Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2016

Με "λυτρωτή" τον Γιώργο Σκαρτάδο (1989)

Σαν σήμερα στις 19/11/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990...

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε με κεφαλιά στο 80' ο Γιώργος Σκαρτάδος, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την κακή διαιτησία του Κάννου, ο οποίος αρνήθηκε σε τρεις περιπτώσεις να δώσει πέναλτι στην ομάδα μας, σε περιπτώσεις από αυτές που χαρακτηρίζονται ... μαρς!

Η πρώτη στο 43' όταν σε σουτ του Μπορμπόκη η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Χατζημωυσιάδη, η δεύτερη στο 47' όταν σε φάουλ που εκτέλεσε ο Μαγκντί η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαπαναγή και η τρίτη στο 48' όταν ο Αιγύπτιος μέσος του ΠΑΟΚ ανατράπηκε από τον Μίχο.

Ο ρέφερι όμως δεν είδε παράβαση, φέρνοντας εκνευρισμό στους παίκτες αλλά και στους 10.000 θεατές (7.142 τα εισιτήρια) που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Στο 44' ο Λαγωνίδης είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ αυτή του Σκαρτάδου στο 60' -μετά από σέντρα του Μητσιμπόνα- πέρασε άουτ. 

Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο 80ό λεπτό, όταν ο Γιώργος Σκαρτάδος με νέα δυνατή κεφαλιά (μετά από φάουλ του Μαγκντί) νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη, μια νίκη που έφερε την ομάδα μας στη 2η θέση της βαθμολογίας, έναν μόλις βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό ...

Ο Πανιώνιος είχε δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Μαραγκό και Ζάκκα, αλλά ο Γκιτσιούδης σταμάτησε τις προσπάθειές τους...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης, Μαγκντί, Λαγωνίδης.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Χατζημωυσιάδης, Μίχος, Κουτρόπουλος, Παπουλίδης, Παπαπαναγής, Αποσπόρης, Καπουράνης, Ζάκκος (74' Βασιλάκος), Μαύρος.
 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4