Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2017

Αποκλεισμός ελέω ... Ζακεστίδη! (1990)

Σαν σήμερα στις 24/1/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στον επαναληπτικό αγώνα της 2ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1989-1990 ... 

Μια λαμπάδα στο μπόι του Ταληκριάδη πρέπει να άναψαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου που έγινε σαν σήμερα στις 24/1/1990 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης... 

Και αν έκαναν τον κόπο και πήγαιναν στην εκκλησία, ας άναβαν και μία στον Θεσσαλονικιό ρέφερι που ακούει στο όνομα Ζακεστίδης, για τον οποίον μόνο κατάρες και αναθέματα ακουγόταν από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του συγκεκριμένου παιχνιδιού. 
Απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς ο λίγος αυτός διαιτητής, ουσιαστικά δώρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, μη καταλογίζοντας ένα καραμπινάτο πέναλτι που έγινε στον Κώστα Λαγωνίδη, με το σκορ στο 0-0 και το είδε όλη η Ελλάδα εκτός από αυτόν! 

Ο αγώνας ήταν η ρεβάνς του 1-0, σκορ με το οποίο επικράτησε ο Δικέφαλος στο ματς της Τούμπας στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, που έγινε στις 10/1/1990 και λεπτομέρειες μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ... 
Στις μικροευκαιρίες που είχαν οι παίκτες του θρήνου στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι παίκτες του Ρομπ Γιάκομπς απάντησαν με πολύ καλύτερες, καθώς στο 13' σε φάουλ του Μητσιμπόνα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ταληκριάδη. 

Στο 30' σε κάθετη του Τουρσουνίδη, ο Ταληκριάδης έπεσε στα πόδια του Σκαρτάδου και έσωσε την εστία του και στο 45' ο Λεοντιάδης σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι! 
Το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε στο 67' ο Μουστακίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντέταρι (άργησε να πάει επάνω στον σκόρερ ο Μαλιούφας - παραπάνω photo), όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης που θα του έδινε την πρόκριση! 

Πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους, έβγαλε φάσεις με καλύτερη την ευκαιρία του 86ου λεπτού, όταν από μπαλιά του Μαγκντί, ξέφυγε ο Τουρσουνίδης, βγήκε μπροστά στον Ταληκριάδη αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ταληκριάδη να πέσει και να μπλοκάρει, την ώρα που ο Τσαλουχίδης του τραβούσε τη φανέλα! Ο Ζακεστίδης και ο βοηθός του αγρόν ηγόραζαν! 

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στο 106' ο Μαγκντί με εντυπωσιακές απέφυγε τρεις αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, αλλά το πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ταληκριάδης. 

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Μήτογλου ήταν ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ (το απέκρουσε ο Ταληκριάδης) και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με 5-3 
Δείτε στο 1:24 του video που ακολουθεί τι πέναλτι δεν έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα από τα "καμάρια" της ελληνικής διαιτησίας. Ένας τύπος που δίστασε να βάλει τη σφυρίχτρα στο στόμα του και να δώσει το πεντακάθαρο πέναλτι του Καραταΐδη στον Λαγωνίδη. 

Ακούστε και τον γλοιώδη εκφωνητή της ΕΡΤ να μιλάει για ... κοντράρισμα! 

Η σειρά των πέναλτι: 
Ντέταρι 1-0, παρά την προσπάθεια του Γκιτσιούδη 
Σκαρτάδος 1-1 
Παχατουρίδης 2-1 
Μήτογλου, το απέκρουσε ο Ταληκριάδης, έχοντας βγει τρία μέτρα από την γραμμή της εστίας του! 
Τσιαντάκης 3-1 
Τουρσουνίδης 3-2 
Κωφίδης 4-2 
Λαγωνίδης 4-3 
Αποστολάκης 5-3
Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Καλογερόπουλος (80' Σοφιανόπουλος), Ντέταρι, Δρακόπουλος (61' Μουστακίδης). 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης (29' Αναστασιάδης), Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης (82' Λιθοξόπουλος). 

Δηλώσεις: 

Ρομπ Γιάκομπς: "Σήμερα με την απόδοση που πιάσαμε αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε δίκαια στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο α' ημίχρονο δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, όταν Μητσιμπόνας και Λεοντιάδης σημάδεψαν τα δοκάρια. 

Στη συνέχεια και μετά το γκολ που δεχτήκαμε, είχαμε και πάλι μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μαγκντί να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όμως δεν μας δόθηκαν και δύο πέναλτι στις περιπτώσεις των Λαγωνίδη και Τουρσουνίδη και αυτό είναι άδικο. 

Πήγαμε πολύ καλά στην παράταση που σημαίνει ότι έχουμε καλή φυσική κατάσταση, πράγμα που με κάνει αισιόδοξο για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ (ήττα στη Φιλαδέλφεια με 2-1)". 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4