Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2017

Τελευταίος και καταϊδρωμένος στα Play Offs (2015)

Σαν σήμερα στις 7/6/2015, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τρίπολη τον τοπικό Αστέρα, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2014-2015...

Η ομάδα ήταν ξεκάθαρα χωρίς ιδιαίτερο αγωνιστικό πλάνο, οι ευκαιρίες έβγαιναν με το σταγονόμετρο και η παρουσία του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο της, έδειχνε πως δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε. 'Οχι μόνο εκείνη τη μέρα αλλά σε όλα τα παιχνίδια τα οποία έδωσε επί των ημερών του!

Στο τελευταίο λοιπόν παιχνίδι των Play Offs, o Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα, Τζιόλη, Κίτσιου, Μακ στη μεσαία γραμμή και τους Παπαδόπουλο, Αθανασιάδη, Κουλούρη στην επίθεση.

Ένα επιθετικό σχήμα για εκτός έδρας παιχνίδι, προφανώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ήθελε οι τρεις επιθετικοί να πιέζουν στην αρχή της ανάπτυξης του παιχνιδιού των γηπεδούχων. 

Ο Δικέφαλος μπήκε ψυχωμένα στο παιχνίδι, η ομάδα παραδόξως έβγαζε ενέργεια και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε μέχρι το 45', με εξαίρεση μια φάση στο 23', όταν μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Σκόνδρας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.
Ο Μακ ήταν ο εκφραστής των επιθετικών ενεργειών της ομάδας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. 

Πρώτα στο 13' όταν το σουτ του το απέκρουσε ο Κοσίνσκι και στο 38' όταν βρέθηκε μόνος στα αριστερά, αλλά σούταρε δυνατά άουτ!!!

Ο ΠΑΟΚ παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του ήταν μαχητικός, σε ένα δυνατό παιχνίδι, για πρώτη φορά στα φετινά Play Offs! 

Στο πρώτο 45λεπτο, η ομάδα σε γενικές γραμμές είχε καλή εικόνα, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ που δεν απειλήθηκε, ενώ το μόνο ανησυχητικό ήταν οι κάρτες που ο Βοσκάκης μοίραζε αφειδώς στους παίκτες μας...

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γεωργιάδη μπήκαν παθητικά στο παιχνίδι, αν και ήξεραν πως δεν βόλευε η ισοπαλία και πέταξαν ένα 20λεπτο στα σκουπίδια. Η ομάδα έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, η γνωστή εικόνα που είχε και στα Play Offs. 

Στο 59' ο Σαββίδης αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του ΓΧ και ο Περέιρα τη δεύτερη, ένδεκα λεπτά αργότερα.

Στο 77' ο ανύπαρκτος επιθετικά Αστέρας σκόραρε με τον Ιγκλέσιας που πήρε την μπάλα μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνάς μας και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, άνοιξε το σκορ. Μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνάς μας...

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά και το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη σήμαινε την παρουσία των γηπεδούχων στους ομίλους του Europa League και τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει τη σεζόν από τις 16 Ιουλίου!!!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν Μουνάφο, Μπαντιμπαγκά (61' Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης (87' Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (75' Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Παπαδόπουλος (70' Περέιρα), Αθανασιάδης, Κουλούρης (59' Σαββίδης).

H βαθμολογία σε 6 αγώνες:

1. Παναθηναϊκός, 15 βαθμοί
2. Αστέρας Τρίπολης, 10 βαθμοί
3. Ατρόμητος, 8 βαθμοί
4. ΠΑΟΚ, 4 βαθμοί 

----------------------------------------------------------------
Περισσότερες φωτογραφίες από το παιχνίδι ΕΔΩ.
----------------------------------------------------------------

Δηλώσεις:

Στέφανος Αθανασιάδης:
Για την τελευταία θέση στα Play Offs:
«Με την εικόνα που είχαμε δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε μία νίκη και είναι φυσιολογικό που βγήκαμε τελευταίοι. Πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον κακό προγραμματισμό που έγινε το καλοκαίρι. Είχα πει τότε πως θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά από όλες και να που βγήκα αληθινός. 

Πιστεύω πως την ευθύνη δεν την έχουν μόνο οι παίκτες. Ευθύνες είναι σε αυτούς που έκαναν τον προγραμματισμό. Υπάρχει πίεση στα αποδυτήρια που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να αντέξουμε και για αυτό βγάζουμε αυτήν την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. 

Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα το καλοκαίρι. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες αλλαγές σε μία ομάδα. Να αλλάζουν προπονητές, παίκτες. Πρέπει αυτοί που είναι στην ομάδα να εξηγούν στους παίκτες που έρχονται σε ποια ομάδα έρχονται και ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κανένα όνομα και κανέναν ποδοσφαιριστή».

Για την αρρώστια των αποδυτηρίων που ανέφερε σε προηγούμενες του δηλώσεις: «Όταν είπα αρρώστια, εννοούσα ότι υπάρχουν παίκτες που δεν αντέχουν την πίεση και για αυτό δείχνουν την εικόνα που δείχνουν μέσα στο γήπεδο. 

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως οι παίκτες έχουν ανάγκη αυτόν τον σύλλογο. Αυτός ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος και πρέπει να το καταλάβουν όσοι βρίσκονται στον σύλλογο».

Για την επιλογή του να μιλήσει τώρα και όχι νωρίτερα: «Πιστεύω πως μέσα στη σεζόν δεν θα ήταν σωστό να κάνω μία τέτοια δήλωση. Όταν τελειώνει μία χρονιά, βάζεις τα πράγματα κάτω και βλέπεις τι έφταιξε».

