Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Απριλίου 2020

Πέρασε "τρένο" από τη Λεωφόρο (2018)

Σαν σήμερα στις 29/4/2018, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 0-3, για την 29η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2017-2018...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, αμυντικά χαφ οι Μαουρίσιο – Κάνιας, μεσοεπιθετικά οι Μακ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. 

Ο Δικέφαλος είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο ματς και ήμασταν τυχεροί που δεν το πληρώσαμε δεχόμενοι κάποιο γκολ στις καλές στιγμές των γηπεδούχων! 

Πιο συγκεκριμένα στο 18' το δυνατό σουτ του Δώνη σταμάτησε στο δοκάρι μας και τρία λεπτά αργότερα από μπαλιά του Κάτσε, ο Μυστακίδης έπιασε γυριστό σουτ το οποίο σταμάτησε ο Πασχαλάκης! 

Με τη μεσαία μας γραμμή να υπολειτουργεί τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία στο 27ο λεπτό να κάνει το 0-1 με τον Πρίγιοβιτς και τρία λεπτά αργότερα μετά από συνδυασμό Βιεϊρίνια – Πέλκα- Μαουρίσιο, η μπάλα κατέληξε στον Μακ που σούταρε δυνατά αλλά πάνω στον Βλαχοδήμο! 
Το τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου, κύλησε χωρίς κάτι αξιομνημόνευτο με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 0-1, χωρίς να έχει κάνει μια πειστική εμφάνιση, αλλά έχοντας ουσία στο παιχνίδι του... 

Στην επανάληψη είδαμε άλλον ΠΑΟΚ! Μια ομάδα που έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία μας, ανέβηκε αισθητά η απόδοση των παικτών της μεσαίας γραμμής και στο 65ο λεπτό, ο Πέλκας βρήκε τον Πρίγιοβιτς που με τελείωμα για σεμινάριο σημείωσε το 0-2! 

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στις καρδιές μας Δικέφαλος, έφτασε και σε ένα τρίτο γκολ στο 84ο λεπτό με τον Σάκχοφ, μετά από σέντρα του Μάτος, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας! 

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Κάτσε, Τσανδάρης, Μουνιέ, Λουντ (17' Μυστακίδης), Δώνης (63' Μολίνς), Λουτσιάνο. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (69' Ελ Καντουρί), Πέλκας (73' Λημνιός), Μπίσεβαρ (82' Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς. 

............................................... 

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε, τόνισε μετά το παιχνίδι... 
Για το παιχνίδι: "Ήταν ένα ντέρμπι. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να προηγηθεί. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν πολύ καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί, σκοράραμε κι άλλα γκολ και κάναμε πράξη τον στόχο μας να φύγουμε με νίκη από τη Λεωφόρο και να κλείσουμε το πρωτάθλημα με νίκη και κόντρα στον Πλατανιά. 

Είπαμε να αλλάξουμε τις προσωπικές μονομαχίες, δεν μπήκαμε καλά, αποφασισμένα, αυτό το διορθώσαμε, γίναμε πιο αποτελεσματικοί και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για τη μάχη του πρώτου σκόρερ: "Κάθε επιθετικός θέλει να είναι ο τοπ σκόρερ όπου και αν αγωνίζεται. Είναι αυτονόητο να θέλω την πρώτη θέση. Μπήκα με κίνητρο και έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και κόντρα στον Πλατανιά".

Για τη συνέχεια: Θέλουμε πολύ να τελειώσουμε με νίκες. Είναι πολύ ισχυρό το κίνητρο. Θα δώσουμε το 110% για να το πετύχουμε. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να τελειώσουμε με νίκες, ας κερδίσουμε τον Πλατανιά και έπειτα έχουμε μέρες να δούμε τον τελικό με την ΑΕΚ".

……………………………………………… 

Όλα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ράζβαν Λουτσέσκου ... 
Για τη νίκη και την ψυχολογία της ομάδας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου: "Θέλω να σημειώσω κάτι πολύ ξεκάθαρο για σήμερα. Ο ΠΑΟΚ έχει 67 πόντους κι ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας και για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε να σεβόμαστε το ποδόσφαιρο και να δείχνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στις προπονήσεις και στους αγώνες. 

Ήταν μία τεράστια στρατηγική για να μην στεφτεί φέτος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. Μία στρατηγική δύο μεγάλων ομάδων της Αθήνας και των Επιτροπών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που πετύχαμε, εγώ, το προσωπικό μου, οι παίκτες και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω μας".

Για τη σημασία του 0-1: "Ξανά θα πρέπει να πω για τον κ. Ουζουνίδη, ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα και είμαστε τυχεροί που στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-1. 

Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να μπούμε με αλλαγμένη στάση και πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Με βάση την εικόνα, πήραμε μία νίκη που την αξίζαμε απόλυτα".

Για τις φάσεις που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός: "Ήμασταν πολύ προετοιμασμένοι. Ξέραμε τι έχουμε περάσει, τις στρατηγικές που χρησιμοποίησαν κάποιοι. Σήμερα βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Βγήκαμε πολύ πιο δυνατοί από αυτό το παιχνίδι, με μία νίκη που την αξίζαμε απόλυτα".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Δικεφάλου: "Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη του κόσμου στο τελευταίο μας παιχνίδι. Να πούμε ένα «αντίο» σε αυτή τη χρονιά. Πρέπει να θεωρούμε ότι είμαστε πρωταθλητές. Θέλουμε πάρα πολύ να είναι κοντά μας στο τελευταίο παιχνίδι, θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο".

Για τον τελικό: "Ο καθένας έχει στο μυαλό του τον τελικό, τόσο οι παίκτες, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά ας έχουμε ισορροπία κι ας ετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούμε. 

Έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε τον Πλατανιά, να κάνουμε τους ανθρώπους μας περήφανους και χαρούμενος και μετά θα δούμε τον τελικό. Μέχρι τότε, έχουμε το παιχνίδι με τον Πλατανιά".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4