Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2017

Αβαντάζ πρόκρισης στο Χαριλάου! (2001)

Σαν σήμερα στις 17/1/2001, ο ΠΑΟΚ πήρε στο Χαριλάου, πολύτιμο -όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- 1-1, στο πλαίσιο του β' γύρου του Κυπέλλου της περιόδου 2000-2001...

Στην 59η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2000-01 μετείχαν συνολικά 50 ομάδες (16 Α΄ Εθνικής, 16 της Β΄ και 18 Γ΄ κατηγορίας) και διεξήχθη σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Στην προκριματική φάση υπήρξαν 8 όμιλοι των 6 ομάδων, ενώ 2 ομάδες προκρίθηκαν χωρίς αγώνες.

Για πρώτη φορά καθιερώθηκε οι αγώνες της πρώτης φάσης να είναι διπλοί, πράγμα που σήμαινε ότι κάθε ομάδα έδωσε από 10 αγώνες. Μάλιστα, επειδή οι αγώνες ξεκίνησαν πολύ νωρίς, κατά τη διάρκεια όπου οι ομάδες θα έπρεπε να δίνουν φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, επετράπη κατά τους 5 πρώτους αγώνες ένα μάξιμουμ 7 αλλαγών για κάθε προπονητή, πράγμα πρωτόγνωρο στην Ελλάδα, πιθανότατα και διεθνώς, για αγώνες επίσημης διοργάνωσης.

Ο μετέπειτα Κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του σε εκείνη τη διοργάνωση και στη φάση των ομίλων τερμάτισε στην 1η θέση του 4ου ομίλου, μπροστά από Παναχαϊκή, Καβάλα, Ατρόμητο, Ναυπακτιακό και Αμπελόκηπους.

Η κληρωτίδα μας έφερε να αντιμετωπίσουμε στον β' γύρο τον Άρη, με το πρώτο ματς να διεξάγεται σαν σήμερα (17/1/2001), στο γήπεδο της Παπαναστασίου. 

Στο πρώτο ημίχρονο πρωταγωνιστές ήταν οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, με τον Τοχούρογλου -κυρίως- να σταματάει επικίνδυνες επιθέσεις των γηπεδούχων, χωρίς και ο Κατεργιαννάκης να πηγαίνει πίσω. 

Στη ροή του παιχνιδιού οι βουτιές των παικτών του Άρη άφησαν ασυγκίνητο τον Καβαλιώτη διαιτητή Χέλη, που δε μάσησε το παραμύθι τους ...

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 37' με τον Κατσιαρό, αλλά η χαρά τους κράτησε ένα μόλις τετράλεπτο! Στο 41' η επέλαση του Παντελή Κωνσταντινίδη, κατάληξε σε ασίστ στον Γιώτη Εγκωμίτη, που από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Κατεργιαννάκη και ισοφάρισε, βάζοντας φωτιά στη θύρα 1 του γηπέδου, η οποία φιλοξενούσε 3.000 ΠΑΟΚτσήδες! 

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Εγκωμίτης και πάλι βρέθηκε προ του Κατεργιαννάκη, όμως το πλασέ του το απέκρουσε σε δύο χρόνους ο τερματοφύλακας του ρούλη. 

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη ήταν αισθητά καλύτερος, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να ... ξεφούσκωσαν και αν το γύρισμα του Τετράτζε στο 54' - με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα- έβρισκε αποδέκτη, ο ΠΑΟΚ θα γύριζε τελείως το παιχνίδι. 

Λίγο αργότερα η κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Κωνσταντινίδη πέρασε άουτ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φτάσαμε με αξιώσεις στην περιοχή του Άρη, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων!
Aπολαυστικές δηλώσεις Τεννέ - Κολιτσίδα στο video που ακολουθεί, μετά τις φάσεις του παιχνιδιού... Ονειρευόταν πρόκριση στην Τούμπα στο ματς που έγινε στις 31/1 και τελείωσε με 2-0 υπέρ μας!
Οι συνθέσεις:

'Αρης: Κατεργιαννάκης, Μπα (73' Χαριστέας), Κατσιαρός (46' Λουμπούτης), Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Κούτσης, Κυζερίδης, Ναγκόλι, Σκέντζος, Αγαθοκλέους, Ίβιτς (8' Κυπαρίσσης).

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κατσιαμπής, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (82' Καραδήμος), Κουλακιώτης, Καφές (54' Γεωργιάδης), Ναλιτζής (62' Φρούσος), Κωνσταντινίδης.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Έγινε καλό παιχνίδι, και οι δύο ομάδες ήταν λίγο κουρασμένες, γιατί πριν τρεις μέρες έδωσαν παιχνίδι πρωταθλήματος. Νομίζω ότι παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο, ανοιχτό, με πάθος. Πήραμε αποτέλεσμα που μας δίνει περισσότερες ελπίδες από τον Άρη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε δεύτερο γκολ, αλλά στο πρώτο είχε και ο 'Αρης. Η πρόκριση δεν είναι σίγουρη θα γίνει δυνατό παιχνίδι στην Τούμπα. 

Ο Καμπς και ο Αμπονσά ήταν τραυματίες και γι' αυτό έμειναν εκτός αποστολής. Με στενοχώρησε η συμπεριφορά των οπαδών μας, γιατί έτσι βάζουν την ομάδα σε κίνδυνο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι τέτοια συμπεριφορά μόνο κακό κάνει..."

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Έγινε ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι, που ευχαριστήθηκε ο κόσμος και των δύο ομάδων. Οι ομάδες νομίζω ότι είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο είχε κάποιες ευκαιρίες ο 'Αρης να βάλει κάποιο δεύτερο γκολ, αλλά εμείς στην επανάληψη είχαμε πιο κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες αν ήμασταν προσεκτικοί και εκμεταλλευόμασταν θα ήταν τα πράγματα πολύ καλύτερα για το 2ο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα για μας είναι θετικό αλλά θέλει μεγάλη προσοχή η ρεβάνς γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

Γιώτης Εγκωμίτης: "Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου όταν πέτυχα το γκολ που το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα όπως πήγε το παιχνίδι, όμως μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε πάντως το προβάδισμα για την πρόκριση, την οποία θα επιδιώξουμε να πάρουμε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4