Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2017

Διπλό, με ηγέτη τον 36χρονο Γιώργο Κούδα (1982)

Σαν σήμερα στις 16/5/1982, ο ΠΑΟΚ του Χάινς Χέερ, αντιμετώπισε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Εθνικό Πειραιώς, για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1981-1982...

Η αναμέτρηση έγινε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε σε 34 αγωνιστικές, καθώς συμμετείχαν σε αυτό 18 ομάδες. 

Οι μόλις 4.000 θεατές (3.772 τα εισιτήρια), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν πραγματικά εντυπωσιακό Γιώργο Κούδα, που παρά τα 36 του χρόνια, με κινήσεις που θα τις ζήλευε έφηβος, πήρε στην πλάτη του την ομάδα και την οδήγησε στο διπλό! 
Καταχειροκροτήθηκε όχι μόνον για τις εκπληκτικές μπαλιές του, αλλά και για το ασταμάτητο τρέξιμό του σε όλο το 90λεπτο!

Ο ΠΑΟΚ σε μια σεζόν στην οποία το σύστημα βαθμολογίας ήταν 2-1-0, πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 42 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον Παναθηναϊκό και 3 από τον Ολυμπιακό, ενώ ήταν δύο μπροστά από την ΑΕΚ και έξι από τον 'Αρη. 

Η ομάδα είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας παθητικό 20 γκολ και την καλύτερη επίθεση με 51 γκολ, με τους αριθμούς της σίγουρα να μην περνάνε απαρατήρητοι!

Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 0-2 χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Πέλλιος και Σίγγας. 

Μόλις στο 6', ο διαιτητής Βαρδάκας ακύρωσε γκολ του Δημόπουλου, θεωρώντας ότι έχει προηγηθεί φάουλ του ... Γούναρη στον Ντένεφ! 

Στο 12' το σουτ του Σίγγα το απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κατσικογιάννης.

Στο 28' το φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
Το σκορ άνοιξε στο 61', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούδα, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Πέλλιος σημειώνοντας το 0-1 (εικόνες που ακολουθούν). 
Ο Φιλώτας Πέλλιος με εκπληκτικό βολέ στο 61' ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια, στην photo που ακολουθεί πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του Γεωργόπουλο και Σίγγα!
Στο 73' ο Σίγγας με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Γούναρη) να γράψει το τελικό 0-2. 
Στο 73', ο Θωμάς Σίγγας με άπιαστη κεφαλιά σημειώνει το 0-2, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακπάνω σχεδιάγραμμα της ... εποχής!

Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες καλές ευκαιρίες στη συνέχεια του παιχνιδιού για να διευρύνει τη νίκη του, όμως οι προσπάθειες των Δημόπουλου και Κωστίκου δεν βρήκαν στόχο. 

Ειδικά ο δεύτερος μπορούσε σημειώνοντας κάποιο ή κάποια γκολ να παραμείνει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, καθώς εκείνη την αγωνιστική τον έφτασε ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης του βάζελου, με τα δύο γκολ που σημείωσε στη νίκη της αθηναϊκής ομάδας επί της Καβάλας (4-0).

Το δίποντο επί του Εθνικού ουσιαστικά σήμαινε το κλείδωμα της 3ης θέσης και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν 1982-1983...
Το μυαλό όλων στην ομάδα, μετά τη νίκη επί του Εθνικού στράφηκε στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 19/5 και στον οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0, σκορ που αποδείχτηκε λίγο για τη ρεβάνς η οποία έγινε στις 2/6/1982. Και για τα δύο αυτά παιχνίδια, θα τα πούμε στην ώρα τους...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Σίγγας, Αλαβάντας και Δαμανάκης.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Καραγιώργος, Κατσικογιάννης, Αρμόδωρος, Γεωργάρας, Καμπόλης, Πίττας, Κωτίδης, Παπαδόπουλος, Ξανθόπουλος (2' Δημητρόπουλος), Ντένεφ, Μπατσινίλας.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Πέλλιος, Δαμανάκης (87' Τσουρέλας), Σίγγας, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος (89' Τριανταφυλλίδης).

Δηλώσεις:

Χάινς Χέερ: "Κερδίσαμε δίκαια έναν αντίπαλο που δεν είχε περισσότερες δυνάμεις από εμάς. Η ομάδα μου δεν έπαψε να έχει στόχους. Γι' αυτό και θα συνεχίζουμε τη δουλειά μέχρι τη λήξη της περιόδου."

Νίκος Στριμπέλης (τεχνικός Εθνικού): "Οι απουσίες των τραυματιών Ιωακειμίδη, Πεπέ, Κοβάσεβιτς, επηρέασαν την απόδοση της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια, οι παίκτες του ήταν πιο κινητικοί και με λιγότερα από εμάς λάθη."
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4