Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Δεκεμβρίου 2016

Νίκη επί του Παναθηναϊκού με "10" από το 29' (1993)

Σαν σήμερα στις 11/12/1993, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 3-1, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994...

Ήταν η εποχή του Θωμά Βουλινού, με τον κόσμο να γυρίζει πλέον ξεκάθαρα την πλάτη στην τότε διοίκηση και στο συγκεκριμένο παιχνίδι κόπηκαν μόλις 6.728 εισιτήρια! Ίσως τα λιγότερα που έχουν κοπεί ever με την αθηναϊκή ομάδα!

Η σχετικά εύκολη νίκη ήρθε χάρη σε τέρματα που σημείωσαν ο Μάκης Χάβος στο 9' με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του ανήμπορου να αντιδράσει Βάντσικ (αρχική photo).

Οχτώ λεπτά αργότερα ο Τσέχος φορ του Δικεφάλου Λούχοβι, εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Βάντσικ και παίρνοντας το ριμπάουντ σκόραρε, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί ...
Ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν από το 29' με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Τζώνυ Αναστασιάδης με δύο κίτρινες που δόθηκαν μέσα σε ένα λεπτό (!) από τον περιβόητο διαιτητή Χαρλαβάνη...

Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 38' με τον Βαζέχα, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 στο 82' με δράστη και πάλι τον Λούχοβι, το σουτ του οποίου ενόχλησε τις αράχνες που εκείνη την ώρα "χαλάρωναν" στο παραθυράκι του Πολωνού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.
Βέβαια οι αθηναϊκές φυλλάδες -όπως συμβαίνει πάντα σε κλαρίνα των ομάδων του λεκανοπεδίου στην Τούμπα- είδαν το 3-1 από τη δική τους οπτική γωνία, όπως φαίνεται στο απόσπασμα που ακολουθεί και θυμίζει για μια φορά ακόμη το κλασικό πια: Πόσο πονάει όταν ο ΠΑΟΚ ... πετάει!
Δείτε στο video που ακολουθεί τα δύο πρώτα γκολ του Δικεφάλου...
Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης, Χάβος, Αλεξίου, Γιουκούδης (80' Τουρσουνίδης), Ζαγοράκης, Λαγωνίδης, Λούχοβι, Καρασαββίδης, Οικονομίδης (46' Μαλιούφας), Αναστασιάδης. 
 
Παναθηναϊκός:  Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης (65' Δώνης), Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Νιόμπλιας, Βαζέχα, Μπορέλι (55' Φρατζέσκος), Γεωργιάδης.




* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4