Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Απριλίου 2017

Πικρή ήττα στο φινάλε, στη Νέα Σμύρνη (1980)

Σαν σήμερα στις 20/4/1980, ο ΠΑΟΚ, ταξίδεψε στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Η αθηναϊκή ομάδα βρισκόταν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας 24 βαθμούς και ο Δικέφαλος με 37 βαθμούς βρισκόταν δύο μόλις βαθμούς πίσω από την κορυφή!

Η βαθμολογία ως εκείνη τη στιγμή: 1. Παναθηναϊκός 39, 2. Άρης 38, 3. ΠΑΟΚ 37, 4. Ολυμπιακός 37, 5. ΑΕΚ 36.

Το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα μας, που ήθελε οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Δυστυχώς οι παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ, παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου και γνώρισαν πικρή ήττα με 2-1, χάνοντας πολύτιμο έδαφος, καθώς ο συμπολίτης πήρε διπλό με 2-3 στη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 στην Πάτρα, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Εθνικό με 2-1 και η ΑΕΚ την Καβάλα με 4-2.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα - και ενώ υπολειπόταν τέσσερις αγωνιστικές- η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Άρης - Παναθηναϊκός 40, Ολυμπιακός 39, ΑΕΚ 38, ΠΑΟΚ 37!

Απέναντι λοιπόν σε έναν αντίπαλο που δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο και μπροστά σε 9.000 θεατές (7.391 τα εισιτήρια), έγινε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι που κέρδισε ο Κωστίκος στο 63' από τον Σοφιανό, το υπέδειξε με μεγάλη καθυστέρηση ο Μεσσήνιος Δέδες και το εκτέλεσε εύστοχα ο Νέτο Γκουερίνο δίνοντας προβάδισμα στον Δικέφαλο (εικόνα που ακολουθεί)!
Από το χρονικό αυτό σημείο όμως, οι γηπεδούχοι μπροστά στο φάσμα της ήττας βγήκαν στην επίθεση, η ομάδα μας δεν διατήρησε την ψυχραιμία της και στο 68' ο Δαμανάκης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Λίμα, με τον Μωραϊτέλη να ευστοχεί από τα 11 μέτρα και να ισοφαρίζει...
Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 85', μετά από έμμεσο που δόθηκε στην περιοχή μας σε φράγμα του Αναστασιάδη επί του Μαυρίκη, το εκτέλεσε ο Λίμα, η μπάλα κόντραρε σε 2-3 σώματα (ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι που δεν δόθηκε!), ήρθε από κοντά ο Γραβάνης να νικήσει τον Φούρτουλα, χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους (αρχική εικόνα)!
Ο Δικέφαλος έχασε μοναδική ευκαιρία στο 89' με τον Κωστίκο από πολύ κοντά να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά και έτσι οι παίκτες μας έφυγαν για 2η συνεχόμενοι χρονιά με σκυμμένα τα κεφάλια από τη Νέα Σμύρνη και μάλιστα με το ίδιο σκορ!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Ιωσηφίδης και Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Συρίγος, Σοφιανός, Γραβάνης, Εμβολιάδης, Μπεριέλ, Μωραϊτέλης, Λίμα, Αναστόπουλος, Μαυρίκης, Παθιακάκης (68' Πανουργιάς), Βαλλίδης (80' Σαραβάκος).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Βασιλάκος (55' Γκουερίνο), Ορφανός (83' Αλεξανδρίδης).
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση (δεν βγήκαμε Ευρώπη), έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4