Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιουλίου 2017

Μετά τον τελικό, στο χειρουργείο (1972)

Σαν σήμερα στις 10/7/1972, ο Γιώργος Κούδας βρέθηκε στο νοσοκομείο "Saint Mary's" στο Λονδίνο και το μεσημέρι υποβλήθηκε στην απαραίτητη επέμβαση, στον τραυματισμένο ώμο του...

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου του 1972, ο Γιώργος Κούδας δεν είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με την αποστολή και φυσικά δεν συμμετείχε στους ξέφρενους πανηγυρισμούς ομάδας και κόσμου!

Ο λόγος ήταν η ανάγκη μετάβασής του στο Λονδίνο για να χειρουργήσει τον τραυματισμένο ώμο του! Έτσι σαν σήμερα (10/7/1972) βρέθηκε στο νοσοκομείο "Saint Mary's" και το μεσημέρι υποβλήθηκε τελικά στην απαραίτητη επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Χάρρις και είχε διάρκεια δύο ωρών!

Δίπλα του βρέθηκε εκείνες τις ώρες ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λές Σάνον. Ο Κούδας παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε μέρες και από τις 31/7 άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία από τον τότε φυσιοθεραπευτή της Άρσεναλ, Φρανκ Στριτ.

Προπονήσεις ξεκίνησε μετά τις 6 Αυγούστου. Όπως είχε ενημερώσει τον Σάνον ο καθηγητής Χάρρις, ο Κούδας έπρεπε να απέχει από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για τους επόμενους δύο μήνες και η συμμετοχή στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος καθώς και σε αυτά του Κυπέλλου Κυπελλούχων ήταν αμφίβολη.

Τελικά, ο Κούδας ήταν παρών στο εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με την Ραπίντ Βιέννης (0-0 στις 13/9/1972), αν και αγωνίστηκε προσέχοντας τον ώμο του...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4