Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2017

Μια επαγγελματική νίκη επί του Παναθηναϊκού! (2013)

Σαν σήμερα στις 17/3/2013, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα στην Τούμπα με 2-0 τον αξιολύπητο Παναθηναϊκό, χάρη σε γκολ των Καμαρά και Βούκιτς, για την 26η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013...

Ο Δικέφαλος ήταν από την αρχή πολύ καλύτερος του ακίνδυνου Παναθηναικού και πήρε μια δίκαιη νίκη. Σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του Σο στο 38' που έκανε το έργο των παικτών μας ακόμη πιο εύκολο.

Οι παίκτες του Δώνη έλεγξαν την κυκλοφορία, είχαν την κατοχή και πήραν μια δίκαιη πέρα για πέρα νίκη, αφήνοντας την ομάδα του Αλαφούζου στο -17 από εμάς. Υπήρξαν συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία και κάποιες αποδοκιμασίες κατά του Δώνη από τους 23.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο και βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στο τρίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή τους αμυντικούς προσανατολισμούς τους και απέναντι στο 4-4-1-1 του Δώνη έπαιξαν άμυνα στο μισό γήπεδο, έχοντας όλο κι όλο ΜΙΑ τελική στο πρώτο 45λεπτο. 

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό φαινόταν μπλοκαρισμένος στο αμυντικογενές παιχνίδι του Παναθηναϊκού και οι καλές του στιγμές ήταν κάποια μακρινά σουτ με καλύτερο αυτό του Λάζαρ στο 23΄που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Καρνέζης.

Στην επανάληψη η είσοδος του Αποστολόπουλου στο παιχνίδι έδωσε επιθετική πνοή στον Δικέφαλο, που άρχισε να επιτίθεται από τις πτέρυγες και να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη. 

Έτσι στο 59' η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι όταν ο Καμαρά από τα δεξιά ελίχθηκε και με δυνατό σουτ, επωφελούμενος και από την κόντρα της μπάλας πάνω στον Μαρίνο, άφησε άγαλμα τον Καρνέζη και άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται βλέποντας μηδενική αντίδραση από τους φιλοξενούμενους και στο 81' με τον Βούκιτς που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Καρνέζη σε κεφαλιά του Αθανασιάδη έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ στο ματς.

Η απόδοση του ΠΑΟΚ ήταν καλή, η ομάδα έδειξε όρεξη από την αρχή για να πάρει τη νίκη και να δώσει χαρά στον κόσμο, κάτι που τελικά πέτυχε χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, κυρίως λόγω της κακής παρουσίας του αντιπάλου... Καμαρά και Λόρενς οι κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ που με τη σημερινή του νίκη έφτασε τους 52 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Αστέρα...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46' Αποστολόπουλος), Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ (90' Κίτσιου), Ολίσε (67' Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο (72' Σπυρόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (80' Φορναρόλι), Φιγκερόα (67' Εσπάρθα).
Ο Λίνο μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού μετά τη λήξη του αγώνα, τόνισε μεταξύ των άλλων πως ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι κερδίζει και στο τέλος η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή θέση στα play offs.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αρχικά είπε: "Για μας σημαίνει πάρα πολλά η σημερινή νίκη. Είναι μια μεγάλη νίκη σ' ένα ντέρμπι. Παραμείναμε κοντά στη δεύτερη θέση. Αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι αυτό, έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό αγώνα με αντίπαλο τον Oλυμπιακό".

Και συνέχισε λέγοντας: "Θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε χωρίς να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Όταν κάνουμε καλή δουλειά και παίρνουμε τις νίκες, σίγουρα θα περιμένουμε κάτι καλό στο τέλος. 

Έχουμε ακόμα κάποια παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη θέση στα play offs. Πάντα θέλουμε να βγαίνουμε μπροστά και να κάνουμε ευκαιρίες. Δεν χαλαρώσαμε σε καμία στιγμή και θέλαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. 

Ο Παναθηναϊκός δεν μας απείλησε καθόλου, εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Περιορίσαμε τους σημαντικούς παίκτες του αντιπάλου και δεν κατάφεραν να μας κάνουν καμία ευκαιρία στην εστία μας».
Ο Σβόνιμιρ Βούκιτς, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για το γκολ που πέτυχε και την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο Δικέφαλος θα πάει στο ντέρμπι με τον ολυμπιακό για τη νίκη.

Για το ότι σκόραρε ξανά: "Κάθε επιθετικός, αυτό που θέλει να κάνει είναι να σκοράρεις. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής. Δεν θα σε περιμένει κανείς. Από το πρώτο λεπτό πρέπει να τα δώσεις όλα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα να σκοράρω. 

Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε και τις δυο φορές που σκόραρα. Μου δίνουν αυτοπεποίθηση αυτά τα γκολ, για να συνεχίσω τη δουλειά και να είμαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να κερδίζει πάντα η ομάδα, να εiμαστε πρώτοι στα play offs και να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ελπίζω να συνεχίσω να σκοράρω".

Για τη νίκη, ανέφερε: "Ξέραμε πως είναι ένα ντέρμπι, ένας δύσκολος αγώνας. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει περισσότερα τέρματα. Δεν ήταν ένα από τα πιο όμορφα ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί, αλλά σημασία για εμάς τώρα έχει μόνο η νίκη".

Για το σερί του ΠΑΟΚ τις τελευταίες αγωνιστικές: "Κάθε νίκη, συνεχόμενη, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση της ομάδας, μας κάνει να παίζουμε καλύτερα και θα πάμε στον αγώνα με τον Oλυμπιακό για να κερδίσουμε. Αφιερώνω τα γκολ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ".
Ο Σαρλ Ιτάνζ τόνισε μετά το τρίποντο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να προχωρήσει με νίκες μέχρι την έναρξη των play offs.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιτάνζ:

Για την αξία της νίκης: "Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε σήμερα, για να συνεχίσουμε το σερί μας. Μετά τη νίκη επί του Πλατανιά θέλαμε και σήμερα να φύγουμε νικητές. Στόχος μας είναι να προχωράμε μέχρι τα play offs με νίκες".

Για την εικόνα το ΠΑΟΚ πριν και μετά την αποβολή του Παναθηναϊκού: "Από το ξεκίνημα είχαμε την κατοχή και πιέζαμε τον αντίπαλο. Συγκεντρωθήκαμε μετά την αποβολή και με καθαρό μυαλό πετύχαμε το στόχο μας, αφού είχαμε πιο εύκολο έργο".

Για τη συνέχεια: "Είναι καλό για τη νοοτροπία της ομάδας να κερδίζει ιδίως τους μεγάλους συλλόγους. Υπάρχει μία εβδομάδα ξεκούρασης για όσους δεν αγωνίζονται στις εθνικές και συνεχίζουμε".

--------------------------------------------------------

Περισσότεροι από 22.000 θεατές βρέθηκαν εκείνη την Κυριακή (17/3) στην Τούμπα και βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη. 

Δείτε τα videos που ακολουθούν...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4