αντιπρόεδρος.

Η 3η φορά που επεδίωξε να γίνει μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ ήταν το 1995. Ο Βουλινός απέρριψε την πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου, με το θέμα να "παίζει" στα ΜΜΕ της εποχής έντονα. 

Η 4η φορά που βρέθηκε κοντά στην ομάδα ήταν το καλοκαίρι του 2003, όταν η εποχή Μπατατούδη τελείωσε και ο Σεργιαννίδης μαζί με κάποιους ακόμη παράγοντες του ΠΑΟΚ προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Έκανε πρόταση στον Μπατατούδη να αγοράσει τις μετοχές του, αλλά η διαπραγμάτευση ναυάγησε και έτσι ο ΠΑΟΚ πέρασε στην εποχή "Γούμενου - Παγώνη"!

Ο Βασίλης Σεργιαννίδης αγαπούσε παθολογικά τον ΠΑΟΚ, έστω και από μακριά δεν έπαψε στιγμή να ενδιαφέρεται για την ομάδα και τα τεκταινόμενα γύρω και μέσα σε αυτήν.
Άλλωστε ήταν αυτός  ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή των αποδυτηρίων στη Νέα Μεσήμβρια και σε δηλώσεις του τότε είχε τονίσει: «Από τη δική μου εποχή ονειρευόμασταν ένα αθλητικό κέντρο για τον ΠΑΟΚ και τώρα αυτό το όνειρο είναι πραγματικότητα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, όπως μπορώ.»

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του (20/4/2016) είχε πει: 
"Έχω μια δυσαρέσκεια για αρκετά πράγματα των τελευταίων ετών. Εύχομαι από δω και πέρα όλα να πάνε καλύτερα και με λίγο μεγαλύτερη προσοχή. Εγώ είμαι ο τελευταίος επιζών από αυτούς που πρόσφεραν και χωρίς οικονομική βοήθεια κατάφεραν να πάρουν, πρωταθλήματα, κύπελλα και εύχομαι όλα να πάνε καλά".

Όσο για το τι αποτελεί ο ΠΑΟΚ για τον ίδιο: "Είναι η ζωή μου και τα πάντα μου. Θέλω να βοηθήσω αλλά δεν καλούμαι... Εύχομαι καλή επιτυχία και να πάνε όλα καλά".

Έφυγε από ζωή στις 4/7/2016, σε ηλικία 79 ετών από ανακοπή καρδιάς και τάφηκε στο κοιμητήριο του Σταυροχωρίου, στο Κιλκίς. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4