Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2017

Ένα επεισοδιακό ματς στο Καυτανζόγλειο! (1964)

Σαν σήμερα στις 26/1/1964, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Διαιτητής του παιχνιδιού που έγινε παρουσία 10.000 θεατών, ήταν ο Φατούρος, αν και αρχικά είχε οριστεί ξένος ρέφερι, λίγες ώρες όμως πριν τη σέντρα, η ΕΠΟ αιφνιδίασε τους πάντες αλλάζοντάς τον... 

Ο Φατούρος σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα της εποχής, αποδείχτηκε ανεπαρκής και έκανε πολλά λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων, με τον ΠΑΟΚ πάντως να είναι η ομάδα που είχε τα περισσότερα παράπονα από τις αποφάσεις του, απόλυτα δικαιολογημένα!

Ένταση υπήρχε τόσο μεταξύ των παικτών εντός των τεσσάρων γραμμών τους αγωνιστικού χώρου, όσο και στις κερκίδες, καθώς πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν ακολουθήσει στην ομάδα στο γειτονικό γήπεδο, παρά το ότι αυτή είχε μια πολύ κακή χρονιά, ευρισκόμενη εκείνη την εποχή κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας!!!
Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Λέανδρο στο 17' μετά από μπαλιά του Γιακουμή, ισοφάρισε ο Μπέλλης στο 38' (προηγήθηκε καθαρό φάουλ στον Μουσελεμίδη που δεν δόθηκε!) και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με 1-1. 

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48', ο Λέανδρος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και έδωσε νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ενώ στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο Μπέλλης που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στον Ηρακλή, καθώς ήταν αυτός που έκανε το πέναλτι στον Λιτόπουλο, μετά από εκτέλεση φάουλ με σέντρα του Λέανδρου από τα πλάγια. 

Το πέναλτι εκτελέστηκε με καθυστέρηση 12' (!!!), με τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων να είναι πρωτόγνωρες και εξωπραγματικές...
Η ομάδα του Γκεόργκι Μπαμπολτσάι, αν και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δέχτηκε την ισοφάριση στο 75' από τον Καραβέργο και το 2-2 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Στα αξιοσημείωτα το πραγματικό κλωτσοσκούφι που πέτυχε από εκείνο το σημείο και μετά, με τα μαρκαρίσματα -κυρίως των γηπεδούχων- να είναι εκτός ορίου, αλλά ο Φατούρος να μην ξέρει κυριολεκτικά πού βρίσκεται, έχοντας χάσει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού! Ο Δικέφαλος είχε στο πρώτο μέρος σύμμαχο τον αέρα, ενώ οι γηπεδούχοι στην επανάληψη...

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Βουγιούκας, Καραμανώλης, Λιάρος, Τσακάλης, Μπέλλης, Τσίγκος, Πουτουρίδης, Κασάπης, Ρούγκλιος, Καραβέργος, Λιάνης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Γιακουμής, Μουρατίδης, Σαββίδης, Κούδας.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 
 
Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς ΕΔΩ.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4