Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2019

Κι άλλος άδοξος αποκλεισμός στα πέναλτι (1993)

Σαν σήμερα στις 29/12/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό σε επαναληπτικό παιχνίδι του γ’ γύρου Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994 … 

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 17.000 θεατές (14.690 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε –όπως και στο ματς του ΟΑΚΑ- ισόπαλος 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα, να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι.
Ο αγώνας ήταν μια μάχη τακτικής ανάμεσα στους δύο προπονητές (Μπλαχίν και Όσιμ), με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να παίζει μαν του μαν, βάζοντας τον Ζαγοράκη πάνω στον Σαραβάκο, τον Μαλιούφα στον Βαζέχα, τον Αναστασιάδη στον Αποστολάκη και τον Χάβο στον Γεωργιάδη. 
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα μεσοεπιθετικά να μη λειτουργήσει και ο Παναθηναϊκός να έχει κατοχή μπάλα και να είναι επικίνδυνος σε κάποιες περιπτώσεις! 
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Σαραβάκο στο 20’ και στο 45’ καθώς και με τον Βαζέχα στο 22’, με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Τουρσουνίδη σε δύο περιπτώσεις. 
Στην επανάληψη το ματς δεν άλλαξε μορφή και με την αναγκαστική αλλαγή του Μαλιούφα, ο Μπλαχίν άλλαξε τα μαν του μαν βάζοντας τον Χάβο πάνω στον Βαζέχα, περνώντας τον Γιουκούδη δεξί μπακ. 

Στο 50΄ο Μιχόπουλος σταμάτησε τον Σαραβάκο και στο 72’ το σουτ του Αντωνίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι μας, με τους δύο προπονητές να ρισκάρουν μετά το 75’ σε μια προσπάθεια να κάνουν τις ομάδες πιο επιθετικές. 
Το 0-0 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπάζα και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην 30λεπτη παράταση, στην οποία καταγράφηκε μόνο ένα καλό σουτ του Καρασαββίδη, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. 

Έτσι μοιραία η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι. Στη διαδικασία εκτελέστηκαν δέκα και ένα σταμάτησε στο δοκάρι. Ήταν το 1ο που χτυπήθηκε και δυστυχώς ο εκτελεστής ήταν ο Αλέξης Αλεξίου! 

Η σειρά των πέναλτι: 

Αλεξίου 0-0 (δοκάρι) 

Βαζέχα 0-1 

Λούχοβι 1-1 

Χριστοδούλου 1-2 

Λαγωνίδης 2-2 

Φραντζέσκος 2-3 

Καρασαββίδης 3-3 

Σαραβάκος 3-4 

Τουρσουνίδης 4-4 

Αποστολάκης 4-5

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλεξίου, Ζαγοράκης και από τον Παναθηναϊκό οι Βάντσικ, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου.
 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Χάβος, Μαλιούφας (60' Γιουκούδης), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Καρασαββίδης, Μπορμπόκης (75' Καπετανόπουλος), Λούχοβι, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης. 

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Καλιντζάκης, Νιόμπλιας, Σαραβάκος, Αντωνίου, Βαζέχα, Γεωργιάδης (75' Μπορέλι, 115' Φραντζέσκος), Μαραγκός.

Δηλώσεις ...

Όλεγκ Μπλαχίν: «Και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό τελείωσαν ισόπαλα 0-0. Σε αυτόν τον γύρο συναντήθηκαν δύο μεγάλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Σήμερα στο πρώτο μέρος η αθηναϊκή ομάδα είχε την υπεροχή, στο δεύτερο όμως ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος από τον αντίπαλό του. Όταν φτάνεις στα πέναλτι η τύχη είναι εκείνη που μιλάει». 

Ο Ίβιτσα Όσιμ σνόμπαρε τη συνέντευξη Τύπου και δεν εμφανίστηκε, ενώ έφυγε στα αποδυτήρια πριν εκτελεστούν τα πέναλτι. Ίσως να μην άντεχε να παρακολουθήσει τη διαδικασία! 

Θωμάς Βουλινός: «Σήμερα μπορώ να πω ότι η ομάδα έκανε το καθήκον της. Έπαιξε καλά μέχρι το τελευταίο λεπτό και έχασε την πρόκριση από ατυχία. Οι παίκτες δε φταίνε σε τίποτε για τον αποκλεισμό. Αντίθετα έκαναν ότι μπορούσαν για να προκριθούν. 

Έχουμε πολύ δρόμο για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Παρά τον αποκλεισμό και επειδή πιστεύω ότι όλοι έδωσαν και την ψυχή τους δίνω σαν πριμ από 200.000 δραχμές στον καθένα. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και ο νέος χρόνος να είναι πιο τυχερός για τον ΠΑΟΚ». 

* Τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, οι Μαλιούφας, Καρασαββίδης, Τουρσουνίδης συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσίαζαν από το επόμενο παιχνίδι, με τον Αθηναϊκό στην Τούμπα (3-0 στις 5/1/1994).

* Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική, τον ΑΟ Βελισσαρίου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ατρόμητο Αθηνών. Συγκέντρωσε 8 βαθμούς (2 νίκες και 2 ισοπαλίες) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, μαζί με την Προοδευτική, η οποία είχε 2 βαθμούς λιγότερους. 

Στον β’ γύρο απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλά ματς (1-0 στη Τούμπα και 4-4 στη Ριζούπολη), αλλά στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι στην Τούμπα μετά από δύο λευκές ισοπαλίες μέσα – έξω. 

* Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό του ΟΑΚΑ και πήρε το Κύπελλο (πάλι στα πέναλτι), από την ΑΕΚ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4