Για τα πρόσωπα τα οποία τον οδήγησαν να κάνει πραγματοποιήσει αυτές τις δηλώσεις: «Περισσότερα πράγματα θα πούμε εσωτερικά μέσα στην ομάδα και αυτό θα γίνει για το καλό της ομάδας, έτσι ώστε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα για αυτήν».

Για το τι θα θυμάται από την χρονιά που φεύγει: «Από μία τέτοια χρονιά δεν μπορείς να κρατήσεις τίποτα. Όλα ήταν αρνητικά. Εγώ προσωπικά θέλω να την ξεχάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το τι θα έλεγε στον Άρνεσεν ως αρχηγός της ομάδας: «Θα του πω αυτά που πιστεύω εγώ. Πιστεύω ότι για να πετύχει αυτή η ομάδα πρέπει να υπάρχει ένα κάλό πλάνο με αρχές για να πετύχει τα επόμενα χρόνια».

Για το αν έφταιξε η καλοκαιρινή προετοιμασία: «Δεν θέλω να μιλήσω για προπονητές και προετοιμασίες. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω ούτε τώρα».
----------------------------------------------------------------

Γιώργος Γεωργιάδης:
Για την αναμέτρηση: «Δεν έχω να πω πολλά. Συγχαρητήρια στον Αστέρα. Για ακόμη μια φορά ήταν αποτελεσματικός και εκμεταλλεύτηκε τις 2-3 ευκαιρίες που είχε».

Για τον απολογισμό της δουλειάς του: «Ήταν μία πλήρως αποτυχημένη χρονιά. Δεν είχαμε διάκριση ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Όταν δέχτηκα την πρόσκληση του Σαββίδη δεν μπορούσα να αρνηθώ. 

Ήξερα τις δυσκολίες. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε σε φυσική κατάσταση με τους παίκτες όσο ήταν δυνατό, σε αμυντική λειτουργία και να εκμεταλλευόμαστε τις 7-8 στιγμές που θα έχουμε. 

ιώθω ότι κάποια στοιχεία, τα είδαμε σε όλα τα παιχνίδια. Όταν όμως σε 130 τελικές δεν σκοράρεις συχνά δεν έχεις τύχη. Ακόμη και στα Play Offs είχαμε ίσες τελικές προσπάθειες με τον Παναθηναϊκό».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Ξέρω ότι μια μερίδα του κόσμου είχε στραφεί εναντίον μου από την αρχή. Δεν μίλησα ούτε πέρσι που κρίθηκα αποτυχημένος για τον τελικό που πήγαμε αποδεκατισμένοι. 

Το προσωπικό μου κόστος είναι μεγάλο. Ευχαριστώ τον Σαββίδη και τον Αγγελίδη και τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι προσπάθησαν. Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό. Νιώθω ότι έχω προσφέρει. Λυπάμαι που είχα να διαχειριστώ δύσκολες καταστάσεις και τις τρεις χρονιές».

Για τις ευθύνες που του αναλογούν: «Εγώ πήρα την ευθύνη και το ρίσκο και αυτά βαραίνουν εμένα. Αυτό είναι σίγουρο. Όλοι έχουμε ευθύνη για τη φετινή χρονιά, αλλά βαραίνει εμένα. Δεν το αρνούμαι. Εγώ προσπαθώ να εξηγήσω ποδοσφαιρικά την κατάσταση. Δεν προλαβαίναμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Υπήρχε ανισορροπία στο ρόστερ. Αναγκαστήκαμε να παίζουν τα παιδιά από τη μικρή μας ομάδα. Ήταν πρόβλημα το ότι δεν σκοράραμε».

Για την χρησιμοποίηση του Περέιρα σαν αλλαγή: «Ο Περέιρα έπαιξε στα άλλα παιχνίδια. Δεν γίνεται να παίζει σε όλα. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω γιατί ο κόσμος στράφηκε εναντίον μου. Φέτος είδα από μικρή μερίδα του κόσμου μεγάλο αρνητισμό, όχι μόνο προς εμένα. Εγώ άντεχα την πίεση, αλλά επηρέασε τους παίκτες. Ήταν μεγάλα τα βάρη στους ώμους και δεν μπόρεσαν να αντέξουν».

Για τις ευθύνες που έχουν οι ποδοσφαιριστές: «Να μην απαξιώσουμε όλους τους παίκτες. Τα αποδυτήρια έχουν χάσει την ιεραρχία. Το βάρος έιναι μεγάλο ανεξάρτητα από τις ικανότητες. Δεν είχε την ποιότητα το ρόστερ για να πάρει το πρωτάθλημα, όπως ζητήθηκε φέτος. Πιστεύω οι περισσότεροι παίκτες προσπάθησαν. Και σήμερα έδειξαν φιλότιμο».

Για τον αντίκτυπο της χρονιάς στον ίδιο: «Το προσωπικό μου κόστος ήταν μεγάλο αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Πήρα τα ρίσκα αλλά δεν μου βγήκε».

Για το ποια είναι τα προβλήματα του ΠΑΟΚ: «Η δομή της ομάδας είναι το πρόβλημα. Τα αποδυτήρια έχουν χάσει την ιεραρχία. Βγαίνουν πράγματα στην επιφάνεια από εγωισμό και πρέπει να τα ελέγξει όλα αυτά η ομάδα. Ελπίζω οι άνθρωποι που θα έρθουν να κάνουν καλό προγραμματισμό και να βελτιώσουν την κατάσταση. Μακάρι οι παίκτες να έχουν ένα υγιές περιβάλλον».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4