Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαρτίου 2020

Αποκλεισμός με τη βοήθεια της σφυρίχτρας (1967)

Σαν σήμερα στις 8/3/1967, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια σε παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1966-1967 … 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 3-2 στην παράταση (κανονικός αγώνας 1-1) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης! 

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Πειραιώτης διαιτητής Λέκκας, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με τις αποφάσεις του, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν σε βάρος μας! 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 19΄με μακρινό σουτ του Αφεντουλίδη, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 92’ σε μια φάση στην οποίαν ο ρέρερι τους έκανε δώρο το 1-1. 

Τι είχε συμβεί; Στο 88’ μετά από εκτέλεση κόρνερ της Βέροιας τραυματίστηκε ο τερματοφύλακάς μας (Καζίας), με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για 4 λεπτά. 

Όταν ο Καζίας αισθάνθηκε πως μπορεί να συνεχίσει, εκτελέστηκε νέο κόρνερ από τον Παπαφωτίου, ο Σβήρκος έστειλε την μπάλα με το χέρι στο δοκάρι μας και ο Ζηβότζης στη συνέχεια στα δίχτυα! 

Ο Λέκκας μέτρησε το κάλπικο γκολ και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο 98’ ο Λ. Παπαδόπουλος σημείωσε το 2-1 με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ και στο 104’ ο Θ. Παπαδόπουλος πέτυχε το 3-1. 

Ο Τάτσης με δυνατό σουτ μείωσε στο 115’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, σε έναν αγώνα στον οποίον η Βέροια ήταν καλύτερη, άξιζε τη νίκη, όχι όμως με τον τρόπο που αυτή ήρθε! 

Οι συνθέσεις: 

Βέροια: Μασσάδης, Ουλσουζίδης, Τσιρέλας, Παπαφωτίου, Κουσουλάκης, Σβήρκος, Ζηβότζης, Γαϊτάνος, Λ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Κεφαλίδης.

ΠΑΟΚ: Καζίας, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Μαχαρίδης, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1966-1967 ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4